18 Haziran 2025 Çarşamba

10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı  
 
     
   

Mersin’de ’Eşitlik’ İçin Atılan Adımlara Büyükşehir De Destek Verdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin “Gece Koşusu” etkinliğine destek verdi. Mersin İdman Yurdu ile Özgecan Aslan Barış Meydanı arasında yapılan koşuya hem kadınlar hem de erkekler katıldı. Koşunun sonunda

 

Tarih : 17 Şubat 2022 Perşembe 23:50   Okunma : 921

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin “Gece Koşusu” etkinliğine destek verdi. Mersin İdman Yurdu ile Özgecan Aslan Barış Meydanı arasında yapılan koşuya hem kadınlar hem de erkekler katıldı. Koşunun sonunda "Kardeşlik Halayı" çekildi. 

8 Mart’a kadar sürecek etkinlikler planlayan sivil toplum örgütleri, bu etkinliklerine ilk olarak "Gece Koşusu"yla başladı. Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER), Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD), Türkiye Irak Sanayici İş Adamları Derneği (TISİAD), Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Türk Arap İş Adamları Derneği (TURAB) ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MEGİAD) öncülüğünde başlatılan koşuya, Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediyesi, sivil toplum örgütü ve oda da destek verdi.

Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda dansla başlayan koşu, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda noktalandı. "Dünyayı Eşitlemeye Var Mısın?" yazılı tişört giyen katılımcılar, koşunun sonunda aynı cümleyi bağırarak söyledi. Koşu sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’nin de katıldığı bir "Kardeşlik Halayı" çekildi. Halayın ardından katılımcılar, DJ Mustafa Cingiz’in çaldığı 90’lar pop şarkıları eşliğinde dans etti.

“KARANLIĞI AYDINLATMAK İSTİYORUZ”

Sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği projenin koordinatörü Didem Yapar Pektaş, kendisinin de MEGİAD adına etkinliğe katıldığını belirtti. Pektaş, "Gece Koşusu"yla başlayan etkinliklerle ilgili, “Bugün burada birçok dernek, oda ve sanayi kuruluşuyla beraberiz. Bu Mersin adına atılmış en güzel adım. Hep birlikteyiz. Birlikte, eşit şartlarda ‘kadın-erkek eşittir’ demek için koşacağız. Evet, bu kadınlardan çıkan bir proje. Karanlığı aydınlatmak istiyoruz, böyle bir metaforumuz var. Herkese ‘dünyayı eşitlemeye var mısın’ diyoruz” dedi.

 Pektaş, "Gece Koşusu" ile başlayan etkinlikleri sergiler, tiyatrolar, eğitimler ve seminerlerle sürdürmek istediklerini söyledi.

“DÜNYAYI EŞİTLEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan koşuya katılan MTSO Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş ise “Birçok sivil toplum örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik başlattı. Dünyayı eşitlemek için yola çıktık. Bugün de ilk olarak yürüyüş yaparak hep beraber fenerlerle farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Aslında biz birçok alanda eşit olduğumuzu düşünüyoruz, sorumluluklar alanında ama bugün bu konuya tekrar dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

“EŞİT OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERECEĞİZ BU YÜRÜYÜŞTE”

GİŞKAD üyesi eczacı Çiğdem Arslanköylü, bir arada seslerini duyurmak için güzel bir buluşma olduğunu belirterek, “GİŞKAD olarak zaten sürekli bu tarz etkinliklerle sesimizi duyuruyoruz ama diğer STK’larla birlikte bu etkinlikte sesimizi çok daha fazla yükselteceğiz. Zaten toplum da kadınlara karşı artık daha duyarlı. Eşit olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz bu yürüyüşte” dedi.

Arkadaşlarından duyarak etkinliğe katılan Elmas Türkcan ise “Biliyorsunuz ülkemizde artık kadına şiddet çok ciddi boyutlara geldi. Bizim artık kadına şiddete hayır demekten nefesimiz tükendi. İstanbul Sözleşmesi’ni çok önemsiyoruz fakat bu konuda gerekli yaptırımlar uygulanamıyor ne yazık ki” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ÇUGİDER, MERYAD, GİŞKAD, MESİAD, MEGİAD, TISİAD, TURAB, ÖZGECAN ASLAN, BARIŞ, MEYDANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA