3 Haziran 2025 Salı

14:16   GÜLCAN KıŞ: İKTIDAR EMEKLIYE 4 BIN TL VERDI, 21 BIN LIRASıNı GASP ETTI   11:57   BÜYÜKŞEHIR VE TESEV’DEN ‘VERIYE DAYALı AFET YÖNETIŞIMI: EĞITIM VE ATÖLYE’ ETKINLIĞI   10:01   BÜYÜKŞEHIR, ‘DOĞUMDAN ÖLÜME’ BELEDIYECILIK ANLAYıŞı İLE VATANDAŞıN HER ANıNDA YANıNDA    09:35   CHP ADANA MILLETVEKILI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 15 ILÇE IÇIN 15 AYRı SORU ÖNERGESI   08:40   YUMURTALıK, BAYRAMA VE YAZ SEZONUNA HAZıRLANıYOR   08:22   İÇMIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı MUSTAFA BAYıK, “İÇMIMARLıK GELECEĞE IZ BıRAKMAKTıR”    07:20   AK PARTI YENIŞEHIR İLÇE DANıŞMA MECLISI TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:45   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE HERKES SPOR YAPıYOR   20:20   YENIŞEHIR BELEDIYESI HALK KARTıN MAYıS AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:20   BAŞKAN YıLDıZ: “HIÇBIR BELEDIYE BAŞKANı DIZ ÇÖKMEYECEK, HIZMETLERIMIZE DURMADAN DEVAM EDECEĞIZ’’   17:21   DOĞAN DALDA: ‘MIP’YI ATATÜRK PARKı’Nı DÜZENLEMEYE ÇAĞıRıYORUZ!’   15:11   TARSUS’TA MINIKLERDEN MEZUNIYET COŞKUSU   13:57   KURBAN BAYRAMı E-TICARET SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDIRDI   10:45   MESKİ, SILIFKE’DE İÇME SUYU İYILEŞTIRME ÇALıŞMALARıNı TAMAMLADı   21:37   “İLIÇ’TE SIYANÜR SıZıYOR, MARMARA’DA MÜSILAJ HORTLUYOR AMA ‘ÇED OLUMLU’ DIYORLAR”   19:17   BÜYÜKŞEHIR, HALK KART ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı   16:56   SARAÇHANE EYLEMLERINDE TUTUKLANAN 14 ÖĞRENCIYE TAHLIYE   14:02   MERSIN SANAYIDE VITES YÜKSELTTI; 23 FIRMA BIRINCI İSO 500’DE   13:05   “TÜRKIYE’NIN MADEN YATAKLARı VE RUHSATLARı HARAÇ MERAÇ SATıŞA ÇıKıYOR”   10:30   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR  
 
     
   

WWF Türkiye, Çukurova Deltasında, 15 Yılda 220 Bin Yavru Deniz Kaplumbağasını Denize Ulaştırdı


Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi, Çukurova Deltası’nda yer alan ve Türkiye’nin en büyük lagün gölü olan Akyatan’da; 15 yılda 5 bin 600 yuvadan çıkan 220 bin yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşmasını sağladı.

 

Tarih : 17 Haziran 2021 Perşembe 21:28   Okunma : 728

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi, Çukurova Deltası’nda yer alan ve Türkiye’nin en büyük lagün gölü olan Akyatan’da; 15 yılda 5 bin 600 yuvadan çıkan 220 bin yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşmasını sağladı.

WWF Türkiye Ofisi'nden yapılan açıklamada, "dünyanın en yaşlı denizcisi" olarak tanımlanan deniz kaplumbağalarının üremeleri ve yaşamını sürdürmesi ile türünün neslini tehdit eden unsurları ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmaların bu yıl da sürdürüleceği belirtildi.

DOĞDUKLARI YERE GERİ DÖNÜYORLAR

Ergenliğe ulaştığında kendi yumurtalarını bırakmak için yumurtadan çıktığı kumsala geri dönen, bunun için binlerce kilometre yüzen ve ortalama 50 yıl yaşayan sevimli deniz canlıları için çalışmalarında, 15 yılı geride bırakan WWF Türkiye Ofisi yöneticileri, açıklamalarında; “Adana Akyatan’da yürütülen 'Yeşil Deniz Kaplumbağası İzleme ve Koruma Çalışmaları'na çevrecilerin sağladığı katkı, gücümüze güç katacak” denildi.

WWF Türkiye Ofisi yöneticileri, 15 yıllık çalışmalarda, 5 bin 600 yuvada bulunan yumurtalardan çıkan 220 bin yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşmasına yardımcı olduklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Her yaz Akyatan’da yaban hayatı uzmanlarımız, gönüllülerimiz ve yerel yönetim, küresel ölçekte tehlike altındaki yeşil deniz kaplumbağaları (Chelonia mydas) Akdeniz’e güvenle ulaşsın diye birlikte çalışıyor. 400'den fazla gönüllümüz, her dönemde olduğu gibi bu yaz döneminde de her gün yuvalama kumsalında ortalama 7 kilometre yürüyerek kaplumbağa yuvaları ve izlerini kontrol edecekler.

Yeşil deniz kaplumbağası yumurtaları çakal ve yaban domuzları için kolay bir besin kaynağı olduğundan, yavruların güvenle yumurtadan çıkabilmesi için bazı yuvalar kafeslerle koruma altına alınacak. Yüzlerce yavrunun yine bu yaz döneminde güvenle denize ulaşması sağlanacak. Her yıl Akyatan’da kurum ve kuruluşların desteğiyle aralıksız devam eden bu çalışmalarımız, 110 milyon yıldır gezegenimizin denizlerinde yüzen deniz kaplumbağalarının korunması için sürecek."

ALİ GÜRELİ

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, WWF TÜRKİYE, ÇUKUROVA, DELTASI, YEŞİL DENİZ, KAPLUMBAĞASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA