24 Kasım 2025 Pazartesi

16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:39   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:53   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:41   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:45   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:45   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:25   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:50   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”  
 
     
   

Cumhurbaşkanı’na Hakaretle Suçlanan Usta Sanatçı Genco Erkal İfade Verdi


Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter üzerinden “hakaret” ettiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. 60 yıldır politik tiyatro yaptığını belirten usta sanatçı,

 

Tarih : 19 Nisan 2021 Pazartesi 16:11   Okunma : 1238

 

Ünlü sanatçı Genco Erkal, beş tanesi 2016’da, iki tanesi de 2020’da paylaşılmış iki tweet mesajı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla ifade vermek üzere bugün İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal, Turan Aydoğan, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Gülizar Emecan da adliyeye gelerek ünlü sanatçıya destek oldu.

“BU ACIMASIZ BOZUK DÜZENE KARŞIYIM"

Savcıya verdiği ifade sonrası açıklama yapan Genco Erkal, işinin politik tiyatro yapmak olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Twitter’daki 7 tane paylaşımım yüzünden oluyor. Hiçbirinde Cumhurbaşkanı'na hakaret diye bir şey söz konusu değil. Ben de onlara benim işimin politik tiyatro yapmak olduğunu, 60 yıldır bu işi yaptığımı, dünyanın her yerinde haksızlıklara, baskılara, adaletsizliğe, bağnazlığa, karşı olduğumu ve bu düşüncelerimi açıkladığımı hem sahneden hem de sosyal medyadan, bunları anlattım. Başkanlık sistemine karşıyım dedim. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşıyım, insanların düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım, doğanın katledilmesine ve betonlaştırılmasına karşıyım dedim. Yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk düzene karşıyım. Bir de laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasını ve sürekli bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım dedim.” 

                            

Paylaş :
Etiketler :  Twitter, , Genco Erkal, Sanatçı, Hakaret, İfade

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA