18 Mart 2025 Salı

07:32   CHP’LI MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN ‘’ÇANAKKALE ZAFERI’’ MESAJı   19:19   GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELIŞININ 102. YıLı COŞKUYLA KUTLANDı   16:08   DEPREMDE 12 KIŞIYE MEZAR OLAN METE APARTMANı`NA ILIŞKIN YENI BILIRKIŞI RAPORU: "YÖNETMELIĞE AYKıRı IMALAT YAPıLDı"   15:32   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KUZEY MAKEDONYA`YA TAZIYE TELEFONU   14:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `ATATÜRK`ÜN MERSIN`E GELIŞININ 102. YıLı KUTLAMA PROGRAMı`NA KATıLDı   11:44   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ATAKENT MAHALLESI`NDEKI IFTARA KATıLDı   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇILEK MAHALLESI`NDE VATANDAŞLAR ILE BIR ARAYA GELDI   10:32   “PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI IÇIN BIRLEŞIYORUZ” PROJESI KAPSAMıNDA BIN 200 ÖĞRENCI EĞITIM ALACAK   10:04   TARSUS BELEDIYESI, NUSRET MAYıN GEMISI`NI YENILIYOR   01:29   DP GENEL BAŞKANı UYSAL: MILLETIN ÖNÜNE ÖCALAN, ERDOĞAN VE BAHÇELI ITTIFAKıNı GETIRMEK ISTIYORLAR   01:02   İMAMOĞLU ERZINCAN`DA KONUŞTU: 2019`DA DEMIŞTIM KI, ‘BEN, SIZI ÇıLDıRTMAYA GELIYORUM.` BUNLAR ÇıLDıRMıŞ, ÇıLDıRMıŞ.”   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:11   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı PıNAR UZUN OKAKıN`DAN "ÖN SEÇIM" DUYURUSU   22:59   BUSENAZ SÜRMENELI, KADıNLAR DÜNYA BOKS ŞAMPIYONASı`NDA ALTıN MADALYA KAZANDı   22:58   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE “PKK`NıN KURUCU ÖNDERI” TEPKISI: “SEN BU JARGONU NASıL IÇSELLEŞTIRDIN DE TÜRK MILLETINE KARŞı KULLANıYORSUN”   22:14   GÖKAN ZEYBEK: "İKI AYDA EN AZ 322 BIN KIŞI IŞTEN ÇıKARıLDı"   18:55   EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU`NDAN ULUSLARARASı KURULUŞLARA ÇAĞRı: SURIYE`DEKI KATLIAMı DURDURUN   11:48   DEM PARTI, YARıN MHP VE AK PARTI ILE TBMM`DE GÖRÜŞECEK   10:56   EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI ILE ILGILI KANUN TEKLIFI ILE TÜRKIYE`NIN ILK İKLIM KANUNU TEKLIFI`NIN GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLMESI BEKLENIYOR  
 
     
   

Elektrik Kesintileri Esnafı Ve Vatandaşı Canından Bezdirdi


Dinçer; “Özeleştirme mevzuatı gereği devletimiz gereken tedbirleri almalı”

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 19:39   Okunma : 2156

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer son zamanlarda kronik hale gelen elektrik kesintilerinin esnafı ve vatandaşı canından bezdirdiğini belirterek, ilgili enerji dağıtım şirketini tedbir almaya ve alt yapısını yenilemeye davet etti. Dinçer, “Enerji dağıtımında bu kadar aksamalar oluyorsa özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır” dedi.

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklamasında yenilenmeyen elektrik altyapısının faturasının esnafa ve halka kesildiğini dile getirerek,  “Son zamanlarda artan ve adeta kronik hale gelen kesintiler ile aniden düşüp, artan voltaj  nedeniyle elektrikli cihazlar zarar görerek kullanılamaz hale gelmekte ve milli servet heba olmaktadır. Ayrıca başta imalat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımız olmak üzere fabrikalar ve sanayi tesislerinde ciddi iş gücü kayıpları oluşmaktadır. Bu iş gücü kayıplarının tek sorumlusu enerji alt yapısını oluşturmayan ilgili firmadır” dedi.

Konuşmasının devamında Mersin’de enerji hizmetlerinin 2013 yılında özelleştiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Bu tarihten sonra daha kaliteli hizmet beklenirken aksine kesintiler artmıştır. Kış mevsiminin çok zor geçtiği ve kar yağan şehirlerde bile elektrikler  ilimizdeki kadar kesilmemektedir. Mersinde elektrikler yağmur yağdığında kesiliyor, soğuk havada kesiliyor, sıcak havada kesiliyor, sanki kesilmek için bahane arıyor elektrik. Müşteri faturasını ödüyor ve bunun karşılığında elektriğini kullanmak istiyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten para kazanıyor mu, kazanıyor. Peki, o zaman Mersin’de  neden bu kadar çok elektrik kesiliyor?  Biz ödediğimiz her kuruşun bize hizmet olarak dönmesini beklerken, ilgili elektrik şirketi maalesef tüm bu yaşanan kesintilere duyarsız kalıyor. Sanki karşımızda sağır sultan var. Feryadımızı bütün ülke duyuyor ama asıl duyması gereken enerji firmasında hiçbir açıklama ve yanıt gelmiyor” diye konuştu.

Üretim sektörü ve gıda imalat ve satışı yapan esnaf sanatkarlar başta olmak üzere esnafın, sanayicinin, fabrikaların ve vatandaşların  mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer  "Bunun için de elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermelidir. Yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır.  Hatların yer altına alınması sağlanmalı, verimsiz şebekeler yenilenmeli, şebeke koruyucu sistemlerinin sayısı çoğaltılarak etkinlikleri yükseltilmeli ve trafo sayıları çekilen güç dengesine göre artırılmalıdır. Planlı kesintiler etkin kanallarla vatandaşa duyurulmalıdır. Özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  esob, Talat Dinçer, Enerjisa

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA