28 Aralık 2025 Pazar

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

MİTHAT SANCAR: KÜRT SORUNUNDA DEMOKRATİK ÇÖZÜM KONUSUNDA TOPLUMU DEĞİŞİME İKNA ETMEDEN İSTEDİĞİNİZ SONUÇLARA VARAMAZSINIZ


HDP Eş Genel Başkanı Mithar Sancar, Nevruz meydanlarının hem iktidara hem de muhalefet partilerine mesaj verdiğini belirterek, “Değişim istiyorsanız cesur olun. Bu ülkede değişim, büyük barışla gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür. Kürt sorununda demokratik çözüm konusunda inandırıcı, tutarlı herhangi bir program önüne koymadan, toplumu değişime ikna etmeden istediğiniz sonuçlara varamazsınız. Yani kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz” dedi.

 

Tarih : 3 Nisan 2022 Pazar 14:38   Okunma : 791

HDP Eş Genel Başkanı Mithar Sancar, Nevruz meydanlarının hem iktidara hem de muhalefet partilerine mesaj verdiğini belirterek, “Değişim istiyorsanız cesur olun. Bu ülkede değişim, büyük barışla gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür. Kürt sorununda demokratik çözüm konusunda inandırıcı, tutarlı herhangi bir program önüne koymadan, toplumu değişime ikna etmeden istediğiniz sonuçlara varamazsınız. Yani kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz” dedi.

Mithat Sancar, bugün HDP Malatya İl Başkanlığı`nın 4. Olağan Kongresi`nde konuştu. Sancar, özetle şunları söyledi:

“Yaraları iyileştirmenin yolu hakikat ve adaletten geçer. İşte hakikat ve adaletin hafızalarından, çok önemli sözcülerinden birini dün maalesef yitirdik. Mıgırdiç Margosyan Ağabey`imizi sonsuzluğa uğurladık. 1915`te burada yaşanan kıyımın hafızasıydı, bu acının sözcüsüydü ama acıyı hiçbir zaman kine ve nefrete dönüştürmedi. Tam tersine, yaraları iyileştirecek büyük barışın yollarını aradı. Bir yandan en ağır yaraları yazarken diğer yandan bizleri tebessüm ettirmeyi becerebildi.  İşte bu büyük bilgeyi, bu koca çınarı huzurlarınızda saygıyla anıyorum.

“BİZ, GÜÇLÜ DEMOKRASİ, KALICI BARIŞ, EŞİT YURTTAŞLIK VE ADALET TEMELİNDE ÜÇÜNCÜ YOLUMUZU KURDUK, BÜYÜTÜYORUZ”

Bu iktidar, bir düşmanlık ve savaş politikası izlemektedir. Halklara, farklılıklara, inançlara karşı savaş yürütmektedir. Doğaya karşı bir savaş yürütmektedir. Emeğe karşı savaş yürütmektedir. Kadınlara karşı, gençlere karşı savaş yürütmektedir. İşte bu iktidarı eğer göndermeye gerçekten kararlıysak önce bu savaş politikalarının tamamına karşı çıkmak zorundayız. Eğer savaş politikalarını çökertirsek bu iktidarı da göndeririz ama bu da yetmez. Savaş zihniyetini; halklara, inançlara, kadınlara, toprağa, emeğe karşı savaşı besleyen kaynakları da değiştirmek zorundayız. Yani bu düzeni de değiştirmek zorundayız. Evet, iktidarı göndereceğiz ama yerine benzer zihniyeti farklı bir görüntüyle sürdürmek isteyecek bir iktidar da istemiyoruz. O nedenle biz, güçlü demokrasi, kalıcı barış, eşit yurttaşlık ve adalet temelinde üçüncü yolumuzu kurduk, büyütüyoruz. Bu yol, Türkiye`ye barışı da getirecektir, demokrasiyi de getirecektir. Bu yol, bizlere adaleti de getirecektir. Ezilen, sömürülen, ötekileştirilen bütün toplum kesimlerinin haklarını, hukuklarını teslim edecek bir düzeni de yaratacaktır. O nedenle üçüncü yolda kararlıyız. Nevroz, işte üçüncü yolun ne kadar güçlü ilerlediğinin büyük bir kanıtı oldu.

“KURU DEĞİŞİM MESAJLARIYLA, TEKNİK PROGRAMLARLA, ÜRKEK MESAJLARLA BU KADAR AĞIR SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ”

Nevroz meydanlarının mesajı sadece iktidara değildi. Bütün kesimlereydi. Diğer muhalefet partilerine de mesaj vardı. Ürkek davranmayın. Değişim istiyorsanız cesur olun. Bu ülkede değişim, büyük barışla gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey, Kürt sorununda demokratik çözümdür. Kürt sorununda demokratik çözüm konusunda inandırıcı, tutarlı herhangi bir program önüne koymadan, toplumu değişime ikna etmeden istediğiniz sonuçlara varamazsınız. Yani kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz. O nedenle eğer değişim istiyorsak, -biz istiyoruz, halklar istiyor- demokratik dönüşüm ve büyük barış istiyorsak şimdi HDP zamanıdır.

“CUMHURBAŞKANI GENÇLERE ‘SEYAHAT EDİN, DÜNYAYI GEZİN, GÖRÜN` DİYOR. OYSA BURADA GENÇLERE YAŞAM HAKKI TANIMIYOR”

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı, çıkıp da gençlere, ‘Seyahat edin, dünyayı gezin, görün` diyor. Oysa burada gençlere yaşam hakkı tanımıyor. Gençlerin şimdi aradığı şey, kendi yaşama hakkı ve bir iş, eğitim, kaliteli, ücretsiz eğitim. Bunu arıyor gençler. Demokratik, özgür bir ülke arıyor gençler. Ama bu iktidar, gençleri de halkın yüzde 90`ını da açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir.

“BU TALAN BU ÜLKEYİ KITLIĞA, YOKSULLUĞA, AÇLIĞA SÜRÜKLÜYOR”

Bu iktidar doğaya da düşman. Doğayla da savaşıyor. Şimdiye kadar 505 maden açılmış, 800`den fazla maden için de ruhsat hazırlıkları yapılıyor. Doğayı talan ediyorlar, emeği talan ediyorlar, üreticinin emeğini talan ediyorlar, bu ülkenin verimli topraklarını talan ediyorlar. Bu talan, bu ülkeyi kıtlığa, yoksulluğa, açlığa sürüklüyor. İşte bu düzen değişmeli.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA