26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

PALANDÖKEN: TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE ÖTV SIFIRLANMALI KDV DÜŞÜRÜLMELİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çamaşır, bulaşık deterjanları, çocuk, hasta ve yaşlı bezi, kadın pedi, sabun, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu gibi günlük kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı sıfırlanmalı, Katma Değer Vergisi (KDV) oranı düşürülmeli” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 11:01   Okunma : 681

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çamaşır, bulaşık deterjanları, çocuk, hasta ve yaşlı bezi, kadın pedi, sabun, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu gibi günlük kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı sıfırlanmalı, Katma Değer Vergisi (KDV) oranı düşürülmeli” dedi.

Temizlik ürünlerinin lüks tüketim olmadığına dikkat çeken Palandöken yaptığı açıklamayla hükümete seslenerek temizlik ürünlerinde ÖTV`nin kaldırılmasını KDV`nin de yüzde 18`den yüzde 1` indirilmesini istedi.  

Palandöken`in "hükümetimiz bu konuya el atmalı" çağrısı ile yaptığı açıklaması şöyle:

“EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN ŞEY TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDEKİ ÖTV VE KDV”

“Vatandaşların en çok şikayet ettiği şey temizlik ürünlerindeki ÖTV ve KDV. Zaten ürünler çok pahalı. Girdilerinin maliyetleri petrol ürünleri olduğu için veyahut ithal olduğu için bu ürünler pahalı. Olmazsa olmaz olan bu ürünler çocuk bezlerinden tutun, havlu kağıttan çıkın, sabun tüketimi de dahil bütün temizlik ürünleri kapsıyor.

Vatandaşlar dükkanlara girdiğinde dünkü fiyatlarıyla bugünkü fiyatlarının aynı olmadığını tespit ettiği ürünler. Temel gıda maddesi kadar önemli. Çünkü herkes bu ürünleri kullanmak zorunda.

“ÇOCUK BEZİNDEKİ FİYAT ARTIŞI EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR"

Temizlik ürünleri ile aynı zamanda kozmetik ürünleri sınıfına giren diğer ürünlerin de fiyatları artıyor. Çocuk bezindeki fiyat artışı vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Dolayısıyla bunda mutlak ve mutlak ÖTV kaldırılmalı ve KDV`de yüzde 1`e indirilmeli. Çünkü bunlarda yüzde 18 gibi bir KDV oranı var. Temizlik ürünleri artık zorunlu kullanım maddesi geçiyor. Fiyatlarının çok yüksek olmasından yakılan vatandaş sayısı da her gün artıyor.

“HÜKÜMETİMİZ BU KONUYA EL ATMALI”

Hayat pahalılığının önüne geçilmesi için birçok fedakarlık yapan hükümetimiz bu konuya da bir el atmalıdır. Geçici süre de olsa fiyat istikrarının sağlanmasıyla ilgili çalışılmalıdır. Bu sürecin de pandemiye denk gelmesi önemli. TÜİK rakamlarına bakıldığında sepette fiyatı en çok artan ürünler bunlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA