26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Finat Gürsoy Kafe Kütüphane Hizmete Girdi


Mezitli Belediyesi’nin, İşadamı Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçilen Finat Gürsoy Kafe Kütüphane açılış töreniyle törenle hizmete girdi. Kafe kütüphanede kitap okuma, çay kahve ve ders çalışma bölümü de yer alıyor.

 

Tarih : 20 Ocak 2018 Cumartesi 15:49   Okunma : 2018

Mezitli Halkının kitaba daha rahat ulaşabilmesi adına çok sayıda hizmete imza atan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de bir ilke daha imza attı. İşadamı Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçirilen Mezitli Belediyesi Finat Gürsoy Kafe Kütüphane, GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada, bir törenle hizmete girdi. Kitap okuma, ders çalışma ve kafe bölümlerinin bulunduğu Kafe Kütüphanenin açılışına yoğun ilgi gösterildi.

Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra İşadamı Alper Gürsoy ve tesise adını verdiği annesi Fitnat Gürsoy, Eğitim Sendikası Eski Genel Başkanı ve CHP Eski Milletvekili Mustafa Gazalcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

"ÇOCUKLAR KİTAP OKUMAKTAN MAHRUM KALMASIN"

Oğlu Alper Gürsoy’un kendisine eşi bulunmaz bir hediye verdiğini ifade eden Fitnat Gürsoy, böylesi duyarlı bir yaklaşım gösterdiği ve öncülük ettiği için Mezitli belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ettiğini söyledi.

İnsanların kitaba ulaşması için çalıştıklarını ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, “Hiçbir çocuğumuz kitap okumaktan mahrum kalmasın diye yılın 365 günü çalışıyoruz. Mersin’e gelip de böylesi güzel bir ortamda bulunduğumuz için çok mutlu olduk. Mezitli’de yaşayanlar da böylesi bir belediye başkanları olduğu için gurur duymalılar” dedi.

"KARANLIK DÖNEMDEN ANCAK OKUYARAK ÇIKABİLİRİZ"

CHP Eski Milletvekili Mustafa Gazalcı ise, tüm kötülüklerin temelinde okumayan, bilgiden uzak olan toplumlar olduğunu ifade ederek, Kafe Kütüphane’nin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Gazalcı, “İçerisinde bulunduğumuz buhranlı dönemi ancak daha çok okuyarak ve bilgi sahibi olarak aşabiliriz” diye konuştu. 

"MEZİTLİ CUMHURİYET DEĞERLERİNE İNANAN İNSANLARIN KENTİ"

Ülkemizin özellikle savaş durumunda bulunduğu şu günlerde böylesi özel ve onur duyulacak bir hizmete miza attıkları için Alper Gürsoy ve annesi Fitnat Hanıma çok teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli ülkemizde en çok göç alan bölgelerden biri. Ama Atatürk ilkelerine inanmış Cumhuriyete değerlerine sahip insanlar göç etmekte. Bunun nedenlerinden biri de Kültür ve Sanat kenti olmasından kaynaklanmakta. Bu yüzden sanatsal faaliyetlerimizi artıracağız”  ifadelerinde bulundu.

HALKIMIZ BELEDİYESİNE GÜVENİYOR KATKI SUNUYOR

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Bugün de burada Fitnat Hanımın da katkılarıyla hem kütüphane hem de ders çalışma alanı olan güzel bir mekana kavuşmuş olduk. Ayrıca bugün çocuklarımız karnelerini alıyor, onlara bir şey veremedik ama bu kütüphaneyi karne hediyesi olarak öğrencilerimize veriyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak öncelikli amaçlarının halkın güvenini kazanmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tarhan, “Bugüne kadar Mezitli'de hayırseverlerin yaptığı hiçbir alan yoktu. Ama şimdi Bircan Tüfekçioğlu Hanımın yaptırdığı Anaokulumuz, Gülbahar Özmen'in çocuklarının yaptırdığı Aktif Yaş Alma Merkezi ve yakın zamanda hizmete geçecek olan Altınören ailesinin Mehmet Altınören adına yaptırdığı gençlik merkezimiz var. Şimdi de Sayın Alper Gürsoy’un desteğiyle hizmete soktuğumuz kafe Kütüphanemiz var.  İş insanlarının Mezitli'de böyle yatırımlar yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tarhan, tüm katılımcıları 23 Ocak 2018 Salı günü 11.00'de Tece'de planda park ve spor alanı olarak işaretlenen ancak TOKİ'ye Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen otel inşaatı yapılmasına karşı yapılacak basın açıklamasına destek vermeye davet etti. 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli, mezitli belediyesi, neşet tarhan, kütüphane, kafe

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA