5 Mart 2026 Perşembe

16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK  
 
     
   

Karaduvar Balık Festivali’ne Binlerce İnsan Akın Etti


Akdeniz Belediyesi’nin, bu yıl ikincisini düzenlediği “Karaduvar Balık Festivali’nin” ilk gününde binlerce insan, festivalin gerçekleştiği Karaduvar sahiline adeta akın etti. Mersin’in ilk balık festivali olma özelliği de taşıyan ve iki gün sürecek olan festivalde, konuklara 5 ton sardalya-ekmek ikram edilecek. Festivali ziyaret eden her yaştan binlerce vatandaş, balık-ekmek ve şalgam alabilmek için, sahilde kurulan ocakların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Müzik ve folklor gruplarının da sahne alıp gösteriler sunduğu festivalde, çocuklar da kendileri için hazırlanan alanlarda gönüllerince eğlendi.

 

Tarih : 10 Ekim 2021 Pazar 01:13   Okunma : 571

 

Akdeniz Belediyesi’nin, ilkini 2019 yılında gerçekleştirdiği, Pandemi nedeniyle 2020 yılında ara verildiği Karaduvar Balık Festivali’nin ikincisi yine aynı yerde; Karaduvar sahilinde binlerce insanın katılımıyla başladı. Ekmek arası sardalya alabilmek için stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, deniz kıyısına inerek, ikram edilen şalgamla birlikte keyifle balık-ekmeklerini yedi.

Festival, binlerce insanı ağırladı

 

Sardalya-ekmek lezzetinin müzik ve eğlence ile buluştuğu festivale, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zehra Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, AK Parti ve MHP il ve ilçe yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarların yanı sıra, aralarında farklı il ve ilçelerden gelen vatandaşların olduğu binlerce insan katıldı.

Balık-ekmek lezzeti, oyun, eğlence, müzik hepsi bir arada…

Festivalde dağıtılan balık-ekmek ve şalgam almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, çocuklar da palyaço gösterileri ve kendileri için hazırlanan alanlarda gönüllerince eğlendi. Festivalde Başkan Gültak da bir ocağın başına geçerek kendi hazırladığı sardalya-ekmekleri vatandaşlara ikram etti. Sahilde kurulan diğer stantlarda da belediyenin mahalle evlerinde kurs alan kadınlar tarafından yapılan el emeği, göz nuru ürünlerin satışı yapıldı. Konserler, gösteriler, çocuk etkinlikleri ve oltayla balık tutma da dâhil birçok alanda ödüllü yarışmaların organize edildiği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festival iki gün sürecek…

İlk gün İrem Derici’nin, ikinci gün de Ece Seçkin’in konserleriyle renk katacağı balık festivalinde, Dr. Ender Saraç da sardalya ve sağlık üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek ve katkılarıyla düzenlenen İkinci Karaduvar Balık Festivali’ne, bu yıl Mersin dışından da çok sayıda vatandaş katılırken; ziyaretçiler 2 gün boyunca sardalya-ekmek ve şalgam ziyafeti çekecek.

“Karaduvar Balık Festivalimiz geleneksel hale gelecek”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, stantları ziyareti ve vatandaşlarla sohbetinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Akdeniz’de, 2019 yılında göreve gelir gelmez Karaduvar Mahallesinin sahilini yapmaya başladıklarını belirten Başkan Gültak; “Bir iddiamız var; Karaduvar, Türkiye’nin en önemli balıkçı kasabalarından biri. Karaduvar, Türkiye'nin en önemli balıkçı kasabalarından birisi. Burası, tüm balıkların çıktığı, karides, yengeç ve ahtapot gibi deniz ürünlerinin yetiştiği bir bölgemiz. Bir veya iki sene içinde Karaduvar Balık Festivali, Türkiye ve uluslararası çapta takip edilen geleneksel bir festival haline gelecek. Bizler de sahillerimizi hazırlıyoruz. Altyapısı bitip çalışmalar tamamlandığında Karaduvar bir anda insanların akın akın geldiği, deniz kenarında balığını yediği ve bir alan olacak” dedi.

“Bu zenginliği tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz”

Başkan Gültak; festivale, sadece yakın illerden değil, İstanbul ve farklı illerden gelenler olduğuna da işaret ederek; “2019’daki ilk festivalimizde, 2 günde 50 bin kişiye ulaşmıştık. Bugün çok daha farklı rakamları bekliyoruz. Hava güneşli, ortam güzel ve insanlar akın akın geliyor. Burada balık kültürü var. Arap kardeşlerimizin kültürleri var, farklı mezeler var ve farklı coğrafyaların insanları burada yaşıyor. Bu da bir zenginlik; bu zenginliği tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Festivalimizin amacı da bu” şeklinde konuştu.

“Ziyaretçilerimize 2 gün boyunca 5 ton sardalya ikram edeceğiz”

Projesini hazırlayıp gelecek yıl içerisindeki yapacakları çalışmalarla 5 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yollarıyla bir parkı Karaduvar sahiline kazandıracaklarını da kaydeden Başkan Gültak, balık-ekmek festivalinin içeriğine ilişkin olarak da şöyle konuştu;“Karaduvar Balık Festivalimizde; farklı oyunlar, çeşitli etkinlikler ve ödüllü yarışmalarımız var. Çocuklarımız ve aileleri için de eğlenceli alanlar hazırladık. Yaklaşık 10 stant kuruldu ve bunların 6’sı, sadece Karaduvar’da yaşayan hanımefendilere, ürettikleri ürünlerin satışı için ayrılmış vaziyette. Dolayısıyla bir katma değer de sağlamış olduk.

Festivalimizde ayrıca İrem Derici ve Ece Seçkin’in de konserleri olacak. Dr. Ender Saraç’ın da bir söyleşisi var. İki gün boyunca vatandaşlarımıza 5 ton civarında sardalya ikram edeceğiz. Yine 50 binin üzerinde insanı bekliyoruz. Çocuklarıyla birlikte aileler denizi, sahili, kumu, eğlenceyi burada görecekler. Mersin ve Akdeniz’i değiştirme mücadelemizde, bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Değerli Bakan ve Milletvekillerimize, şahsım ve Akdeniz halkı adına şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA