26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

Baro Başkanı Ali Er: “adaletten Önemli Hiçbir Şey Olamaz..


Mersin Barosu avukatları, adli yılın açılışını Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak karşıladı. Mersin Barosu Başkanı Ali Er, “Adaletten önemli hiçbir şey olamaz. Herkes için adaleti en hassas ölçülerle tartarak dağıtmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2017 Salı 11:33   Okunma : 1679

Mersin Barosu avukatları, adli yılın açılışını Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak karşıladı. Mersin Barosu Başkanı Ali Er, “Adaletten önemli hiçbir şey olamaz. Herkes için adaleti en hassas ölçülerle tartarak dağıtmak boynumuzun borcudur” dedi.

Mersin Barosu, adli yılın başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Baro Yönetimi ve avukatların cübbeleriyle katıldığı tören, Baro Başkanı Ali Er’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Avukatlar daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.Baro Başkanı Er, törende yaptığı konuşmada, 2017-2018 adli yılının Türkiye’ye, millete ve tüm insanlığa adalet, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. “Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz fedakar meslektaşlarımızı, hain terör saldırıları sonucunda yaşamını yitiren yargı şehitlerimizi, güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırılarda yaşamını yitiren demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum” diyen Er, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitleri de şükran ve minnet duygularıyla andığını söyledi.

“Adaletten önemli hiçbir şey olamaz”

Adaletin, mülkün yani ülkenin temeli olduğunu belirten Er, “Öyleyse adaletten önemli hiçbir şey olamaz. Son bin yıldır bir ana gibi bizi bağrında yaşatan bu topraklarda barış, huzur ve sevgi arayan herkes için adaleti en hassas ölçülerle tartarak dağıtmak boynumuzun borcudur. Vatandaşlarımızın en güvenli limanı olan adliyelerimizde; avukatlarımız, hakimlerimiz ve savcılarımız hep birlikte bu güveni sağlamak yükümlülüğü altındadırlar” diye konuştu.Avukatların, yargının en önemli kurucu unsuru ve olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Er, avukatların gözardı edilemeyeceklerini ve asla yok sayılamayacaklarını dile getirdi. Savunma ve avukatlar değerini bulduğu an herkesin kendini güvende hissedeceğine dikkat çeken Er, “O zaman güven için, hak için, adalet için tek yolumuz avukata sahip çıkmaktır. Adaletin uygulayıcısı olarak biz hukukçuların en büyük düşmanı kin ve keyfiliktir. Kahraman, fedakar, asil, namuslu, vicdanlı avukatlar olarak bizler asla kin tutmayız, keyfilik yapmayız” ifadelerini kullandı.

“Adalet dağıttığına inanılan bir hukuk sistemini inşa etmeliyiz”

Hukukçuların, el ele vererek insanlara güven veren, adalet dağıttığına inanılan bir hukuk sistemini inşa etmeleri gerektiğinin altını çizen Er, “Böylelikle, insanlarımızda hukuka olan saygı ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceğini, mesleğimizin itibarını teminat altına alabiliriz. Ortak geçmişimiz ile geleceği birlikte yaşama ülkümüzün altını çizerek, geçmişi insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı bir toplumun bireyleri olarak, ayrışmak yerine birbirimizi tamamlayarak herkesin geleceğe güvenle bakmasını sağlamalıyız. Birbirimizi daha iyi dinlememiz, daha çok bir araya gelmemiz, hoşgörü ve uzlaşma kültürünü geliştirmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.Er, konuşmasını, yeni adli yılı kutlayarak, adli yılın ülkeye, millette, basına, meslektaşlarına hayırlar getirmesini dileyerek bitirdi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, ali er, atatürk anıtı, adli yıl açılışı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA