19 Ekim 2025 Pazar

13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”  
 
     
   

Büyükşehir, İşitme Engelli Vatandaşlara Bir Telefon Kadar Yakın


Mersin Büyükşehir Belediyesi,işitme engelli vatandaşların sesi olmaya devam ediyor.‘İşaret Dili ile Görüntülü Destek ve Şikayet Hattı’ sayesinde işitme engelli bireylerin iletişim kurmada sorun yaşadıkları kişiler ve kurumlar arasında köprü kurularakkişiler arası iletişimde kolaylık sağlanıyor.Büyükşehir’in ‘0533 360 27 03’numaralı hat üzerinden verdiği hizmetlehem işitme engelli vatandaşların hem de işaret dili bilmeyen personelin işi kolaylaşıyor.

 

Tarih : 28 Temmuz 2021 Çarşamba 09:22   Okunma : 1388

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin ‘İşaret Dili ile Görüntülü Destek ve Şikayet Hattı’,işitme engelli vatandaşlara destek olmayadevam ediyor. İşitme engelli vatandaşlarkamu kurum ve kuruluşlarında yürüttükleri işlemlerinde kamu görevlisiyle iletişim kurmakta zorlandıklarında Büyükşehir’in Görüntülü Destek Hattı’nı arayarak destek alabiliyor.Görüntülü Destek Hattı ile işitmeengelli bireylerin kamu kurumlarındaki işlemlerinin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Büyükşehir’in projeleri engelleri aşıyor

“Engelsiz Mersin” hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Büyükşehir, özel gereksinimli bireyler için hayata geçirdiği projelerle engelleri bir bir aşıyor.Büyükşehir’in Görüntülü Destek Hattı projesi sayesinde işitme engelli vatandaşların iletişim kurma sıkıntısı ortadan kalkıyor. ‘0533 360 27 03’ numaralı hattan verilen hizmet sayesinde hem işitme engelli vatandaşların hem de işaret dili bilmeyen personelin işi kolaylaşıyor.

Yeminli tercümanlar eşliğinde iletişim sağlanıyor

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapanana dili Türk İşaret Dili olan yeminli CODA (sağır yetişkinlerin çocuğu),kendisine iletişim desteği sağlanacak işitme engelli bireyin işaret dili ile sorununu öğrenip karşı taraftaki görevliye sesli olarak iletiyor. Görevlinin söyledikleri ise işaret dili kullanılarak işitme engelli bireye aktarılıp iletişim desteği sağlanıyor. Görüntülü Destek Hattı sayesinde Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli vatandaşlara bir telefon kadar yakın oluyor.

“Anlaşamadığı noktada bizim destek hattımızı arıyorlar”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapanİşaret Dili Tercümanı Esra Alkan, işitme engelli vatandaşların ihtiyaç duyduklarında kendilerini aradıklarını belirterek, “Vatandaş, 0 533 360 27 03’ü aradıktan sonra bize ihtiyaç duyduğu alanla ilgili bilgilendirmeyi yapıyor. Ne istediğini, neye ihtiyaç duyduğunu, karşı tarafa ne söylememiz gerektiğini bize aktardıktan sonra biz iletişim kurduğu kişiye neye ihtiyaç duyduğunu anlatıyoruz yada kendisine söylüyoruz. Daha sonrasında bize aktardığı cümleleri işitme engelli vatandaşımıza söylüyoruz, bilgilendiriyoruz” dedi.

İşitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırdıkları için mutlu olduklarını dile getiren Alkan,“Bu zamana kadar birçok kez arama aldık. Hem işitme engelli vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmış oluyoruz hem de karşı taraftaki işaret dili bilmeyen personelinişini kolaylaştırıyoruz.Bu duruma aracılık ettiğimiz için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, İŞARET DİLİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA