25 Aralık 2025 Perşembe

15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI  
 
     
   

Akbelen Ormanı Nöbetine Gece Yarısı Jandarma Müdahalesi: Alandan Çıkarıldılar


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yapılması planlanan kömür madeni için Akbelen Ormanı’nda kızılçam ağaçlarının kesilmesine karşı köylülerin başlattığı çadır nöbeti sürerken, jandarma gece yarısı bölgeye gelerek doğa nöbetindeki yurttaşları alandan çıkarttı. Jandarma, ormanın girişini kapatırken bölgeden ayrılmayan yurttaşlar, geceyi kalkanların önünde uyuyarak geçirdiler. Köylüler, kahvaltılarını da kalkanların önünde yaptı.

 

Tarih : 10 Ağustos 2021 Salı 12:15   Okunma : 1741

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yapılması planlanan kömür madeni için Akbelen Ormanı’nda kızılçam ağaçlarının kesilmesine karşı köylülerin başlattığı çadır nöbeti sürerken, jandarma gece yarısı bölgeye gelerek doğa nöbetindeki yurttaşları alandan çıkarttı. Jandarma, ormanın girişini kapatırken bölgeden ayrılmayan yurttaşlar, geceyi kalkanların önünde uyuyarak geçirdiler. Köylüler, kahvaltılarını da kalkanların önünde yaptı.

Milas'a bağlı İkizköy'deki yurttaşlar, linyit kömür madeni karşısında Akbelen Ormanı'nı savunmayı sürdürüyor.  Dün gece yarısı bölgeye gelen jandarma, valilik kararını gerekçe göstererek yurttaşları alandan çıkarttı. Bazı yurttaşlar kendini ağaca bağladı, doğa nöbetine sahip çıkılması için destek çağrısı yaptı.

CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, gece yarısı bölgeye gelerek ormanları için mücadelelerini sürdüren yurttaşlara destek verdi.

"BEŞLİ ÇETELERİN BU ÜLKEYİ SOYMALARINA ENGEL OLUN"

CHP'li Girgin, ormanlarına sahip çıkmak için 22 gündür mücadele eden yurttaşların jandarma müdahalesiyle bölgeden çıkarıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Siyasi iktidarı uyarıyoruz. Demokratik ve meşru hakkını kullanan bu insanlara saygı duyun. Anayasal haklarını kullanan bu insanlara saygı duyun. Köylülere müdahale edeceğinize yangınlara müdahale edin. Köylülerin haklarını engelleyeceğinize bu ülkede hırsızlıklara engel olun. Beşli çetelerin bu ülkeyi soymalarına engel olun. Saat 02.30 ve köylüler şu anda jandarma zoruyla Akbelen Ormanı'nın dışına çıkarılmış vaziyetteler:”

"DOĞRU BULMUYORUZ"

Ormanlarına sahip çıkmaz için doğa nöbetinde olan yurttaşların, Muğla Valiliği kararıyla alandan çıkarıldıklarını söyleyen CHP'li Özcan ise şöyle konuştu:

"Şu anda ormanların, ağaçların korunmasını isteyen, kesilmemesini isteyen köylülerin eylemlerinin sona erdirilmesi yolunda askerimizi kullanarak iktidar, yetkililer, vali, eylem ve direnişi kırma, bitirme noktasındalar. Köylülerimiz, ağacının kesilmesini istemeyen köylülerimiz... Sabaha karşı bu olanları doğru bulmuyoruz."

"SEN NE YAPARDIN?"

Jandarma, gece boyunca, kalkanlarla yurttaşların alana girmesini engelledi. Bir köylü kadın ise, jandarmaya "Senin çocuğunu kesseler ne yapardın?" tepkisini gösterdi.

Sabaha kadar bölgeden ayrılmadan jandarma kalkanları önünde bekleyişini sürdüren yurttaşlar, "Akbelen'i vermiyoruz" diyerek mücadelelerinin süreceği mesajını verdiler.

Yurttaşlar, kahvaltılarını jandarma kalkanların önünde yaptılar. Bölgede, jandarmaya ait toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve çok sayıda jandarma beklemeye devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKBELEN, ORMANI, JANDARMA, MÜDAHALESİ, İKİZKÖY, MİLAS, KIZILÇAM, LİNYİT, KÖMÜR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA