12 Mart 2026 Perşembe

18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"   10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!   10:17   SıĞıNMA KARARıNDAN ŞOK VAZGEÇIŞ: İRANLı KADıN FUTBOLCU ÜLKESINE DÖNÜYOR!   09:30   İMAMOĞLU’NDAN MAHKEME HEYETINE SERT TEPKI: "BU YAPıLAN YÜZ KARASıDıR!"   09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!   08:15   YUMURTALıK’TA DEV AILE SOFRASı: BAŞKAN ALTıOK PERSONELIYLE İFTARDA BULUŞTU!   08:01   SıĞıNMAEVI SAYıSıNDA BÜYÜK ÇELIŞKI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA SERT TEPKI: "İSTATISTIKLE GEÇIŞTIRILEMEZ!"   01:05   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı: BAŞKAN SEÇER ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERLE BULUŞTU!   01:04   AVRUPA BU GALIBIYETI KONUŞUYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A ’LIVERPOOL’ MESAJı!  
 
     
   

Üstün Hoca; Bağışlarınız LÖSEV’e Nasıl Can Veriyor


1990’lı yıllarda lösemi hastalığından kurtuluş yoktu, çünkü amansız bir hastalıktı. Bu makûs kaderi LÖSEV değiştirdi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2021 Salı 17:06   Okunma : 2921

1998 yılında lösemili çocukların ölümlerine dayanamayan Dr. Üstün EZER ve arkadaşları tarafından, bir masa ve bir sandalye ile kuruldu. Kısa sürede yüzlerce kalıcı çözümler üreten eserler ve projeler yapıldı. On binlerce Lösemili Çocuğun hayatı kurtarıldı. Bugün Ankara’daki LÖSANTE Hastanemizde Lösemide %92’den daha fazla iyileşme sağlıyorsak bu hepimizin başarısıdır. Löseminin tedavi başarısında ilaçların payı %50’dir, %50’si ise... Esas faktörler

1. Temizlik ve hijyen

2. Sağlıklı ve proteinden zengin beslenme

3. Moral olarak güçlü ve umutlu olmak ile hayata sımsıkı bağlanmaktır.

İştebaşarının %50’si de bu sayededir. LÖSEV’den önce çocuklarımız Lösemiden ölmüyorlardı. Onları enfeksiyondan, kanama, açlık, ilgisizlik ve en önemlisi de mutsuzluktan kaybediyorduk. Bugün maddi ya da vekâleten yapacağınız kurban bağışlarınız da Lösemili Çocuklarımıza can verecektir. Unutmayın ki en güzel ibadet hasta bir insanı iyileştirmek ve anne babasının, yakınlarının yüzünü güldürmektir.

SİZİN SAYENİZDE 12 AY BOYUNCA ET YİYEBİLİYORLAR

Sizlerle acı bir gerçeği paylaşmak zorundayız. Ne yazık ki Lösemi ve kansere yakalanan ailelerin, çocukların %87’sinin aylık gelir düzeyi asgari ücret veya altındadır. Hastaneye gidecek yol parası, evinde yiyecek eti, sucuğu, pirinci yokken, daha ömründe hiç deniz görmemiş, tatil yapmamışken bu hastalığın ağır yükünün altından nasıl kalksınlar. Nasıl sağlıklı ve proteinden zengin beslensinler, nasıl moralli olup, neşelensin gülsün ve hayata bağlansınlar. İște tüm bunların çözümü sizdedir, LÖSEV ’dedir.

BİR ÇOCUĞUN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ȘEY OLAMAZ Kİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ için LÖSEV’e vekâleten vereceğiniz kurban bağışları ile niyetiniz bütün hastalarımızda hayat bulacaktır.

Kurban, yüce Allah’a yakınlaşma, onun rızasını kazanmaya yönelik mali bir ibadettir. Hz. İbrahim’in oğlunu kurban edecekken yollanan kurbanın on binlerce Lösemili Çocuğun ve kanser hastasının hayatını kurtarması çok anlamlıdır.

Hastanemizde yatarak parasız tedavi oldukları ve taburcu olduktan sonra evlerinde 12 ay boyunca sofralarına gelen taze et ve et ürünleri ile beslenen Lösemili Çocuklarımızın vücut dirençleri yükselmektedir. Bu sayede hastalıklarını kolaylıkla yenmekte ve artık lösemi değil, çocuklarımız kazanmaktadır.

PEKİ YA LÖSEV OLMASAYDI

LÖSEV sayesinde %20’lerde olan tedavi başarımız %92’lerin üzerine çıkmıştır. Zengin fakir, doğulu veya batılı demeden bütün Lösemili ve Kanserli Çocuklar en mükemmel ve başarılı tedavileri tamamen parasız almaktadırlar. Gereken tıbbi durumlarda da LÖSANTE Hastanemizde yine tek kuruş ödemeden KEMİK İLİĞİ NAKLİ de olmakta ve %100 başarıyıhedeflemektedirler.

BAĞIȘLARINIZBAKIN NASIL CAN VERİYOR?

LÖSEV - LÖSANTE HASTANESİ 

Lösemili ve Kanserli Çocuklar 6 öğün yemeklerinden yoğun bakımlarına, kan ihtiyaçlarından anne refakatli tek kişilik süit odalarına, hobi evlerinden kemik iliği nakillerine kadar %92 başarı ile tamamen parasız tedavi ediliyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR OKULU 

Anasınıfından lise sona kadar kolej eğitiminin verildiği LÖSEV Eğitim Kurumlarımızda okul ücretleri, kırtasiye ve servis gibi masrafları vakfımız tarafından karşılanıp, çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmıyorlar.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ 

2000’lerde hastane bahçelerinde yaşayan hasta yakınları artık ağaçlardan oksijenin yayıldığı, kuzuların melediği, yemekleri dâhil her şeyin parasız sunulduğu, 2+1 dayalı döşeli evlerde tedavi süreçlerini geçiriyorlar.

SOSYAL HİZMETLERİMİZ 

Resmi evrakları sosyodemografik bilgileriyle dosyaları hazırlanan hastalarımız 4 ayrı grupta izlenerek gıda ürünlerinden, beyaz eşyaya, ilaçtan kana, taze etten oyuncağa tüm ihtiyaçları eşit ve düzenli olarak evlerine kadar götürülüyor.

MADDİ YARDIMLARIMIZ 

İlk tanıdan itibaren Lösemili Çocuklara ayda 1500.-TL. Kanserli Çocuk ve Yetişkinlere 1200.-TL. Veriliyor. Karşılıksız Özel İhtiyaç Kredisi ile de Lösemili Çocuklara tedavilerinin ayı fark etmeksizin 5000.-TL’ye kadar para yardımı yapılabiliyor.

ANNE ÜRETİM ATÖLYELERİMİZ 

Yıllar önce LÖSEV ’in bir odasında Lösemili Çocukların annelerine uğraş terapisi amacıyla kurulan LSV Dükkân atölyeleri, bugün yastıktan tarhanaya kadar binlerce ürünü üreten anneleriyle LÖSEV Çocuklarına kaynak yaratıyor.

Sizler de vekâleten kurban veya bayram bağışlarınızı LÖSEV’e kolaylıkla yapabilirsiniz.
LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından, 0312 447 06 60 nolu telefondan ya da www.losev.org.tr üzerinden online olarak bağışlarınızı hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, LÖSEMİ, LÖSEV, LÖSANTE, DR.ÜSTÜN EZER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA