3 Kasım 2025 Pazartesi

16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

İstanbullular, Kanal İstanbul’da Söz Hakkı İstiyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı ankete katılanların yüzde 71,1’i, Kanal İstanbul projesinde söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 62,7’si de Kanal’dan daha öncelikli sorunlar olduğunu belirtti. Ankettin bir diğer çarpıcı sonucu ise aşı ile ilgili oldu. Henüz aşı olmayanların yüzde 41,5’i, Covid-19 aşısı olmak istemediğini dile getirdi.

 

Tarih : 29 Temmuz 2021 Perşembe 16:23   Okunma : 1167

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı ankete katılanların yüzde 71,1’i, Kanal İstanbul projesinde söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Katılımcıların yüzde 62,7’si de Kanal’dan daha öncelikli sorunlar olduğunu belirtti. Ankettin bir diğer çarpıcı sonucu ise aşı ile ilgili oldu. Henüz aşı olmayanların yüzde 41,5'i, Covid-19 aşısı olmak istemediğini dile getirdi.

İBB İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Barometresi Araştırması’yla kent halkının ev içi gündeminden duygu durumuna, ekonomik tercihlerinden iş memnuniyetlerine kadar birçok başlıkta İstanbul’un nabzını tutuyor. İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 İstanbul sakiniyle telefon üzerinden görüşülerek hazırlandı. Katılımcılara, İstanbul’un gündeminde yer alan sorunlar ve duygu durumlarına ilişkin sorular yöneltildi.

KANAL İSTANBUL’DAN ÖNCELİKLİ SORUNLAR VAR

Araştırma sonuçlarına göre; katılımcıların yüzde 39,2’si Marmara Denizi kıyılarında görülen deniz salyasının, yüzde 30,8’i Kanal İstanbul tartışmalarının İstanbul’un gündemi olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 71,1’i Kanal İstanbul’a İstanbulluların karar vermesi gerektiğini, yüzde 62,7’si projenin maddi israf olduğunu, yüzde 76,6’sı İstanbul’un daha öncelikli sorunları bulunduğunu ve yüzde 65'i de Kanal İstanbul’un doğayı tahrip edeceğini düşündüğünü belirtti.

KANAL’IN MALİYETİ SOSYAL YARDIM VE DEPREMLE MÜCADELEYE AYRILMALI

Katılımcılar, Kanal İstanbul’a harcanacak paranın daha öncelikli sorunlara ayrılması gerektiğini kaydetti. Ankete katılanların yüzde 24,9’u projeye harcanacak paranın sosyal yardımlara, yüzde 22,8’i depremle mücadeleye aktarılması gerektiğini dile getirirken bunları kentsel dönüşüm ve istihdam alanlarının artırılması takip etti.

YÜZDE 54, GECE 12:00’DEN SONRA MÜZİK YAYINI YAPILMAMASI KARARINI DESTEKLEMİYOR

Katılımcıların yüzde 54’ü normalleşmeyle birlikte gece saat 12:00’den sonra müzik yayını yapılmaması kararını desteklemediğini, yüzde 37,2’si desteklediğini, yüzde 8,8’i ise fikrinin olmadığını belirtti. 18-34 yaş arası grupta bu kararı desteklemeyenlerin oranı yüzde 57 iken 60 yaş ve üstünde yüzde 61,6 oldu.

HENÜZ AŞILANMAYANLARIN YÜZDE 41,5'İ COVİD-19 AŞISI OLMAK İSTEMİYOR

Henüz aşılanmayanların yüzde 41,5’i, Covid-19 aşısı olmak istemediğini söyledi. Aşı olmak istemediğini belirtenlerin yüzde 39,4'ü 18-44 yaş grubunda, yüzde 54,17'i ise 45-59 yaş grubunda yer aldı.

YAŞAM MEMNUNİYETİ GERİLEMEYE DEVAM ETTİ

Araştırmaya katılanların yaşam memnuniyeti, mayıs ayında yüzde 4,7 iken haziran ayında 4,6’ya; mutluluk oranı ise yüzde 5’ten yüzde 4,9’a geriledi.

İSTANBUL’UN İLK ÜÇ SORUNU DEĞİŞMEDİ

İstanbul’un ilk üç sorunu, geçmiş aylarda da olduğu gibi yine deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım oldu. Ankete katılanların yüzde 46,4’ü olası İstanbul depremini, yüzde 37’si ekonomik sorunları ve yüzde 36,9’u ulaşımı sorun olarak belirtirken bunları göçmen ve mülteci konusu takip etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KANAL, İSTANBUL, İBB, İPA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA