20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

EGİAD’dan Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi Vurgusu


Ege Genç İş İnsanları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlediği görkemli bir resepsiyon ile kutladı.

 

Tarih : 28 Ekim 2021 Perşembe 15:38   Okunma : 829

Ege Genç İş İnsanları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlediği görkemli bir resepsiyon ile kutladı. Kültür ve sanatı her zaman ön planda tutan EGİAD, Cumhuriyet Resepsiyonunda Gazeteci – Yazar – Piyano Sanatçısı Nihat Demirkol’u ağırladı. “Allaturca’nın Efelenen Büyüsü: Zeybekler” başlıklı resepsiyonda, sohbet ve piyano eşliğinde doğaçlamalar ve unutulmaz eserler, ESKEM – Eski Portekiz Sinegogu’nda davetlilerle buluştu.

Cumhuriyet Yolunda İlerlemek Boynumuzun Borcudur

Türk müziği eserlerinin piyanonun notalarıyla ölümsüz nağmelere dönüştüğü gecede, açılış konuşmasını yapan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Cumhuriyet’in hem toplumların hem bireylerin bağımsızlaştığı, özgürleştiği en önemli başlangıç olduğunu belirterek, “Kurtuluş Savaşı sonunda düşmandan kurtarılmış İzmir’imizdeyiz. Bu şehrin büyük yangından sonra ayakta kalmış tarihi mekanlarından birindeyiz. Kendi dilimize sahibiz; hepimiz milli eğitim sistemimizden geçerek yetiştik. Kuşaklardır yetiştirdiği bilim insanlarıyla kendi tarihini yazabilen, bunun için yabancı kaynaklara muhtaç olmayan, gururlu ve başı dik insanlarız. Aramızda kendi teknolojilerini üreten ve ürünlerini tüm dünyaya sunan ihracatçılarımız var; dünya çapında “Made in Turkey” girişimlerimiz var. Ve hep birlikte bu mevcudiyetimizi ilelebet korumaya and içmiş bir halkız. Benim için Cumhuriyet tüm bunların başlangıç noktasıdır. Bir basamağını da her gün benim tırmanmaya çalıştığım, ucu bucağı görünmeyen, göklere uzanan bir merdivendir. Ancak durmamak gerekir; tırmanmaya devam etmek, duraksayana el vermek, hep birlikte ilerlemek boynumuzun borcudur” dedi.

Ulu Önder, Çoğulculuğa ve Demokrasiye İnanmıştır

Kurtuluş Savaşı zaferinden sonra yıllarca imparatorluğun yıkıcılığıyla uğraşmış ve bağımsızlık mücadelesi yorgunu bir toplumun Cumhuriyet ve onun bağlı olduğu ilkelerle ayağa kalktığını belirten Yelkenbiçer, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal tek adam yönetim şeklini benimsemektense, çoğulculuğa ve demokrasiye inanarak aydınlanma yolunu seçmiş, bunları yaparken de etrafındaki zümrenin kalkınmasından çok toplumsal kalkınma prensiplerine inanmış, dış ilişkilerinde kavgadan çok diploması ve barış yolunu seçmiştir. Bugün 98. Yılında dimdik durmamızın en büyük sebebi de Cumhuriyetimizin kurucu iradesi ve prensipleridir. Bu prensiplerin ve ilkelerin çimentosu da laiklik ilkesidir” diye konuştu.

Laiklik ilkesinin içselleştirilmemesi ve toplumun hassasiyetlerini kullanarak yayılmasının engellenmesi durumunda demokrasinin sekteye uğrayacağına dikkat çeken Yelkenbiçer, “Bu durum, toplumsal eşitliğin asla sağlanamadığı, çoğulculuğun zenginlik olarak görülmesinden çok bir tehdit olarak algılandığı, toplumda kadının güçlendirilmediği bir gelecek yaratacaktır. Bu bilinçlerin olmadığı yerlerde de maalesef modern bir toplum kurmak ve demokrasimizi demokratikleştirmek imkansızdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru ilerlerken, genç iş insanları olarak bizler, bir arada birlikte yaşama kültürümüzle, Cumhuriyetin değerlerini ekonomiyi, katma değerli üretimi, eğitimi, bilimi ve sanatı, sivil toplumdaki etkinliğimizle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yelkenbiçer sözlerini Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndan bir alıntı yaparak noktaladı: “ ‘Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.’ Atamızın bizlere verdiği ‘Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma’ hedefi bugün de günceldir ve hepimiz için geçerlidir. Tüm Türk Milleti’nin ortak hedefidir. Derneğimiz çatısı altında yapacağımız her işte de bize gururla yön göstermeye devam edecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA