7 Temmuz 2025 Pazartesi

13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR  
 
     
   

PALANDÖKEN: TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE ÖTV SIFIRLANMALI KDV DÜŞÜRÜLMELİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çamaşır, bulaşık deterjanları, çocuk, hasta ve yaşlı bezi, kadın pedi, sabun, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu gibi günlük kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı sıfırlanmalı, Katma Değer Vergisi (KDV) oranı düşürülmeli” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 11:01   Okunma : 633

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çamaşır, bulaşık deterjanları, çocuk, hasta ve yaşlı bezi, kadın pedi, sabun, kolonya, dezenfektan, çamaşır suyu gibi günlük kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı sıfırlanmalı, Katma Değer Vergisi (KDV) oranı düşürülmeli” dedi.

Temizlik ürünlerinin lüks tüketim olmadığına dikkat çeken Palandöken yaptığı açıklamayla hükümete seslenerek temizlik ürünlerinde ÖTV`nin kaldırılmasını KDV`nin de yüzde 18`den yüzde 1` indirilmesini istedi.  

Palandöken`in "hükümetimiz bu konuya el atmalı" çağrısı ile yaptığı açıklaması şöyle:

“EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN ŞEY TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDEKİ ÖTV VE KDV”

“Vatandaşların en çok şikayet ettiği şey temizlik ürünlerindeki ÖTV ve KDV. Zaten ürünler çok pahalı. Girdilerinin maliyetleri petrol ürünleri olduğu için veyahut ithal olduğu için bu ürünler pahalı. Olmazsa olmaz olan bu ürünler çocuk bezlerinden tutun, havlu kağıttan çıkın, sabun tüketimi de dahil bütün temizlik ürünleri kapsıyor.

Vatandaşlar dükkanlara girdiğinde dünkü fiyatlarıyla bugünkü fiyatlarının aynı olmadığını tespit ettiği ürünler. Temel gıda maddesi kadar önemli. Çünkü herkes bu ürünleri kullanmak zorunda.

“ÇOCUK BEZİNDEKİ FİYAT ARTIŞI EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR"

Temizlik ürünleri ile aynı zamanda kozmetik ürünleri sınıfına giren diğer ürünlerin de fiyatları artıyor. Çocuk bezindeki fiyat artışı vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Dolayısıyla bunda mutlak ve mutlak ÖTV kaldırılmalı ve KDV`de yüzde 1`e indirilmeli. Çünkü bunlarda yüzde 18 gibi bir KDV oranı var. Temizlik ürünleri artık zorunlu kullanım maddesi geçiyor. Fiyatlarının çok yüksek olmasından yakılan vatandaş sayısı da her gün artıyor.

“HÜKÜMETİMİZ BU KONUYA EL ATMALI”

Hayat pahalılığının önüne geçilmesi için birçok fedakarlık yapan hükümetimiz bu konuya da bir el atmalıdır. Geçici süre de olsa fiyat istikrarının sağlanmasıyla ilgili çalışılmalıdır. Bu sürecin de pandemiye denk gelmesi önemli. TÜİK rakamlarına bakıldığında sepette fiyatı en çok artan ürünler bunlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA