2 Temmuz 2025 Çarşamba

15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEFFAF OLMALI


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başta ulaşım ve sahil düzenlemeleri projeleri olmak üzere gündemindeki projeler hakkında Mersin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Eylül 2017 Perşembe 20:11   Okunma : 2090

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başta ulaşım ve sahil düzenlemeleri projeleri olmak üzere gündemindeki projeler hakkında Mersin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Kuyucuoğlu, “İlerde telafisi zor olacak, Mersin’e ek yükler, ek zahmetler getirecek hatalardan kaçmak ve kamunun kaynaklarının hakkaniyetli şekilde kullanıldığını göstermek için belediyenin şeffaf ve katılımcı olması gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mezitli-Yenişehir sahil düzenlemesi, Okan Merzeci Bulvarı- Üniversite Caddesi katlı kavşağı ve yeni belediye hizmet binası projelerinde şeffaf ve katılımcı olması çağrısında bulundu.

Başta ulaşım alanında olmak üzere kent hayatını yakından ilgilendiren projelerin, kentin geleceğini etkileyeceğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Belediyelerin hatalı, yanlış kararlarının kentlere nasıl pahalıya mal olduğunu, belediyelerin ben yaptım oldu anlayışıyla yaptıkları projelerin hem mali kayıplara, hem zaman ve enerji kayıplarına neden olduğunu geçmişte birçok kez gördük” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mezitli-Yenişehir sahilinde yapmak istediği düzenlemeler ve Okan Merzeci Bulvarı-Üniversite Caddesi arasında kurulacak katlı kavşak projesi hakkında ne sivil toplum örgütlerinin bilgisi var, ne de ilgili meslek odalarının bilgisi var. Belediye Başkanı Sayın Kocamaz, Tulumba katlı kavşağı projesini hayata geçirmeden önce sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının görüşlerine başvurmuştu. Bu katılımcılık sayesinde Tulumba katlı kavşağı projesindeki hatalar konusundauyarılar yaptık ama bir kısım hatalarda ısrar edildi ve proje revize edildi. Şimdi de battı çıktı projesi gündemde ama ilgili meslek odalarının, kamuoyunun bu projelerden haberi yok, bilgisi yok. Bu tür projelerde yapılacak hatalar, eksik bırakılacak unsurlar ya da hesaba katılmayan faktörler kentin gelecekteki on yılını, yirmi yılını olumsuz etkiler. Belediyenin, hem battı çıktı, katlı kavşak projesinde, hem sahil düzenlemeleri projesinde, hem de yeni hizmet binası projesinde şeffaf ve katılımcı olmasını bekliyoruz. Projelerin maliyetlerinden getirecekleri faydalara kadar her unsur kent halkıyla paylaşılmalıdır, uzman görüşleri alınmalıdır” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçim vaatleri arasında ‘Mersin’i birlikte yöneteceğiz’ sloganının da olduğunu hatırlatan Serdal Kuyucuoğlu, “Sayın Başkanı bu vaadini yerine getirmeye davet ediyorum. İlerde telafisi zor olacak, Mersin’e çözüm yerine çözümsüzlük getirecek hatalardan kaçmak ve kamunun kaynaklarının hakkaniyetli şekilde kullanıldığını göstermek için belediyenin şeffaf ve katılımcı olması gerekir” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Serdal Kuyucuoğlu, Mersin, Chp, Şeffaf Yönetim, Büyükşehir Belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA