25 Aralık 2025 Perşembe

19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”  
 
     
   

Bitlis’te Esnaf Derdini Akşener’e Anlattı: ’Bizi Tehdit Ediyorlar, Gasp Ediyorlar’


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis merkezde esnafı ziyaret etti, derdini dinledi. Bu kez esnafın derdi ekonomi değil, kentsel dönüşüm olarak yapılmak istenen ’dere ıslah projesi’yle yıkılma kararı verilen dükkanlarıydı. Dükkanlarından zorla çıkarılmak istendiklerini söyleyen esnaf, "Bitlis’i iki üç tane çete yönetiyor. Bizi tehdit ediyorlar. Gasp ediyorlar, ’Boşaltın’ diyorlar" sözleriyle sıkıntılarını anlattı.

 

Tarih : 28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:58   Okunma : 1046

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis merkezde esnafı ziyaret etti, derdini dinledi. Bu kez esnafın derdi ekonomi değil, kentsel dönüşüm olarak yapılmak istenen 'dere ıslah projesi'yle yıkılma kararı verilen dükkanlarıydı. Dükkanlarından zorla çıkarılmak istendiklerini söyleyen esnaf, "Bitlis’i iki üç tane çete yönetiyor. Bizi tehdit ediyorlar. Gasp ediyorlar, 'Boşaltın' diyorlar" sözleriyle sıkıntılarını anlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugün Bitlis'te Merkez ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaret sırasında esnaf ve Akşener arasında yaşanan dikkat çekici diyaloglar şöyle:

"BİZİ TEHDİT EDİYORLAR"

Esnaf: Dere üstü ve dere kenarı hiçbir ayrım yapılmadan bütün esnafı mağdur ederek, 700 tane dükkan yapıldığı söyleniyor. İnanın ben 700 tane dükkanın içine teker teker dört tane şu dolaptan bırakamıyorum. Benim iş yerim dere üstü olmadığı halde bana bile saldırıyorlar. Bunu veren talimat belli. Bitlis’i iki üç tane çete yönetiyor.

Akşener: Yıkacağız o çeteleri.

Esnaf: Bütün esnafın ciğerini yaktılar. İnşallah onların da ciğeri yanar. Çünkü; bizi tehdit ediyorlar. Gasp ediyorlar, 'Boşaltın' diyorlar.

Akşener: Ne yapacaklar burada?

Esnaf: Hiçbir şey bırakıp gidecekler, satacaklar.

Akşener: Kupon arazi mi burası da?

Esnaf: Evet onlar için öyle.

"50 LİRALIK SİFTAH YAPTIK BU DURUMDA BİLE BİZİ YERİMİZDEN EDİYORLAR"

Esnaf: Esnaf zaten bu pandemi döneminde çok zor şartlar altında siftah yapmadan dükkanlarımızı kapatıyoruz.

Akşener: Bugün hiç siftah yaptınız mı?

Esnaf: 50 liralık siftah yaptık. Bu durumda bile bizi yerimizden, gücümüzden ediyorlar.

Akşener: Kaç çocuğunuz var?

Esnaf: 2 çocuğum var.

Akşener: Burada yaşıyorsunuz.

Esnaf: Yüzyıllardır, belki 500-600 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bir tezgahımız var bir buna bir de Allah’a bakıyoruz. Buna da göz dikmişler burada kentsel dönüşüm değil bir rantsal dönüşüm oluyor. Bizi bu topraklardan başkaları çıkarmadı ama…Bizim aileden 50 kişiyi bu topraklar için şehit verdik ama bu toprakları bize çok görüyor. Allah gözlerini doyursun, bu vatanı Allah vermiş ama kefenin cebi.. Paraları öbür dünyaya götürecekler. Benim dükkanımıza 195 bin lira fiyat verdiler. Biz kabul etmedik aradan üç dört ay geçti. ‘Sizin bedeli 780 bine yükselttik’ dediler.

Akşener: 780 bin.

Esnaf: Sonra bize ‘Ya bu bedeli kabul edersiniz ya da mahkemeye gittiğiniz zaman size birinci bedel, 198 bin üzerinden paranızı alırsınız’ dediler.

Akşener: Yani hakim hakkında da bilgi sahibi bu arkadaşlar. Bu söz var ya astarı yüzünden pahalı.

"DÜKKANIM YIKILIRSA BOŞTA KALACAĞIZ"

Akşener: Şimdi ne olacak mesela bu dükkan gitti sen ne yapacaksın?

Esnaf: Yapacak bir şey yok boşta kalacağız.

Akşener: Sonra ne yapacaksın?

Esnaf: Kendi dükkanımızı kurana kadar bekleyeceğiz.

Akşener: Mesela bazı arkadaşlarınız ‘İstanbul’a gideceğim göç edeceğim’ dedi. Böyle bir durum var mı?

Esnaf: Olsa mecburen yani ekmek parası ne yapacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, İYİ PARTİ, GENEL, BAŞKANI, MERAL, AKŞENER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA