11 Kasım 2025 Salı

20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI  
 
     
   

Üstün Hoca; Bağışlarınız LÖSEV’e Nasıl Can Veriyor


1990’lı yıllarda lösemi hastalığından kurtuluş yoktu, çünkü amansız bir hastalıktı. Bu makûs kaderi LÖSEV değiştirdi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2021 Salı 17:06   Okunma : 2864

1998 yılında lösemili çocukların ölümlerine dayanamayan Dr. Üstün EZER ve arkadaşları tarafından, bir masa ve bir sandalye ile kuruldu. Kısa sürede yüzlerce kalıcı çözümler üreten eserler ve projeler yapıldı. On binlerce Lösemili Çocuğun hayatı kurtarıldı. Bugün Ankara’daki LÖSANTE Hastanemizde Lösemide %92’den daha fazla iyileşme sağlıyorsak bu hepimizin başarısıdır. Löseminin tedavi başarısında ilaçların payı %50’dir, %50’si ise... Esas faktörler

1. Temizlik ve hijyen

2. Sağlıklı ve proteinden zengin beslenme

3. Moral olarak güçlü ve umutlu olmak ile hayata sımsıkı bağlanmaktır.

İştebaşarının %50’si de bu sayededir. LÖSEV’den önce çocuklarımız Lösemiden ölmüyorlardı. Onları enfeksiyondan, kanama, açlık, ilgisizlik ve en önemlisi de mutsuzluktan kaybediyorduk. Bugün maddi ya da vekâleten yapacağınız kurban bağışlarınız da Lösemili Çocuklarımıza can verecektir. Unutmayın ki en güzel ibadet hasta bir insanı iyileştirmek ve anne babasının, yakınlarının yüzünü güldürmektir.

SİZİN SAYENİZDE 12 AY BOYUNCA ET YİYEBİLİYORLAR

Sizlerle acı bir gerçeği paylaşmak zorundayız. Ne yazık ki Lösemi ve kansere yakalanan ailelerin, çocukların %87’sinin aylık gelir düzeyi asgari ücret veya altındadır. Hastaneye gidecek yol parası, evinde yiyecek eti, sucuğu, pirinci yokken, daha ömründe hiç deniz görmemiş, tatil yapmamışken bu hastalığın ağır yükünün altından nasıl kalksınlar. Nasıl sağlıklı ve proteinden zengin beslensinler, nasıl moralli olup, neşelensin gülsün ve hayata bağlansınlar. İște tüm bunların çözümü sizdedir, LÖSEV ’dedir.

BİR ÇOCUĞUN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ȘEY OLAMAZ Kİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ için LÖSEV’e vekâleten vereceğiniz kurban bağışları ile niyetiniz bütün hastalarımızda hayat bulacaktır.

Kurban, yüce Allah’a yakınlaşma, onun rızasını kazanmaya yönelik mali bir ibadettir. Hz. İbrahim’in oğlunu kurban edecekken yollanan kurbanın on binlerce Lösemili Çocuğun ve kanser hastasının hayatını kurtarması çok anlamlıdır.

Hastanemizde yatarak parasız tedavi oldukları ve taburcu olduktan sonra evlerinde 12 ay boyunca sofralarına gelen taze et ve et ürünleri ile beslenen Lösemili Çocuklarımızın vücut dirençleri yükselmektedir. Bu sayede hastalıklarını kolaylıkla yenmekte ve artık lösemi değil, çocuklarımız kazanmaktadır.

PEKİ YA LÖSEV OLMASAYDI

LÖSEV sayesinde %20’lerde olan tedavi başarımız %92’lerin üzerine çıkmıştır. Zengin fakir, doğulu veya batılı demeden bütün Lösemili ve Kanserli Çocuklar en mükemmel ve başarılı tedavileri tamamen parasız almaktadırlar. Gereken tıbbi durumlarda da LÖSANTE Hastanemizde yine tek kuruş ödemeden KEMİK İLİĞİ NAKLİ de olmakta ve %100 başarıyıhedeflemektedirler.

BAĞIȘLARINIZBAKIN NASIL CAN VERİYOR?

LÖSEV - LÖSANTE HASTANESİ 

Lösemili ve Kanserli Çocuklar 6 öğün yemeklerinden yoğun bakımlarına, kan ihtiyaçlarından anne refakatli tek kişilik süit odalarına, hobi evlerinden kemik iliği nakillerine kadar %92 başarı ile tamamen parasız tedavi ediliyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OKULU 

Anasınıfından lise sona kadar kolej eğitiminin verildiği LÖSEV Eğitim Kurumlarımızda okul ücretleri, kırtasiye ve servis gibi masrafları vakfımız tarafından karşılanıp, çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmıyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ 

2000’lerde hastane bahçelerinde yaşayan hasta yakınları artık ağaçlardan oksijenin yayıldığı, kuzuların melediği, yemekleri dâhil her şeyin parasız sunulduğu, 2+1 dayalı döşeli evlerde tedavi süreçlerini geçiriyorlar.

SOSYAL HİZMETLERİMİZ 

Resmi evrakları sosyodemografik bilgileriyle dosyaları hazırlanan hastalarımız 4 ayrı grupta izlenerek gıda ürünlerinden, beyaz eşyaya, ilaçtan kana, taze etten oyuncağa tüm ihtiyaçları eşit ve düzenli olarak evlerine kadar götürülüyor.

MADDİ YARDIMLARIMIZ 

İlk tanıdan itibaren Lösemili Çocuklara ayda 1500.-TL. Kanserli Çocuk ve Yetişkinlere 1200.-TL. Veriliyor. Karşılıksız Özel İhtiyaç Kredisi ile de Lösemili Çocuklara tedavilerinin ayı fark etmeksizin 5000.-TL’ye kadar para yardımı yapılabiliyor.

ANNE ÜRETİM ATÖLYELERİMİZ 

Yıllar önce LÖSEV ’in bir odasında Lösemili Çocukların annelerine uğraş terapisi amacıyla kurulan LSV Dükkân atölyeleri, bugün yastıktan tarhanaya kadar binlerce ürünü üreten anneleriyle LÖSEV Çocuklarına kaynak yaratıyor.

Sizler de vekâleten kurban veya bayram bağışlarınızı LÖSEV’e kolaylıkla yapabilirsiniz.
LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından, 0312 447 06 60 nolu telefondan ya da www.losev.org.tr üzerinden online olarak bağışlarınızı hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, LÖSEMİ, LÖSEV, LÖSANTE, DR.ÜSTÜN EZER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA