20 Ekim 2025 Pazartesi

21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:42   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM  
 
     
   

CHP’den Adalet Kurultayı açıklaması..


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Adalet Yürüyüşü, milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2017 Salı 08:58   Okunma : 1693

CHP'li Çetin Osman Budak, CHP tarafından Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Adalet Kurultayı’na ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Adalet Yürüyüşü,  milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

Budak, CHP tarafından Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Adalet Kurultayı’na ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Kurultayı’nda 8 ana başlık alanında, her alanda yaşanan adaletsizliklerin ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin konuşulacağını belirten Budak, “AKP hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda sadece adalet sisteminde değil, eğitim, sınavlar, kamuya personel, kamu hizmetlerinin sunumu gibi pek çok alanda adaletsizlikler yaşandı. Adalet Yürüyüşü, ülkedeki adalet sorunundan kaynaklanmış haklı bir tepkiydi. Çünkü ülkede adalet yok. Toplumun geniş kesimleri mağdur ve kendini güvende hissetmiyor. Bugün adalete ihtiyaç duymayan tek kesim AKP iktidarı ve yandaşları. Adaletin zayıfladığı, adaletin çöktüğü bir ülkenin güçlü olması, geleceğe güvenle yürümesi söz konusu olamaz. Öncelikle adaletin evrensel standartlarda egemen olması gerekiyor. Adalet Yürüyüşü,  milleti demokrasi ve adalet için ayağa kaldırmıştı, şimdi Adalet Kurultayı ile bunu bir adım daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

-“KURULTAY, ADALET TALEBİNE GÜÇ KATMAK, SES KATMAK İSTEYEN HERKESE AÇIK”-

Kurultay’da “mahkemede, devlette, geçimde, seçimde, inançta, eğitimde, yaşamda ve medyada adalet” ana başlıkları altında her alanda yaşanan sıkıntıların, toplumun tüm kesimlerine açık olarak konuşulacağını ifade eden Budak, şöyle devam etti:

“Demokrasinin ve hukuk devletinin egemen olduğu sistemde kumpas olmaz, pusu olmaz. Bugün Türkiye’de herkes tedirgin. Muhalefete cezaevi tehdidiyle gözdağı verilmeye çalışıldığı bir yerde kimse güvende olamaz. Millet adalet arıyor. İşçisi, köylüsü, esnafı, tüccarı, öğretmeni, mühendisi, emeklisi, işsizi, taşeronu, üniversite öğrencisi, ÖSYM’nin mağdur ettiği gençler adalet arıyor.  Herkesin tek dileği adalet ve huzur. Adalet bir lütuf değil haktır ancak adalet susup, oturarak gelmez. O nedenle biz milletimize bir zemin daha açıyoruz. Adalet Kurultayı, adalet talebine güç katmak, ses katmak isteyen herkese açık. Herkes için adalet arıyoruz.  Adaleti katledenler, bu sesi duyuncaya kadar, adalet egemen oluncaya kadar da arayışımızı, mücadelemiz sürecek.”

Paylaş :
Etiketler :  adalet yürüyüşü, adalet kurultayı, chp, çanakkale.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA