20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

Taşeron emekçiler kamu işçisi olacak..


Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, kamuda taşeronlar yanında çalışanların yapılacak düzenlemeyle sürekli işçi kadrosunda çalışacaklarını söyledi.

 

Tarih : 22 Aralık 2017 Cuma 09:30   Okunma : 1238

Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, kamuda taşeronlar yanında çalışanların yapılacak düzenlemeyle sürekli işçi kadrosunda çalışacaklarını söyledi.

Hüseyin Gün, Ankara’da yapılan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katıldı. Gün, toplantı öncesi Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile bir araya geldi. Kamu kurumlarında, il özel idarelerinde ve belediyelerde taşeronlar yanında çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçirilmelerine ilişkin son gelişmeler değerlendirildi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Hüseyin Gün, kamuda çalışan taşeron işçilerin daimi işçi kadrolarına alınmasında en büyük pay sahibi olan Arslan’a teşekkür etti. Mahmut Arslan ise, var gücüyle çalışan Başkan Gün ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

İŞÇİNİN HAKKI KORUNUYOR

Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu sonrası bir açıklama yapan Hüseyin Gün, uzun yıllar gündemlerinde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını belirtti.

Düzenlemeyle işçinin haklarının korunacağına dikkat çeken Gün, “Yasal düzenleme ile ilgili çalışmalar halen devam etmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz. Gelinen süreci aslında hem taşeron işçiler, hem mevsimlik işçiler, hem de 4 C’liler için tarihi bir süreç olarak değerlendirmek gerekiyor. Yerel yönetimler, özel idareler ve kamu kurumları dahil bütün taşeron çalışanları kamu işçisi statüsüne kavuşmaktadır. İşçilerin yıllardır mücadele ettiği sendikalarında üye olarak kalmaları sağlandığı için çok önemli bir değişim gerçekleşti.  Sendika hakları, kıdem tazminatı hakları, ikramiye hakları ve toplu sözleşme hakları güvence altına alınmışolacak.” dedi.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Yapılacak olan düzenlemelerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Gün, “Sendikalarımıza üye olan birlikte mücadele yürüttüğümüz taşeron, geçici ve mevsimli işçi olan yürekli emekçi kardeşlerime hayırlı olsun dileğinde bulunuyorum.Çalışanlarımızın, kamu kurumlarının sürekli işçi pozisyonlarına geçirilmesine ilişkin düzenlemenin yapılması yönünde talimat veren, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, çalışmaları koordine eden  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve Bakanlar Kurulunun tüm üyelerine teşekkür ediyoruz. Ve bu mücadelede şüphesiz en büyük pay sahibi olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşkilatımızın kademelerinde görev yapan arkadaşlarımıza, mensuplarımıza ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  hizmet iş, hak iş, taşeron emekçiler, kamu işçisi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA