25 Aralık 2025 Perşembe

15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI  
 
     
   

CHP’li Böke’den İktidara Erken Seçim Çağrısı: ’Bir Gün Dahi Beklemeden Sandığı Halkın Önüne Koy’


CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, memleketi Hatay’dan iktidara erken seçim çağrısı yaptı. Böke, “Memleket yangın yeri. Bir yanımızda mutfaklar yanıyor, ekonomi derin bir buhran içerisinde. Bir yanımızda salgın hala süre geliyor; bir yanımızda orman yangınları. İktidara bir kez daha çağrı yapıyorum: Kendi iktidarın uğruna ülkeyi yangın yerine çevirdin. Bir gün dahi beklemeden bu sandığı halkın önüne koy” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2021 Salı 21:07   Okunma : 1279

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, memleketi Hatay’dan iktidara erken seçim çağrısı yaptı. Böke, “Memleket yangın yeri. Bir yanımızda mutfaklar yanıyor, ekonomi derin bir buhran içerisinde. Bir yanımızda salgın hala süre geliyor; bir yanımızda orman yangınları. İktidara bir kez daha çağrı yapıyorum: Kendi iktidarın uğruna ülkeyi yangın yerine çevirdin. Bir gün dahi beklemeden bu sandığı halkın önüne koy” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Hatay'da, partisinin il başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Böke’ye, CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ve ilçe başkanları eşlik etti. Böke, şöyle konuştu:

“Çok zor günlerden geçiyoruz. Memleket yangın yeri. Bir yanımızda mutfaklar yanıyor, ekonomi derin bir buhran içerisinde. Bir yanımızda salgın hala süre geliyor. Bir yanımızda orman yangınları. Birlikte dünyayı paylaştığımız canları, bize can veren ağaçları ve yaşam veren üretimi kaybediyoruz. Memleket yangın yeri iken en çok ihtiyacımız olan şey, bir düzen değişikliği. Memleket yangın yeri iken en çok ihtiyacımız olan şey, memlekette yangınları söndürüp bir yeniyi inşa etmek. İşte o yüzden, bunca zor günlerin içinde bu karanlığı birlikte aşmak üzere buluşmuş olmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan büyük bir heyecan ve onur duyuyorum.

“TÜRKİYE'NİN BİR GÜN DAHA KAYBETMEYE LÜKSÜ KALMADI”

“Bizim, yarınları inşa edecek iktidar iddiamızı bugünden tezi yok iktidara getirmeye ihtiyacımız var. Türkiye'nin bir gün daha kaybetmeye herhangi bir lüksü kalmadı. Sonda söyleyeceğimi başta ifade edeyim. Bu karanlığa mahkum değiliz. Yaşıyor olduğumuz bu çok boyutlu yangınlar bir kader değil, işin fıtratında da yok. Bu düzeni mutlaka değiştirmemiz gerekiyor.

“128 MİLYAR DOLARIMIZ NEREDE”

Böyle zamanlarda, işte dövizde çıkan yangını söndürmek için emek emek uluslararası rezerv biriktiriyoruz. Tekrar yüksek sesle soralım. Türkiye'de döviz yangınlarını söndürmek için biriktirilmiş olan rezervlerimiz nerede? 128 milyar dolarımız nerede? Tam da böyle yangın zamanları için ihtiyacımız var. O yangını söndürebilmek için ihtiyacımız var. Nasıl ki dövizdeki yangını, mutfaktaki yangını izliyorsa iktidar, ormanlardaki yangını da günlerce izledi.

“İKTİDAR, YANGINLARDA KAYBEDİLENİ DEĞİL RANTI GÖRMÜŞ”

İzlemekle kalmadı bu yangınların ortaya çıkardığı ağır yıkımın içerisinden yine kendisine rant gördü. Yine halka borç ve kredi yükleyerek ev sahibi yapma vaadi gördü. Oysaki insanlar canlarını zor kurtarmış, canlarına can katan emek verdikleri topraklarını, zeytin ağaçlarını, bal arılarını kaybetmişler. Ama saray, oradan baktığı zaman yangında kaybedileni değil yaratılacak rantı görmüş.

Bu kriz, orman yangınları, düzenin ne kadar çarpık olduğunu bize bir kez daha hatırlattı ve yaşanılanın çok siyasi olduğunu da çok net gösterdi. Bu yangınları söndürmemeyi seçen iktidar, yıllarca Türk Hava Kurumu’na yatırım yapmayarak yangınları söndürmek için ihtiyaç duyduğumuz uçakları hurdaya çevirerek izledi bu yangını. Ve şimdi halkın aklıyla dalga geçercesine önce ‘Uçağımız yok, söndüremeyiz’ dediği yerde Yunanistan'a uçak göndereceğini iddia ediyor. Var idi ise bu uçaklar niye kendi yangınımızı söndürmek için kullanılmadı? Yok ise hangi algıyı yönetmek için halka gerçek dışı bilgiler veriliyor?

“CHP’Lİ BELİDEYELER YARINI KURMAYA BAŞLADI”

Acilen, acilen iktidarı ve düzeni değiştirmemiz gerekiyor. Bugün Türkiye'nin yaşıyor olduğu bu ağır krizi aşmak için Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, yarını beklemeden o geleceği kurmaya başladılar. Yangın yerinde yangını söndürmek için canla başla çalıştılar. Halkla omuz omuza birlikte emek verdiler. Ve yetmedi Sayın Genel Başkanımızla birlikte Türk Hava Kurumu'nun ziyaret ederek şunu söylediler. ‘İhtiyacınız olan 4 milyon doları devlet size vermiyorsa siz bulamıyorsanız bu paranın doğru kullanılacağını güvence altına alarak biz belediyeler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız’ dediler; Sayın Genel Başkanımızın açık talimatı ve açık yönergesiyle. Çünkü 4 milyon dolar, sadece 4 milyon dolar. Hatırlatmak istiyorum; geçtiğimiz sene ödediğimiz vergiler 833 milyar liraydı. 833 milyar lira. 100 binde birini, 4 milyon doları uçaklarımızı hazır etmek için kullanmamayı seçmiş bir iktidar var. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi bugünden söylüyor. Biz yangınları söndürecek, çıkmadan bitirecek yatırımları bütçeden halkın vergisi ile halk için kullanmanın sözünü bugünden veriyoruz.

“BİR GÜN DAHİ DAHA BEKLEMEDEN BU SANDIĞI HALKIN ÖNÜNE KOY”

Bir söz daha veriyoruz. Yangın sonrasında evini kaybedenlere, kaybetmeyip de iç geçireceğini söylemiyoruz. Size yeni borç, yeni kredi verelim şuraya eldeki hazır TOKİ projesini yapalım demiyoruz. Biz diyoruz ki biz sosyal devletiz. Yıkılan varsa biz yapacağız. Sizin yeni borç yükü altında ezdirmeyeceğiz ve biliyoruz ki bu krizler, bir büyük dünya iklim krizi nedeniyle de böyle yaşanıyor. Ve onun için bugünden söylüyoruz iktidar olduğumuz anda Paris Anlaşması’nı hızla Meclis’e getirip bir Türkiye gerçeği yapacağız. Neyse ihtiyaç, bu yönde adım atacağız. Tekrar edeyim; Türkiye'nin kaybedecek bir günü dahi yok. Bu yangınları elbirliği ile söndürmek için bizlerin hep birlikte çalışmaya; kardeşliği, barışı, üretimden yana bir ekonomiye ve hep birlikte refah içinde yaşayacağımız bir geleceği inşa etmek için cesaretle umudu büyütmeye devam etmemiz gerekiyor. Ve iktidara bir kez daha çağrı yapıyorum: Kendi iktidarın uğruna ülkeyi yangın yerine çevirdin. Bir gün dahi beklemeden bu sandığı halkın önüne koy. Erken seçimle Türkiye'nin değişiminin önünü biz açmaya hazırız. Biz bu düzeni değiştireceğiz.”

SEYFETTİN UYGUN

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, SEKRETERİ, BÖKE, ERKEN, SEÇİM, ÇAĞRISI, HATAY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA