17 Ekim 2025 Cuma

15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU  
 
     
   

CHP’li Antmen’den İktidara Mersin Limanı Tepkisi


TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen teklifin Anayasaya aykırı olduğunu belirterek “Ben teklifin, Anayasa’daki şirketlerle ilgili veya bir ihaleye gireceklerle ilgili anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söylemek istiyorum. Teklifin 1. Maddesi bu şekliyle Anayasa aykırı” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2021 Cuma 21:40   Okunma : 588

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen teklifin Anayasaya aykırı olduğunu belirterek “Ben teklifin, Anayasa'daki şirketlerle ilgili veya bir ihaleye gireceklerle ilgili anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söylemek istiyorum. Teklifin 1. Maddesi bu şekliyle Anayasa aykırı” dedi.

Mersin Limanının, 1960'larda yapılan Türkiye'nin dışa açılan en güzel limanlarından biri ve Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olabilecek potansiyelde bir liman olduğunu belirten CHP’li Vekil “Mersin'de, şu an, MIP tarafından işletilen limanın hemen doğusunda daha önce projelendirilmiş, yapımı düşünülen ve gerçekten Türkiye'ye büyük bir katkısı olacak bir konteyner aktarma limanı projesi var. Bunun bir an önce yapılması gerekiyor. Biz, burada, Mersin Limanı'nın anlaşması otuz altı yıllık -yirmi üç yıl kalmış galiba- on üç yıl daha eklemek için bir kanun çıkartmayalım. Daha çok yatırım yapılması için özel sektör de olabilir, kamu-özel iş birliği de olabilir; bu yatırımlara yol açalım, yer açalım. Buradan daha da çok gelir elde edilir ve Türkiye'ye kalıcı eserler olabilir” ifadelerini kullandı.

KAMUYU ZARARA SOKACAK BİR TEKLİF

Antmen, kamu mallarının daha önce özelleştirilen şirketlere devrinin söz konusu olduğunu belirterek, burada kamu zararının doğacağını söyledi. Özelleştirilecek işletmelerin kamuda kalması, eğer özelleştirilecek ise bir bedel karşılığı özelleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Alpay Antmen “Biz onları şirketlere verdiğimiz zaman hiçbir bedel ödenmeden, bunlar belki daha sonra özelleştirilecek şirketlerin aktiflerine geçecek herhangi bir para verilmeden. Buna dikkatinizi çekmek istiyorum. Hepimizin amacı ülkemize hizmet etmek ise, biz burada özel şirketlerden daha çok halkımızı ve halkımızın çıkarlarını düşünelim diyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA