11 Eylül 2025 Perşembe

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

ÇUKUROVA BASKETBOL, GÖZÜNÜ EUROCUP’A ÇEVİRDİ


Sezona 3 kupa hedefiyle başlayan ve Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nı kaldırmayı başaran Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde Başantrenör Aziz Akkaya, "Bu ilk kupamız oldu. Önümüzde EuroCup var. Onu da almak istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 14:20   Okunma : 1141

Sezona 3 kupa hedefiyle başlayan ve Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nı kaldırmayı başaran Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nde Başantrenör Aziz Akkaya, "Bu ilk kupamız oldu. Önümüzde EuroCup var. Onu da almak istiyoruz" dedi. 

Mersin'de düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası 8'li finalinde mutlu sona ulaşan taraf Çukurova Basketbol oldu. Dün oynanan final karşılaşmasında Fenerbahçe Safiport'u 58-71 mağlup eden Mersin ekibi, baştan sona üstün oynadığı maçın ardından tarihinin ilk kupasını müzesine götürdü. Büyük sevinç yaşayan Çukurova Basketbol'da koç Aziz Akkaya ile basketbolcular, kupanın yayıncı kuruluşu TİVİBU Spor'a verdikleri röportajda, 5-7 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Bourges kentinde oynanacak olan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) dörtlü finalinde de mutlu sona ulaşmayı istediklerini söyledi. 

"EUROCUP'I DA ALMAK İSTİYORUZ"

Sözlerine kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek başlayan Akkaya, "Aileme çok teşekkür ediyorum. Antrenörlüğü bırakmaya karar vermiştim ama ailem bana destek oldu. Başkanımız Serdar Çevirgen'e bana inandığı ve beni buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. Çok rahat kazandığımız bir maç oldu. Takımımı tebrik ediyorum. İnanılmaz oynadılar. Bu ilk kupamız oldu. Önümüzde EuroCup var. Onu da almak istiyoruz. Mersin halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki amacımız 2 kupayı da alıp kadın basketbolunu mümkün olduğu kadar yukarıya çıkarmak" diye konuştu. 

Takım kaptanı Esra Ural Topuz ise "Sahada daha iyi oynayan bizdik. Bunu başardığımız, kentimize ve kulübümüze bu şampiyonluğu yaşattığımız için çok mutluyuz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Sırada Avrupa Kupası var. İnşallah Fransa'dan da mutlu döneceğiz" ifadesini kullandı. 

"BAŞINDAN BERİ İNANDIK"

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Temi Fagbenle de şampiyonluğun sürpriz olmadığının altını çizerek, "Kazanmamız sürpriz değildi çünkü kendimize başından beri inandık. Yapmamız gerekene odaklandık ve her şeyi takım olarak yaptık. Ne yaptıysam takım arkadaşlarım sayesinde yaptım. Arkadaşlarıma şükran duyuyorum. Umuyorum ki EuroCup'ı şehrimize getireceğiz" şeklinde konuştu.

Çukurova Basketbol, Herbalife Nutrution Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 23'üncü haftasında Salı günü 17.00'de OGM Ormanspor'u ağırlayacak. Ardından İstanbul'a gidecek olan ÇBK, bu kez de ligin 24'üncü haftasında, 1 Nisan Cuma günü saat 17.00'de Beşiktaş'ın konuğu olacak. Turuncu-lacivertliler daha sonra EuroCup dörtlü finaline hazırlanacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA