31 Mayıs 2026 Pazar

10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR  
 
     
   

Hasan Hüseyin İpek: Mersin, Turizm Gelirinden Hak Ettiği Payı Almalı


MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye’nin turizm gelirlerinin arttığını ancak Mersin’in bu gelirden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

 

Tarih : 1 Kasım 2017 Çarşamba 18:49   Okunma : 3642

MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Türkiye'nin turizm gelirlerinin arttığını ancak Mersin'in bu gelirden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Mersin'in ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan İpek, şehrin birçok alanda turizm kenti hâline gelebileceğinin altını çizdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yılın üçüncü çeyreğine ilişkin turizm gelirleri verilerini anımsatarak sözlerine başlayan Hasan Hüseyin İpek, ‘Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'nin turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37.6 artarak 11.39 milyar dolara çıktı. Bu gelirin yüzde 77'si yabancı ziyaretçilerden, yüzde 23'ü de yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Tabloya baktığımızda Rusya ile yaşanan krizlerin turizme yansımamış olması oldukça sevindirici. Korkulanın aksine turizm gelirinde ciddi bir artış söz konusu. Ancak Türkiye'nin turizm geliri giderek artarken Mersin'in bu gelirden hak ettiği payı alamaması Mersin kenti için oldukça üzücü bir durum' dedi.

"Mersin'i spor ve sağlık turizmi açısından önemli bir noktaya getirebiliriz"

İklimsel şartların ve mevcut tesislerin sporcular için kamp yapmaya müsait olduğunu ifade eden İpek, Mersin'in sağlık turizmi alanında da önemli bir kent hâline gelebileceğini belirtti. İpek, 'Mersin'in ciddi bir turizm potansiyeli var. Örneğin iklim şartları spor kulüpleri açısından yaz kış kamp yapmaya müsait. Bu avantajımızı yurtiçi ve yurtdışındaki sporcuları burada kamp yapmalarını sağlamak için kullanabiliriz. 2013 Akdeniz Oyunları'nın kentimizde düzenlenmesi sebebiyle birçok spor tesisi yapıldı. Yapılan tesislerin çoğu şu an atıl durumdalar. Tesisleri çürümeye terk etmek yerine, Mersin'de spor organizasyonları düzenleyip burayı bir spor turizmi kenti hâline getirebiliriz. Yine Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Mersin'de yapıldı. Bu da Mersin için önemli bir kazanımdır. Bu konuda Ortadoğu'yu hedef alarak yapılacak olan tanıtımlar ile Mersin'i sağlık turizmi açısından da iyi bir noktaya getirebiliriz' şeklinde konuştu.

"Mersin, hem yaz hem de kış turizmi için önemli bir merkez"

Mersin'in hem yaz hem de kış turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan İpek, çalışmaları süren projelerin bir an önce tamamlanması ve yatırımların bu yönde olması gerektiğine dikkat çekti. Başkan İpek, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Kentimiz, Türkiye'nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip. Mersin'in Antalya, Muğla gibi turizminönemli kentleri arasında olmaması için hiçbir sebep yok. Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayan 12 saatlik yol Akdeniz Sahil Yolu projesi ile 4 saate düşecek. Yatırımları buraya yönlendirerek Mersin'i yaz turizminde önemli bir kent hâline getirebiliriz. Mersin sadece yaz turizmi değil, kış turizmi açısından da önemli bir merkez. Tarsus ilçemizin Gülek Beldesi’nde bulunan Karboğazı Turizm Merkezi'nin çalışmaları sürüyor. Karboğazı Turizm Merkezi sayesinde yerli ve yabancı turistler isterlerse denizden çıkıp yaklaşık 1,5 saat içinde bin 800 metre rakımdaki Karboğazı’na ulaşıp kayak yapabilme olanağına sahip olacaklar. Tarihi bir mekân olan ve kış turizmi de yapılabilen Karboğazı Turizm Merkezi Projesi bir an önce tamamlanmalı ve Mersin'in ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlanmalıdır.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA