11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan: "Biz Kanunsuz İş Yapmıyorsak Kimse Yapamayacak"


Tarsus Belediye Başkan Haluk Bozdoğan, bir süredir sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer bulan Tenis Kulübü ile ilgili iddialara yanıt verdi. İddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, tenis kulübüne tahsis edilen alanda amaç dışı kullanımın tespit edildiğini ve bu nedenle tahsis işleminde iptale gidildiğini anlattı. Söz konusu alanı aynı amaçla halka açmak istediklerini belirten Bozdoğan, "Biz her zaman kanun neyse herkes uyacak diyoruz, biz kanunsuz iş yapmıyorsak kimse yapamayacak. Biz diyoruz ki bu alanı halka açalım, tenis hocalarımız olsun gariban vatandaşlarımızın çocukları gelsin burada tenis öğrensin" dedi.

 

Tarih : 2 Temmuz 2021 Cuma 18:59   Okunma : 1201

Tarsus Belediye Başkan Haluk Bozdoğan, bir süredir sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer bulan Tenis Kulübü ile ilgili iddialara yanıt verdi. İddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, tenis kulübüne tahsis edilen alanda amaç dışı kullanımın tespit edildiğini ve bu nedenle tahsis işleminde iptale gidildiğini anlattı. Söz konusu alanı aynı amaçla halka açmak istediklerini belirten Bozdoğan, "Biz her zaman kanun neyse herkes uyacak diyoruz, biz kanunsuz iş yapmıyorsak kimse yapamayacak. Biz diyoruz ki bu alanı halka açalım, tenis hocalarımız olsun gariban vatandaşlarımızın çocukları gelsin burada tenis öğrensin" dedi.

Tarsus Belediyesi Meclisi, 2021 Yılı Temmuz Ayı 1. Toplantısı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından Gagauz Türklerinin yaşam sürdüğü Moldova'nın Valkaneş kentinin yanı sıra Tunceli'nin Ovacık Belediyesi ile kardeş şehir olunması teklifi oybirliği ile komisyona sevk edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer bulan Tenis Kulübü ile ilgili belediyeyi küçük düşürmeye yönelik paylaşım ve yayınlar konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Başkan Bozdoğan, "Biz bu göreve çalmayacağız, çaldırmayacağız, halkın olanı halka vereceğiz sözümüze güvenerek oy veren 95 bin kişinin teveccühü ile seçildik. Allah’a şükür bu sözümüzden bir milim sapmadan, planladığımız şekilde emin adımlarla bir yandan borçları sıfırlayarak, diğer yandan hizmet atağına kalkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Biz hizmet derdinde iken bazı siyasiler ve kendini gazeteci diye adlandırılan bazı kişiler çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediyorlar. Hatta çamur atmakla da kalmıyorlar, sırf başarısız olalım diye önümüze set olmaya çalıp engel çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kimileri de işin asılını astarını bilmeden bu olaylara alet oluyorlar hizmetleri engelleyici rol üstlendikleri için de tabir yerinde ise şehrimize ve halkımıza ihanet etmiş oluyorlar" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan konuşmasının devamında son günlerde kamuoyunu meşgul eden Tenis Kulübü ve Tarsus İdman Yurdu konularında da detaylı açıklamalar yaptı.

BAŞKAN BOZDOĞAN: “BİZ DİYORUZ Kİ BU ALANI HALKA AÇALIM”

Başkan Bozdoğan, Tarsus tenis kulübü ile yaşanan süreci ve gelinen noktayı şöyle özetledi:

“Tarsus tenis kulübü ile ilgili bazı bilgiler aldım onları sizlerle paylaşayım. 3 Şubat 2003 tarihli dilekçe ile başvuru yapılıyor, 7 Şubat 2003 tarihinde meclis kararı ile 4440 ada 1 parsel numaralı yani 4864 ada 1 parsel 6800 metrekare yüz ölçümündeki spor alanı vasıflı taşınmaz Tenis İhtisas Spor Kulübü Derneğine tahsis edilmesi yönünde karar çıkıyor. Yine bu 2 Şubat 2003 tarihli kulüp dilekçesinde talep yineleniyor ve tenis kulübü ve tesisleri olarak kullanılmak üzere bu amaçla kullanıldığı sürece tahsis edilmesinin uygun olduğu yönünde, 15 Nisan 2003 tarihli encümen kararı alınıyor. 12 Ağustos 2008 tarihli dernek dilekçesinde 1441 ada 1 2 3 nolu 1448 ada 1 2 3 nolu 2936 ada,  1 2 3 nolu 4662 metrekare yüzölçümlü taşınmazların ve mevcutta tesisin otoparkı olarak kullanılan park alanının da tahsisinin de yapılmasını talep ediyor. 2 Eylül 2008 tarihli meclis kararında tahsis bedeli olarak ilk yıl bin TL diğer yıllar için TÜFE oranında artış yapılmasına denilerek bahsi geçen toplam 4662 metrekare yüz ölçümlü taşınmazların tahsisine karar veriliyor. İşlemin yapıldığı dönemde 4448 adada yer alan parseller konut alanında kalmaktadır.Yine protokolün 7.2. maddesinde tenis kulübünün kendisine tahsis edilen taşınmazları amacı dışında kullandığı tespit edildiği takdirde tahsis işlemi iptal edilecektir. Belediyenin tebliğinde belirtilen süre içerisinde taşınmazı boşaltacak ve hiçbir hak talep etmeden taşınmazdaki her türlü bina ve tesisleri belediyeye bırakacaktır denilmektedir. Mevzuata ve yapılan tahsis protokolüne aykırılıkları tek tek açıklayacak olursak bunu özellikle anlatıyorum çünkü çok gündem oldu. Belediye meclisinin süresiz tahsis yapma yetkisi yoktur. Tenis kulübü kendisine tahsis edilen alanı bir başkasına kiraya veremez ve devredemez denilmektedir. Yapılan tesislerin hiçbiri için izin başvurusu dahi yapılmamış."

Protokolde tesis yapımı için izin alınması şartının olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

"Bu kanunudur, Belediyeler derneklere her ne sebeple olursa olsun doğrudan tahsis yapamaz, Tarsus Belediyesi olarak diyoruz ki burada bir hukuksuzluk var kanunsuzluk var, şu kadar para harcadık kimse beni buradan çıkaramaz anlayışını bir kenara bırakalım, protokolde tahsisli alan başkasına kiraya verilemez denmiş ama kulüp Nova kafe isimli bir işletmeye kiralama yapmış, kiracı belediyemize başvurarak kiracılığın devam etmesini bizden talep ediyor. Kusura bakmayın biz her zaman kanun neyse herkes uyacak diyoruz, biz kanunsuz iş yapmıyorsak kimse yapamayacak. Bizim tenis kortları ile ilgili düşüncemiz ilk günden beri açıktır hiç de değişmedi. Biz diyoruz ki bu alanı halka açalım, tenis hocalarımız olsun gariban vatandaşlarımızın çocukları gelsin burada tenis öğrensin. Bundan neden rahatsızlık duyuluyor anlamıyorum. Burası Tarsus un tanıtımı için çok önemli. Evet çok önemli turnuvalar düzenleniyor yine düzenlensin itiraz etmiyoruz ki tesisin bakım ve onarımını bizler yaparız turnuvalara da açık olur hiç sorun değil. Sadece turnuvalara değil Tenis Kulübü üyelerine de açık olacak. Biz kimsenin elinden bir şeyini almıyoruz. Tarsus'un her vatandaşına açık olduğu gibi sonuç olarak biz bazı açıklama yapan gruplar gibi sözle değil gerçekten özde halkçı anlayışla sahip kişileriz. Burayı halka açmak halk için halkın hizmetkârının kim olduğunu küçük burjuva aydını da anlayacak belli bir kesim de onları o hale getiren insanlardan halkçılığın ne olduğunu bana asla ve asla öğretmez. Yaklaşık bir haftadır bu konuyu yazıp çizenler var. Eleştirdikleri konu ne vatandaşın haklarını korumamız mı ? Vatandaşın hakkını malını koruduğumuz için eleştireceklerse devam etsinler, biz halkın yararına yararlı işler yapmaya devam edeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYESİ, BAŞKAN, BOZDOĞAN, SOSYAL, MEDYA, TENİS, KULÜBÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA