19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Bu Haftaki Halk Günü’ün En Önemli Problemi ‘Eğitim’


Mezitli Belediyesi tarafından her Salı günleri düzenli olarak gerçekleşen ‘Halk Günü’ etkinliğinde bu hafta trajik bir sorun yaşandı. Hürriyet Mahallesi’nde yapılan etkinlikte en çok şikâyet edilen konu okul çağındaki çocukların eğitim sorunu oldu.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 12:25   Okunma : 1511

Mezitli Belediyesi tarafından her Salı günleri düzenli olarak gerçekleşen ‘Halk Günü’ etkinliğinde bu hafta trajik bir sorun yaşandı. Hürriyet Mahallesi’nde yapılan etkinlikte en çok şikâyet edilen konu okul çağındaki çocukların eğitim sorunu oldu. Çocukların okula gidememesi sorunu üzerinde duran Başkan Tarhan, gerekli tüm adımları atacaklarını dile getirdi. 

Mezitli Belediyesi, her Salı günleri farklı bölgelerde düzenlediği ‘Halk Günü’ etkinlikleriyle vatandaşların sorun, talep ve şikâyetlerini yerine getirmeye devam ediyor. Her hafta farklı bölgelerde kurulan etkinliklerin bu haftaki durağı Hürriyet Mahallesi oldu. Birim müdürleri, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü ve çevre mahalle muhtarlarının da bulunduğu etkinlikte, Başkan Tarhan trajik bir sorunla karşılaştı. Sepetçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar, yol, kaldırım ve benzeri şikâyetlerinin dışındaokul çağındaki çocuklarını okula gönderemediklerinden bahsettiler. Bunun üzerine büyük bir üzüntüye kapılan Başkan Tarhan, durumun acı verici olduğunu ifade ederek, okul müdürüyle istişarede bulundu.

BAŞKAN TARHAN KIRTASİYE MALZEMESİ VE KIYAFET SÖZÜ VERDİ

Vatandaşlardan, çocukların okula gitmek istemediklerini ve bazı ailelerin çocuklarını neden okula göndermediklerini dinleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, çocukların ve ailelerin yaşadığı durumu anlattı. Mahalle sakinlerine çocuklarını okula göndermeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Tarhan, “Şimdiye kadar 300’ü aşkın Halk Günü etkinliği düzenledik. Binlerce vatandaşımızın sorunlarını dinledik ve çözümü için gerekli adımları attık. Halk Günlerimizde sadece belediyenin asli görevlerini yerine getirmedik. Kimi vatandaşımızın hastalığıyla ilgilendik, yanında olduk. Kimi vatandaşımızın ise kişisel sorunlarını dinledik, manevi olarak destek çıktık. Ama böylesi bir durumla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Bu bölgede yaşayan okul çağındaki çocuklarımız okula gitmiyorlar. Çocuklarımızın bu durumu gerçekten de içler acısıdır. Belediye olarak gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız. Okula gitmek isteyen çocukların tüm kırtasiye malzemesi ve kıyafet ihtiyacını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA OKULU SEVDİRMELİYİZ

Daha önce belediyenin bazı çalışmaları olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Çalışmalarımızda en önemli ve öncelik verdiğimiz projeler arasında eğitim bulunuyor. Hürriyet Mahallemizin kalkınması için bölgede bazı çalışmalar başlattık. Bölgede yaşayan çocukları okula teşvik etmek amacıyla Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz ‘Sepetten Okula’ projesini uyguladık. Kulüp üyeleri, evleri kapı kapı gezerek, çocuklara hediyeler dağıttılar, okula gitmeleri gerektiği konusunda eğitimler verdiler. Hedefimiz; bu bölgedeki çocuklara okulu sevdirmek ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır” şeklinde konuşarak, mahalle sakinlerine çocuklarını ısrarla okula göndermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA