3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Konservatuarı Yaz Kurslarına Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuarı ücretsiz yaz kurslarına başladı. Ses eğitimi, bağlama, keman, gitar, piyano ve resim alanındaki kurslar,110kursiyerin katılımıyla Eylül ayına kadar sürecek.

 

Tarih : 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:15   Okunma : 2502

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Türk Müziği Konservatuarı 6 alanda ücretsiz yaz kurslarına başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek kurslar KUDEB Binası’nda veriliyor. Kurslara 110 kursiyer katılım sağlıyor.

En fazla talep ‘ses eğitimi’ kursuna oldu 

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı sonunda duyurduğu yaz kurslarının başvuruları 9 Temmuz’da sona erdi. Tiyatronun yanı sıra konservatuar kurslarını da açan Büyükşehir, 110 kursiyerin katılımıyla kurslara başladı.

Akdeniz ilçesi Sanat Sokağı’ndaki KUDEB Binası’nda ses eğitimi, bağlama, keman, gitar, piyano ve resim kursları sürüyor.Ses eğitimi kursuna 25, keman kursuna 22, gitar kursuna 19, piyano kursuna 18, resim kursuna 12 ve bağlama kursuna 14 kursiyer katılım sağlıyor. Eğitimler en fazla 8 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriliyor.

“Herhangi bir ücret talep etmiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuar Şefi İlker Bozkurt, kurslara başladıklarını belirterek, “Sonuçlar şu ana kadar gayet verimli ve güzel. Katılımcılarımız da son derece mutlu. Öğretmen arkadaşlarımız da bizler de mutluyuz. Hizmete devam. Sayımızı özellikle biraz da sınırlı tuttuk. Pandemi kurallarına uysun diye sınıf mevcutlarımızda 8 kişiyi aşmamaya özen gösterdik. Bu nedenle de gün boyu kurslarımız devam ediyor. Doğal olarak katılım süresini de biraz kısa tutmak zorunda kaldık” dedi.

Kursiyerleri yaş aralıklarına göre gruplandırdıklarını sözlerine ekleyen Bozkurt, “Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kendilerine verimli olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. En güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Yaş aralığımızı 13 yaş ve yukarısışeklinde belirledik. Sınıflarımızı yaşlara göre böldük. Yani aynı sınıflara aynı yaştakileri toplamaya çalıştık” diye konuştu.

“Ortamımız çok iyi, çok eğlenceli”

Keman kursuna katılan 18 yaşındaki Bedriye Tuğçe Kurt, 8. sınıfta başlayan keman yolculuğunu çeşitli yerlerde aldığı kurslarla sürdürdüğünü söyledi. Büyükşehir’in keman kursunu duyunca başvurduğunu vurgulayan Kurt, “Hemen aradım, sağ olsunlar yardım ettiler. Hemen kursa başladık zaten. Başvurumuzu yaptık ve kurs açıldı. Böyle bir avantajımız oldu. Geldik şimdi kurs alıyoruz. Herhangi bir ücret ödemedik ve şu anda çok güzel gidiyor. İlgileniyorlar, ortamımız da çok iyi, çok eğlenceli” ifadelerine yer verdi.

“Güzel başladık, güzel de gideceğiz”

Gitar kursuna katılan 17 yaşındaki Çınar Çamlı ise ailesinden gelen müzik tutkusunu gitarla sürdürmek istediğini vurgulayarak, “Aslında ben klarnet çalıyorum. Bağlama hevesim var. Onu çalacağım. Bu yıl da gitara bakmak istedim. Gitar çalayım dedim. Sonra piyano öğreneceğim. Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyorum. Orada çello çalıyorum. Burada çok iyi, muhteşem bir hocamız var, çok iyi öğretiyor. Güzel başladık, güzel de gideceğiz” dedi.

“Ücretli kurslara gidemezdim, bu kursun açılması gayet iyi oldu”

Gitar kursundan 16 yaşındaki Sema Bilmez de müzik tutkusunun küçük yaşlardan başladığını vurguladı. En büyük isteğinin sevdiği bir sanatçının şarkısını çalmak olduğunu belirten Bilmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den bahsederek, “Teşekkür ederim. Birçok kişiye ışık oluyor bu konuda. Ben böyle ücretli kurslara gidemezdim zaten. Bu kursun açılması gayet iyi oldu” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KONSERVATUARI, YAZ, KURSLARINA, BAŞLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA