24 Aralık 2025 Çarşamba

10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK  
 
     
   

MTOSB-PepsiCo işbirliği ile öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor..


MTOSB ile PepsiCo tarafından imzalanan protokol gereğince, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması ve mesleki farkındalıklarının artırılması için PepsiCo tarafından ‘Okul-Sanayi İşbirliği’ programını hayata geçirildi.

 

Tarih : 18 Ocak 2018 Perşembe 21:52   Okunma : 2112

MTOSB ile PepsiCo tarafından imzalanan protokol gereğince, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması ve mesleki farkındalıklarının artırılması için PepsiCo tarafından ‘Okul-Sanayi İşbirliği’ programını hayata geçirildi.

PepsiCo, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması ve mesleki farkındalıklarının artırılması için Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ‘Okul-Sanayi İşbirliği’ programını hayata geçiriyor.

Yarattığı istihdam ve ekonomik değerle ülke ekonomisine önemli bir katkıda bulunan PepsiCo, işgücü piyasasına kalifiye çalışan yetiştirme konusunda anlamlı bir projeye daha imza attı. Bu kapsamda MTOSB  Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Okul-Sanayi İşbirliği programını hayata geçiren PepsiCo, uzman kadrosuyla öğrencilere hem teorik hem de uygulamaya yönelik eğitimler verecek.

Program 4 konu başlığı altında yürütülüyor

MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile PepsiCo Tarsus Fabrikası’nda gerçekleşecek ve 6 ay sürecek olan eğitimlere 180 öğrenciyi kapsayacak şekilde eğitim takvimi oluşturuldu.  Toplamda 4 konu başlığı altında yürütülen programın ilk aşamasında PepsiCo çalışanları derslere girerek makine, gıda, elektrik-elektronik konularında öğrenilen bilgilerin pratikte nasıl hayata geçirildiği konusunda önemli bilgiler verirken, kendi deneyimlerini öğrencilere uygulamalı atölye çalışmaları ve sunumlar aracılığıyla aktaracak.

Programın ikinci aşamasında ise fabrikada gerçekleştirilen geri kazanım, çevresel sürdürülebilirlik ve verimlilik projeleri ile ilgili stantlar hazırlanarak, okulda sunuma açılacak ve öğrencilere detaylı bilgi verilecek. Ardından fabrika gezisine katılacak öğrenciler, Kalite Laboratuvarı, Bakım Atölyesi ve Organik Katı Atık Tesisi’ni gezmenin yanı sıra üretim alanındaki ekipmanları da inceleyerek uygulamaların fabrika aşamasında nasıl gerçekleştiği konusunda fikir sahibi olacak. Programın son ayağında ise öğrencilerin hazırladığı projelere destek verilerek, projelerde ihtiyaç duydukları yerlerde kendilerine teknik destek sağlanacak.

‘İşgücü piyasasının gelişmesine katkı sağlıyoruz’

Bu işbirliği sayesinde bölge sanayisine Tarsus’ta kalifiye çalışan yetiştirme konusunda önemli bir adım attıklarını belirten PepsiCo Tarsus Fabrika Müdürü Abdullah Biçer, “PepsiCo Tarsus Fabrikası ile bölge ekonomisine büyük bir ekonomik değer sağlamanın yanı sıra bilgi birikimimizi de öğrencilerimizle paylaşarak işgücü piyasasının gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz Okul-Sanayi İşbirliği programı sayesinde fabrikamızda çalışan uzman kadromuz Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine deneyimlerini aktararak, öğrencileri iş hayatına hazırlayacak. Bu sayede öğrencilerin hem mesleki farkındalıkları artacak hem de toplumsal açıdan büyük bir fayda sağlanmış olacak,” dedi.

‘Orta ve uzun vadede olumlu sonuçlarını göreceğiz’

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise yapılan işbirliği hakkında şunları söyledi: “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde faaliyet gösteren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitime büyük önem veriyoruz. Okulumuzda verdiğimiz eğitimde temel vizyonumuz ‘ara eleman değil, aranan eleman yetiştirmek’. Bu bakış açısı ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Eğitim dönemleri boyunca işletmelerimiz ile iç içe olan öğrencilerimiz bir taraftan öğrenimlerine devam ediyor, bir taraftan da organize sanayi bölgelerinin yapısı hakkında bilgi sahibi oluyorlar. İşletmelerimizin yapılarına hakim oluyor, iş hayatını öğreniyorlar ki bu da çocuklarımız için çok büyük bir kazanç anlamına geliyor. Bu kapsamda, Organize Sanayi Bölgemiz içinde yer alan PepsiCo fabrikası mesleki eğitim konusunda Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğine giderek gençlerimizi şimdiden çalışma hayatına hazırlıyor. Biz de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak bu işbirliğinin orta ve uzun vadede bölge ekonomisi için olumlu sonuçları beraberinde getireceğini öngörüyoruz. Umuyoruz ki bu tarz işbirlikleri diğer kurumlar için de örnek teşkil eder.”

Paylaş :
Etiketler :  mtosb, pepsico, sabri tekli, mesiad.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA