Siyaset kulisleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel’in Ankara İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği bayramlaşma programındaki sert çıkışlarıyla çalkalanıyor. Parti içi tartışmalardan yargı kararlarına, TGRT canlı yayınlarından elektrik kesintilerine kadar pek çok konuda zehir zemberek açıklamalarda bulunan Özel, yaşanan krizin bir iç mesele olmadığını savunarak, "Bu mesele Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu meselesi değildir. Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan ile milletin meselesidir" dedi.
Konuşmasının ardından kalabalıkla birlikte Anıtkabir’e yürüyüş başlatan Özel, tarihi bir "iktidar yürüyüşü" mesajı verdi.
"Devleti Elinde Tutan Kötücül Bir Akıl Sandığa Müdahale Ediyor"
Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan yoğun kalabalığa seslenen Özgür Özel, CHP’nin tarihi boyunca suikastlara, kapatılma davalarına ve baskılara direndiğini hatırlatarak mevcut süreci bir "yargı darbesi" olarak nitelendirdi.
Özel, konuşmasında şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
"Tarihte ilk kez CHP, bir partili Cumhurbaşkanı'nı yendiği için yapılacak ilk seçimde iktidar olacağı için bir güç, devleti elinde tutan kötücül bir akıl, CHP'nin iktidar umuduna müdahale etmekte. Türkiye'nin birinci partisi CHP'nin başına seçilen genel başkanı değiştirip atama yapmaya kalkmakta, kayyım getirmektedir. Keşke birilerinin söylediği gibi bu mesele CHP'nin iç meselesi olsa."
Elektrikler Kesildi, Sabotaj Çıkışı Geldi: "Sesimizi Kesemeyecekler!"
Özgür Özel’in konuşması esnasında Ankara İl Başkanlığı önünde elektriklerin kesilmesi meydanda hareketli dakikalara sahne oldu. Jeneratörün hızla devreye girmesiyle mikrofona geri dönen Özel, yaşanan duruma sert tepki gösterdi:
"Beklediğimizi yaptılar, elektriği kestiler. Bizim sesimizi asla kesemeyecekler. Bu saldırılar, bu sabotajlar, yargı darbesi... Bir tek şey isteniyor; Türkiye'de iktidara yürüyen bir CHP değil, iktidarla yürüyen bir CHP istiyorlar. Size andolsun ki iktidar yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğim."
"Diplomasız Erdoğan, Mazbatasız Genel Başkan İstiyor"
Mahkemenin "butlan" (geçersizlik) kararına sert sözlerle yüklenen Özel, iktidarın CHP’yi yargı eliyle dizayn etmek istediğini iddia etti. Derhal kurultay çağrısında bulunan Özel, partinin atama kabul etmeyeceğini vurguladı:
"Diplomasız Erdoğan, mazbatasız genel başkan istemektedir. Mahkemenin Tayyip Erdoğan'ın kurduğu yargı kollarının talimatıyla verdiği butlan kararı kimseye genel başkanlık meşruiyeti vermez. Bu ülkeyi seven hiç kimsenin bir gün dahi partinin kurultayını geciktirmeye hakkı yoktur. Derhal kurultay yapılmalıdır."
Rest Çekti: "Korkmuyorum! Genel Başkanı 2 Milyon Üye Seçsin"
Kurultay için meydan okuyan ve hiçbir delege yapısından çekinmediğini belirten Özel, ezber bozan bir "ön seçim" teklifinde bulundu. Manisa ön seçimindeki başarısını hatırlatan Özel, şu şartı koydu:
-
15 Gün Önce Sandık: "Kurultay olmadan 15 gün önce CHP örgütlerine sandık koyalım, 2 milyon üyeyi çağıralım. Genel başkanın kim olacağına 2 milyon CHP'li karar versin."
-
%85 Şartı: "Bu ön seçimde yüzde 85'in altında oy alırsam göreve talip olmayacağım. Kurultaydan korkmuyorum, gerçek bir enerji için bütün üyelerle birlikte genel başkanlık için ön seçim istiyorum."
TGRT ve İftira Tepkisi: "Gazi Mustafa Kemal’in Baba Evine Sokmam!"
Parti koridorlarına ve yönetimine yönelik "itibar suikastı" yapıldığını söyleyen Özel, bazı isimlerin canlı yayınlarda havuz medyasına teşekkür etmesini "dünyanın en ayıp işi" olarak tanımladı:
"Partiye TGRT'den basın danışmanı atamışlar; adamın bir amacı var, CHP'yi yıpratmak için her türlü rezaleti göze alıyor. Güya bu partinin milletvekili yaptığı bir isim TGRT'de canlı yayında 'katkılarınız unutulamaz' diyor. Sırf parti içi iktidar için bu sözler benimsenip nasıl belediye başkanlarımızı partiden atmaya, disipline vermeye kalkarsınız? Yazıklar olsun. Bu anlayışı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün baba evine sokmayacağım."
Mansur Yavaş ile "Tam Uyum" Mesajı ve Anıtkabir’e Yürüyüş
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarında kışkırtma yapılmaya çalışıldığını belirten Özel, "Mansur Başkan bugüne kadar ne yaptıysa, ne adım attıysa bilgim dahilindedir. Bundan sonra daha ne yapacaksanız birlikte yapacağız. Bize bina değil, yürek lazım" diyerek safını netleştirdi: "Otokratlar bir tarafta, demokratlar bir taraftadır."
Konuşmasının sonunda meydandaki binlerce vatandaşa seslenen Özgür Özel, "Bu adım Türkiye'nin iktidar yürüyüşünün ilk adımıdır. Yürüyelim arkadaşlar" diyerek kalabalıkla birlikte Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçti.