26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN “UYGUN KADRO YOK” DENİLEREK İŞTEN ATILAN ENERJİSA İŞÇİLERİNE DESTEK: "GÜNAYDIN, 16 YILDIR ÇALIŞAN İŞÇİYE UYGUN KADRO NEDİR"


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sendikaya üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçilerine destek verdi. Yıldırım Kaya, EnerjiSA`nın işçileri “Sana uygun kadro bulamadık” diyerek işten çıkardığını belirterek, “Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak” dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 15:28   Okunma : 606

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sendikaya üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçilerine destek verdi. Yıldırım Kaya, EnerjiSA`nın işçileri “Sana uygun kadro bulamadık” diyerek işten çıkardığını belirterek, “Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak” dedi.

Enerji-Sen`e üye olduktan sonra işten atılan EnerjiSA işçileri, bugün şirkete bağlı Başken Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. İşçilerin eylemine Yıldırım Kaya ve Kani Beko da destek verdi.

Yıldırım Kaya, burada yaptığı açıklamada, enerji sektörünün özelleştirilmesinin sonucunun Isparta`daki elektrik kesintisinde görüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Örgütsüz insan çağdaş olmayan insandır, örgütlü insan çağdaş insandır. Hangi sendikaya üye olacaklarına, hangi sendikada mücadele edeceklerine bırakın da bu insanlar kendileri karar versin. Özelleştirmenin sonucu Isparta`da yaşandı. Özelleştirmenin sonucu burada yaşandı. Eğer bu insanlar işinden, ekmeğinden oluyorsa enerjideki özelleştirmenin sonucudur.

“SANA UYGUN KADRO BULAMADIK”

Diyor ki 16 yıldır çalışan işçiye, ‘Sana uygun bir kadro bulamadık`. Günaydın, 16 yıldır bu kadroda çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Isparta`da sönen ışıkları yakması mıdır uygun kadro bulamamak? Nedir? Buradan Bozkurt`a gidip, sel felaketinde kesilen tellerin direklerine çıkması mıdır? Bunlar, sizden, masa başında oturup iş görmeden üç, dört, beş maaş alanlar gibi yaklaşım beklemiyorlar. Siz, altı, yedi maaşla yetinmeyen bakan yardımcılarına benzetmeyin bunları. Bunlar, açlık sınırının altında ücretle çalışanlardır. İşte bu nedenle sendikalı oluyorlar. Biz yetkililerden bir randevu talep ettik. Milletvekilleri olarak talep ediyoruz. Bize anlatsınlar, bu işten çıkardıkları kişileri neden işten çıkardılar? Haklı gerekçeleri varsa bize izah etsinler. Ama haksızlarsa haksızlığı geri alsınlar. Ayrıca hiçbir emekçinin sendikasının hangi sendika olacağını ne devleti yönetenler ne bu şirketi yönetenler karar veremez.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA