25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

AKP Yurt Dışında Yaşayan Türklere Verdiği Sözleri Tutmuyor


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Berlin Birliği’nin düzenlediği “Türkiye Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı.

 

Tarih : 20 Eylül 2017 Çarşamba 17:50   Okunma : 1740

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Berlin Birliği'nin düzenlediği “Türkiye Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam ve CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat’ın da katıldığı çalıştayda Almanya’da yaşayan Türklerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

Çok sayıda yurttaşımızın katıldığı çalıştay 6 saat sürmesine rağmen büyük bir ilgiyle izlendi. Aytuğ Atıcı yaptığı konuşmada “Almanya’da yaşayan 3 milyon 200 bin yurttaşımızın önemli sorunları var. Bu sorunlar akılcı bir şekilde ele alınmalı ve çözülmelidir. AKP Hükümeti oy almak için yurttaşlarımızı oyalamakta ve hükümet programına almasına rağmen verdiği sözleri tutmamaktadır. AKP Hükümeti ikiyüzlü politika uygulamaktan vazgeçmelidir” dedi.

Sorunların çözümünde bir diğer tarafın ise Alman hükümeti olduğunu söyleyen Atıcı Alman hükümetlerinin Türkiye’nin sadece AKP’den ibaret olmadığını görmesi gerektiğini belirtti.

Aytuğ Atıcı, “Türkiye'nin dış politika uygulamalarını yeniden gözden geçirip Atatürk'ün çizdiği ‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesi üzerinden yoluna devam etmesi gerekmektedir. Dış politikamız ‘milli’ temeller üzerine oturtulmalıdır. Kişisel hırslar, bireysel ideolojiler ve dünya görüşleri nedeniyle dış politika iç politikaya kurban edilmemelidir. Aksi halde yurt içinde üç beş oy fazla alacağım diye ‘Eyy Almanya…’ denirse buradaki sorunlar katmerlenerek daha da çözülmez hale gelir.” dedi.

Aytuğ Atıcı yurt dışında yaşayan Türklerin en önemli sorunları için ürettikleri çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

  1. Diğer bazı ülke vatandaşlarına tanındığı gibi Türk vatandaşlarına da çifte vatandaşlık hakkı tanınmalıdır.
  2. Türkiye’de borçlanarak emekli olanlar yurt dışında çalışmaya devam ederlerse hak ettikleri emekli maaşını almalıdırlar.
  3. Emeklilik işlemlerinin tamamı konsolosluklar kanalıyla yapılabilmelidir.
  4. Türkiye’den emekli olanlar Türkiye’de bulundukları sırada sağlık sorunları yaşarlarsa sağlık kuruluşlarından diğer vatandaşlar gibi yararlanmalıdır.
  5. Kamu bankaları Türkiye’ye yapılan döviz havalelerinden masraf almamalıdır.
  6. Sayıları 600 bin civarında olan Türk öğrencilere Türkçe anadil dersi haftada en az beş saat olmalı ve buradan alınan notların sınıf geçmeye etkisi olmalıdır.
  7. Almanya’dan alınan diplomalar ve mahkeme kararlarının tanınması önündeki gereksiz engeller kaldırılmalıdır.
  8. Yurt dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının talepleri durumunda cenaze taşıma işlemleri devlet tarafından ücretsiz yapılmalıdır.
  9. Kapıkule sınır kapısında saatlerce süren bekleme süreleri en aza indirilmelidir.
  10. İzin sezonunda Türk Hava Yolları ile seyahat ücretleri için üst sınır getirilmelidir.
  11. Yurt dışında yaşayan gençlerimizin kumar/bahis batağına saplanmaması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
  12. Yurt dışında yaşayan Türklerin temsil edilebilmesi için ‘Yurt Dışı Seçim Bölgesi’ ilan edilmeli ve yurt dışından milletvekilleri seçilebilmelidir.
  13. Yurt dışı Türkler Bakanlığı kurulmalı ve yurttaşlarımızın sorunları en hızlı şekilde çözülmelidir.

Sorunlar ve çözüm önerileri konusunda yurt dışında yaşayan yurttaşlarla görüş birliğine varıldığını anlatan Aytuğ Atıcı Türkiye’de çözülebilecek sorunlar için kanun teklifleri hazırlayacaklarını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını söyledi.

Çalıştayın ardından CHP Berlin Birliği Kadın Kolları tarafından, Cumhuriyet Halk Partisi`nin kuruluş günü anısına hazırlanan pasta kesilerek kutlama yapıldı.

Berlin’de bulunduğu süre içinde esnaf ziyaretleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile toplantılar yapan Aytuğ Atıcı yurttaşlarımızın yakın ilgisiyle karşılaştı.

CHP Parti Okulu sorumlusu olması nedeniyle SPD’nin Parti Okulu sorumlusu ile bir araya gelen Atıcı parti içi eğitim konularında görüş alış verişinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  Aytuğ Atıcı, CHP, Berlin, Çalıştay, YURT Dışında Yaşayan Türkler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA