24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Elektrik Kesintileri Esnafı Ve Vatandaşı Canından Bezdirdi


Dinçer; “Özeleştirme mevzuatı gereği devletimiz gereken tedbirleri almalı”

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 19:39   Okunma : 1719

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer son zamanlarda kronik hale gelen elektrik kesintilerinin esnafı ve vatandaşı canından bezdirdiğini belirterek, ilgili enerji dağıtım şirketini tedbir almaya ve alt yapısını yenilemeye davet etti. Dinçer, “Enerji dağıtımında bu kadar aksamalar oluyorsa özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır” dedi.

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklamasında yenilenmeyen elektrik altyapısının faturasının esnafa ve halka kesildiğini dile getirerek,  “Son zamanlarda artan ve adeta kronik hale gelen kesintiler ile aniden düşüp, artan voltaj  nedeniyle elektrikli cihazlar zarar görerek kullanılamaz hale gelmekte ve milli servet heba olmaktadır. Ayrıca başta imalat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımız olmak üzere fabrikalar ve sanayi tesislerinde ciddi iş gücü kayıpları oluşmaktadır. Bu iş gücü kayıplarının tek sorumlusu enerji alt yapısını oluşturmayan ilgili firmadır” dedi.

Konuşmasının devamında Mersin’de enerji hizmetlerinin 2013 yılında özelleştiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Bu tarihten sonra daha kaliteli hizmet beklenirken aksine kesintiler artmıştır. Kış mevsiminin çok zor geçtiği ve kar yağan şehirlerde bile elektrikler  ilimizdeki kadar kesilmemektedir. Mersinde elektrikler yağmur yağdığında kesiliyor, soğuk havada kesiliyor, sıcak havada kesiliyor, sanki kesilmek için bahane arıyor elektrik. Müşteri faturasını ödüyor ve bunun karşılığında elektriğini kullanmak istiyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten para kazanıyor mu, kazanıyor. Peki, o zaman Mersin’de  neden bu kadar çok elektrik kesiliyor?  Biz ödediğimiz her kuruşun bize hizmet olarak dönmesini beklerken, ilgili elektrik şirketi maalesef tüm bu yaşanan kesintilere duyarsız kalıyor. Sanki karşımızda sağır sultan var. Feryadımızı bütün ülke duyuyor ama asıl duyması gereken enerji firmasında hiçbir açıklama ve yanıt gelmiyor” diye konuştu.

Üretim sektörü ve gıda imalat ve satışı yapan esnaf sanatkarlar başta olmak üzere esnafın, sanayicinin, fabrikaların ve vatandaşların  mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer  "Bunun için de elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermelidir. Yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır.  Hatların yer altına alınması sağlanmalı, verimsiz şebekeler yenilenmeli, şebeke koruyucu sistemlerinin sayısı çoğaltılarak etkinlikleri yükseltilmeli ve trafo sayıları çekilen güç dengesine göre artırılmalıdır. Planlı kesintiler etkin kanallarla vatandaşa duyurulmalıdır. Özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  esob, Talat Dinçer, Enerjisa

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA