28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Konservatuarı Yaz Kurslarına Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuarı ücretsiz yaz kurslarına başladı. Ses eğitimi, bağlama, keman, gitar, piyano ve resim alanındaki kurslar,110kursiyerin katılımıyla Eylül ayına kadar sürecek.

 

Tarih : 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:15   Okunma : 1454

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Türk Müziği Konservatuarı 6 alanda ücretsiz yaz kurslarına başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek kurslar KUDEB Binası’nda veriliyor. Kurslara 110 kursiyer katılım sağlıyor.

En fazla talep ‘ses eğitimi’ kursuna oldu 

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı sonunda duyurduğu yaz kurslarının başvuruları 9 Temmuz’da sona erdi. Tiyatronun yanı sıra konservatuar kurslarını da açan Büyükşehir, 110 kursiyerin katılımıyla kurslara başladı.

Akdeniz ilçesi Sanat Sokağı’ndaki KUDEB Binası’nda ses eğitimi, bağlama, keman, gitar, piyano ve resim kursları sürüyor.Ses eğitimi kursuna 25, keman kursuna 22, gitar kursuna 19, piyano kursuna 18, resim kursuna 12 ve bağlama kursuna 14 kursiyer katılım sağlıyor. Eğitimler en fazla 8 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriliyor.

“Herhangi bir ücret talep etmiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuar Şefi İlker Bozkurt, kurslara başladıklarını belirterek, “Sonuçlar şu ana kadar gayet verimli ve güzel. Katılımcılarımız da son derece mutlu. Öğretmen arkadaşlarımız da bizler de mutluyuz. Hizmete devam. Sayımızı özellikle biraz da sınırlı tuttuk. Pandemi kurallarına uysun diye sınıf mevcutlarımızda 8 kişiyi aşmamaya özen gösterdik. Bu nedenle de gün boyu kurslarımız devam ediyor. Doğal olarak katılım süresini de biraz kısa tutmak zorunda kaldık” dedi.

Kursiyerleri yaş aralıklarına göre gruplandırdıklarını sözlerine ekleyen Bozkurt, “Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kendilerine verimli olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. En güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Yaş aralığımızı 13 yaş ve yukarısışeklinde belirledik. Sınıflarımızı yaşlara göre böldük. Yani aynı sınıflara aynı yaştakileri toplamaya çalıştık” diye konuştu.

“Ortamımız çok iyi, çok eğlenceli”

Keman kursuna katılan 18 yaşındaki Bedriye Tuğçe Kurt, 8. sınıfta başlayan keman yolculuğunu çeşitli yerlerde aldığı kurslarla sürdürdüğünü söyledi. Büyükşehir’in keman kursunu duyunca başvurduğunu vurgulayan Kurt, “Hemen aradım, sağ olsunlar yardım ettiler. Hemen kursa başladık zaten. Başvurumuzu yaptık ve kurs açıldı. Böyle bir avantajımız oldu. Geldik şimdi kurs alıyoruz. Herhangi bir ücret ödemedik ve şu anda çok güzel gidiyor. İlgileniyorlar, ortamımız da çok iyi, çok eğlenceli” ifadelerine yer verdi.

“Güzel başladık, güzel de gideceğiz”

Gitar kursuna katılan 17 yaşındaki Çınar Çamlı ise ailesinden gelen müzik tutkusunu gitarla sürdürmek istediğini vurgulayarak, “Aslında ben klarnet çalıyorum. Bağlama hevesim var. Onu çalacağım. Bu yıl da gitara bakmak istedim. Gitar çalayım dedim. Sonra piyano öğreneceğim. Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyorum. Orada çello çalıyorum. Burada çok iyi, muhteşem bir hocamız var, çok iyi öğretiyor. Güzel başladık, güzel de gideceğiz” dedi.

“Ücretli kurslara gidemezdim, bu kursun açılması gayet iyi oldu”

Gitar kursundan 16 yaşındaki Sema Bilmez de müzik tutkusunun küçük yaşlardan başladığını vurguladı. En büyük isteğinin sevdiği bir sanatçının şarkısını çalmak olduğunu belirten Bilmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den bahsederek, “Teşekkür ederim. Birçok kişiye ışık oluyor bu konuda. Ben böyle ücretli kurslara gidemezdim zaten. Bu kursun açılması gayet iyi oldu” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KONSERVATUARI, YAZ, KURSLARINA, BAŞLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA