31 Mayıs 2026 Pazar

10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR  
 
     
   

Elektrik Kesintileri Esnafı Ve Vatandaşı Canından Bezdirdi


Dinçer; “Özeleştirme mevzuatı gereği devletimiz gereken tedbirleri almalı”

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 19:39   Okunma : 2444

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer son zamanlarda kronik hale gelen elektrik kesintilerinin esnafı ve vatandaşı canından bezdirdiğini belirterek, ilgili enerji dağıtım şirketini tedbir almaya ve alt yapısını yenilemeye davet etti. Dinçer, “Enerji dağıtımında bu kadar aksamalar oluyorsa özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır” dedi.

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklamasında yenilenmeyen elektrik altyapısının faturasının esnafa ve halka kesildiğini dile getirerek,  “Son zamanlarda artan ve adeta kronik hale gelen kesintiler ile aniden düşüp, artan voltaj  nedeniyle elektrikli cihazlar zarar görerek kullanılamaz hale gelmekte ve milli servet heba olmaktadır. Ayrıca başta imalat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımız olmak üzere fabrikalar ve sanayi tesislerinde ciddi iş gücü kayıpları oluşmaktadır. Bu iş gücü kayıplarının tek sorumlusu enerji alt yapısını oluşturmayan ilgili firmadır” dedi.

Konuşmasının devamında Mersin’de enerji hizmetlerinin 2013 yılında özelleştiğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Bu tarihten sonra daha kaliteli hizmet beklenirken aksine kesintiler artmıştır. Kış mevsiminin çok zor geçtiği ve kar yağan şehirlerde bile elektrikler  ilimizdeki kadar kesilmemektedir. Mersinde elektrikler yağmur yağdığında kesiliyor, soğuk havada kesiliyor, sıcak havada kesiliyor, sanki kesilmek için bahane arıyor elektrik. Müşteri faturasını ödüyor ve bunun karşılığında elektriğini kullanmak istiyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten para kazanıyor mu, kazanıyor. Peki, o zaman Mersin’de  neden bu kadar çok elektrik kesiliyor?  Biz ödediğimiz her kuruşun bize hizmet olarak dönmesini beklerken, ilgili elektrik şirketi maalesef tüm bu yaşanan kesintilere duyarsız kalıyor. Sanki karşımızda sağır sultan var. Feryadımızı bütün ülke duyuyor ama asıl duyması gereken enerji firmasında hiçbir açıklama ve yanıt gelmiyor” diye konuştu.

Üretim sektörü ve gıda imalat ve satışı yapan esnaf sanatkarlar başta olmak üzere esnafın, sanayicinin, fabrikaların ve vatandaşların  mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer  "Bunun için de elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermelidir. Yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır.  Hatların yer altına alınması sağlanmalı, verimsiz şebekeler yenilenmeli, şebeke koruyucu sistemlerinin sayısı çoğaltılarak etkinlikleri yükseltilmeli ve trafo sayıları çekilen güç dengesine göre artırılmalıdır. Planlı kesintiler etkin kanallarla vatandaşa duyurulmalıdır. Özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  esob, Talat Dinçer, Enerjisa

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA