25 Nisan 2024 Perşembe

13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ  
 
     
   

Üniversite Tercihlerinin Son Gününde Büyükşehir’den Anlamlı Destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin 18 gündür hizmet veren ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’nden son olarak 20 yaşındaki Hüseyin Cemal Miri yararlandı. Hastanede yattığı için üniversite tercihi yapamayan Miri, tercihlerin son gününde Büyükşehir’e başvurdu. Büyükşehir, kaldığı hastaneden Kongre ve Sergi Sarayı’na getirdiği Miri’nin üniversite tercihi yapabilmesine olanak sağladı.

 

Tarih : 22 Ağustos 2021 Pazar 16:47   Okunma : 801

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ desteğinden son olarak 20 yaşındaki Hüseyin Cemal Miri yararlandı. Hastanede yattığı için üniversite tercihi yapamayan Miri, tercihlerin son günü Büyükşehir’e başvurdu.Öğrencilere her konuda destek olan Büyükşehir, bu kez de Hüseyin Cemal Miri’nin hayaline bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oldu.

Hastanede yattığı için üniversite tercihi yapamayacaktı

Kocaeli’den Ankara’ya, ardından da Gülnar’a taşınan Miri, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 10 gündür Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yattığını söyledi. Belindeki iki disk arasındaki sıvıda kararma olduğunu, bu kararmada oluşan fıtığın da sinirlerine baskı yaptığını belirten Miri, eklem kaslarının da tahriş olduğunu söyledi. Yakın zamanda ameliyata alındığını sözlerine ekleyen Miri, bu sebeple üniversite tercihlerini yapamadığını kaydetti.

Miri, tercihlerin son günü Büyükşehir’e başvurdu

Tercihlerin son gününde MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin iletişim hattını arayan Miri, Büyükşehir’den yardım istedi. 2-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ hizmeti veren MERCİ, tercihlerin son günü ve son dakikalarında Hüseyin Cemal Miri’ye destek verdi. Zabıta personeli tarafından kaldığı hastaneden alınıp danışmanlık hizmetinin verildiği merkeze getirilen Miri’ye, Büyükşehir’in rehber öğretmeni Canan Serin yardımcı oldu.

“İlk önce tanıştık, sağlığından da güzel haberler aldık”

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görevli rehber öğretmen Canan Serin, 18 gündür öğrencilere hizmet verdiklerini belirterek,“Bugün de son günümüz. Bir telefon geldi. Öğrencimiz hastanede olduğunu, tercihler için yardımcı olmamızı istedi. Bizler de hemen iletişime girdik. Zabıtalardan yardım aldık ve öğrencimizi yanımıza getirdiler. İlk önce tanıştık, sağlığından da güzel haberler aldık. Umarım daha güzel haberlerini de alırız. Tercih konusunda, üniversiteler hakkında, bölümler hakkında bizden bilgi istedi. Detaylı olarak, sıralamasıyla birlikte gelebilecek üniversite ve bölümlere baktık. Geleceğine ve ilgi alanına yönelik hangi bölümler gelebiliyor bunları detaylı olarak inceledik”dedi.

“Burada güzel tercihlerde bulunacağıma inanıyorum”

Ankara’da yazılım veya bilgisayar mühendisliği kazanmak istediğini belirten Hüseyin Cemal Miri ise rahatsızlığı nedeniyle tercihlere pek odaklanamadığını belirterek, “Sağ olsunlar MERCİ Danışmanlık beni buraya kadar getirdi. Burada da güzel tercihlerde bulunacağıma inanıyorum. Umarım başarılı olurum.Bu hizmet başarılı bir hizmet. Öğrencilere yardım etme konusunda bir çaba sarf ediyor, başarı gösteriyor. Bir amacı ve azmi var. Vahap Başkan daöğrencilere ve ebeveynlerine büyük bir umut sağlamakta” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, MERCİ, ÖĞRENCİ, DANIŞMANLIK, MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA