5 Mart 2026 Perşembe

16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

Mersin Barosu’ndan Türkiye’nin Utanç Listesine Tepki


Mersin Barosu, İstanbul’da hastaneye başvuran 115 çocuğun hamile çıkmasının kayıtlara geçilmemesi ve polise bildirilmemesi skandalına tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Ocak 2018 Cumartesi 14:25   Okunma : 1192

 Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına yazılı açıklama yapan Başkan Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 2017’de beş aylık süreçte getirilen, yaşı 18’in altında 115 hamile kız çocuğunun kayıtlara geçmediği ve polise suç ihbarında bulunulmadığı iddialarını büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini belirtti.

 

“VİCDANİ OLMADIĞI KADAR, HUKUKA DA AYKIRI!"

Av. Ruşen Ayşen Ayılgan açıklamasında, “Bu çocuklardan 38’inin, 15 yaşından küçük olduğu belirtilmektedir. Hastanedeki hamile çocuklar skandalını ortaya çıkaran memur, hastaneye yılda 450-500 civarında hamile çocuğun getirildiğini belirterek, olayı ortaya çıkarırken görev yeri değiştirildiğini ifade etmektedir.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili iki hastane görevlisi hakkında ‘suçu bildirmemek’ ve ‘çocuklara cinsel saldırı’ suçları kapsamında iki ayrı soruşturma yürütülmektedir.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak olayı büyük bir üzüntü ve endişeyle takip etmekteyiz. Kamu vicdanını derinden yaralayan bu olayın sorumluları yargı önüne çıkarılarak, sorumluluğu tespit edilenlerin cezalandırılmaları sağlanmalıdır. Vicdani olmadığı kadar hukuka da aykırı olan bu olayla ilgili, ihmali ve kusuru olan şahıslar tespit edilmeli, haklarında gerekli soruşturma başlatılmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Hastanenin bu vahim vakaları bildirme yükümlülüğünü yerine getirmemesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, “Böylesi durumlarda hastanenin herhangi bir takdir yetkisi olamaz. Türk Ceza Kanunu’nun 104. Maddesine göre ;
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.  Bu maddeye göre rıza şartı aranmaksızın çocukla cinsel ilişkide bulunmak suçtur.

115 hamile kız çocuğunun tespit edildiği bu olayda, Cumhuriyet Savcılığı'nın gerekli soruşturmayı başlatarak adli tıp uzmanlarına ve sosyal çalışma görevlilerine yaptırdığı incelemeye göre olayı aydınlatması gerekir. Hastanenin Cumhuriyet Savcılığı'na bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemesi hukuka aykırıdır.

Bu konuda sağlık kurumlarının sorumluluğunu düzenleyen mevzuat hükümleri açıktır:

TCK Madde 280 - (1) Görevini yaptığı sırada bir suçun işlendiği yönünde bir belirti ile karşılaşmasına rağmen, durumu yetkili makamlara bildirmeyen veya bu hususta gecikme gösteren sağlık mesleği mensubu, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Sağlık mesleği mensubu deyiminden tabip, diş tabibi, eczacı, ebe, hemşire ve sağlık hizmeti veren diğer kişiler anlaşılır.

İlgili hastanenin Türk Ceza Kanunu’nun 280. maddesi kapsamında cezai sorumluluğunun bulunduğu açıktır” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTAN BU VAHİM OLAYIN ÜSTÜ KAPATILAMAZ”

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak çocuk istismarına yönelik hassasiyetleri ve topluma karşı görevleri gereği çocuklara karşı işlenen istismar suçları ile ilgili davaları, mağdur çocuk yanında takip ettiklerini vurgulayan Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, “Çocuklarımızın geleceğini karartan bu vahim olayın üstü kapatılamaz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik her türlü ihmal ve istismar olaylarında mağdur çocuk yanında yer aldığımızı ve bu olaylarda çocuk haklarını koruma sorumluluğu bulunanların, hukuka uygun davranarak çocuklarımızın hak ve menfaatlerini korumaları gerektiğini, kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, av. ruşen ayşen ayılgan, skandal

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA