28 Kasım 2025 Cuma

09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET  
 
     
   

Türkiye’de, 2021 Yılının İlk Bal Ve Polen Hasadı Yapıldı


Narenciye balından, sandal balına, yayla balından polene kadar bin bir çeşit balın üretimi için arıcılar, arı gibi çalışıyor. Türkiye’nin bal deposu Mersin Erdemli’ de, arıcılar yılın ilk bal ve polen hasadını yaptılar.

 

Tarih : 26 Nisan 2021 Pazartesi 01:31   Okunma : 819

Narenciye balından, sandal balına,  yayla balından polene kadar bin bir çeşit balın üretimi için arıcılar, arı gibi çalışıyor.  Türkiye’nin bal deposu Mersin Erdemli’ de,  arıcılar yılın ilk bal ve polen hasadını yaptılar.

Sıfır rakımından iki bin rakımında bulunan Eğriçayır yaylasına kadar neredeyse dört mevsim bal hasadı yapılabilen bölgede,  yılın ilk bal ve polen hasından renkli görüntüler kaydedildi.

Salgınla mücadele döneminde arı ürünlerine talebin artmasıyla üretime hız veren arıcılar,  e ticaret üzerinden aracısız olarak vatandaşa kaliteli ürünleri ulaştırıyor.

E Ticaret Dijital Dönüşüm projesinde, Erdemli Belediyesi ile iş birliği yapan arıcılar yaptıkları çalışmalarda emin adımlarla ilerliyor.

2021 Yılının ilk bal hasadını Erdemli’ de yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Dünyanın en iyi balı ödülünün Türkiye adına Erdemli ’den olduğuna dikkat çekti.

Başkan Tollu, "Deniz sahilinden 2 bin, 2 bin 500 rakıma kadar bizim sınırlarımız var. Bu sınırlarımızın her bir metrekaresinde çok ciddi bir üretim var. Sezonun ilk bal ve polen hasadını başlatıyoruz. Bu hassaten bu çok çok önemli malumunuz içinde bulunduğumuz pandemiden dolayı da balın ve türevlerinin özellikle polenin insan vücudunu güçlendirmede, vücut direncini arttırmada ne kadar önemli bir öneme haiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada ürettiğimiz ürünler hem ciddi manada elbette girişimcilerimize ekonomik katkı sağlayacak ama bizim insanlarımıza da sağlık olarak, sağlıklı hayatlarını idame ettirmeleri için sağlık olarak geri dönecek diye ben düşünüyorum. Bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Ve bizim girişimcilerimiz o kadar zeki, o kadar gerçekten vizyonel ki bizim Toroslarda ürettiğimiz bal dünya birinciliğine haiz olan ve Erdemlimizin gurur kaynağı Eğriçayır balımızın şuanda burada hasadını yapıyoruz ve senenin ilk bal ve polen hasadını burada gerçekleştireceğiz. Ben girişimcilerimizi bir kez daha canı gönülden tebrik ediyoruz. Çünkü bu hassaten üzerini çizerek altını çizerek belirtmek istiyorum ki ülkemizin burada üretilen ballar elbette Erdemli'mize ekonomik olarak çok ciddi katkı sağlayacak ama aynı zamanda dünya pazarıyla buluştuğu içinde ülkemize döviz kazandıracak. Ki şuanda ne kadar dövize ihtiyacımız olduğunu hep biliyoruz. Ve az öncede ifade etmeye çalıştığım gibi burada ürettiğimiz bal ve türevleri, polen pandemiden dolayı insanlarımızın sağlığı yönünden çok önemli bir ehemmiyete haiz olduğunu hep birlikte biliyoruz. Ben sezonun bereketli ve bol kazançlı geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Salgınla mücadele döneminde arı ürünlerine talebin arttığına dikkat çeken bal üreticisi Celal Çay, "Şuanda Mersin sahiline yakın bir bölgede organik polen ve organik sandal balı hasat diyoruz. Mersin Toroslarımız öyle güzel bir yer ki Mart, Nisan ayında üretimimiz sahilde başlıyor. En son 2 bin 500 metre rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda Ağustos ayına kadar devam ediyor. Ve bölgemiz arıcılık açısından bu yüzden çok önemli ve güzel bir bölge, arıcılığa uygun bir bölge. Çünkü aynı anda 4 mevsim yaşanabiliyor, rakım farkından dolayı. Geçen sene Toroslarda ürettiğimiz organik polenleri Avrupa dahil İngiltere'ye kadar ulaştırdık. Temennimiz bu senede çok fazla polen üretip dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmak. Pandemiden dolayı talep her geçen yıl biraz daha artıyor. Örneğin geçen yıl gelen taleplerin hepsini karşılayamadık. Bu senede karşılayamayacağımızı düşünüyoruz ama en azından geçen seneninkinden daha fazla bir üretim yapmayı düşünüyoruz bu sene doğanın bize izin verdiği sürece. Çok mutluyuz burada polen hasadı yapmak, bal hasadı yapmak biz üreticileri çok mutlu ediyor. Pandemi sürecinde organik arı ürünlerine olan talep arttı. Yaklaşık 300 ile 400 arası, 350 yüzde 350 oranında talep artması yaşadık. Çünkü arı ürünleri tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerdir ve insanlar bunları tüketerek Covid 19'a karşı kendisini daha güvenli hissediyor" diye konuştu.

 Dualarla açılan bal sezonundan umutlu olduklarını ifade eden Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt, "2021 üretim sezonunun bütün üreticilerimize, bütün Türkiye'deki üreticilerimize inşallah bol bereketli verimli bir yıl olmasını diliyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun İnşallah" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TÜRKİYE’DE, 2021 YILININ, İLK BAL VE POLEN, HASADI YAPILDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA