14 Ağustos 2025 Perşembe

16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR  
 
     
   

RİZE FINDIKLI`DA, ÇAY ALIM POLİTİKALARINA VE YÜKSEK GİRDİ MALİYETLERİNE KARŞI YAPILAN EYLEME KATILAN YAŞLI ÇAY ÜRETİCİSİ: “CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM. GÜBRE ATMAYINCA ÇAYLAR OLMUYOR. NE OLUR YAPMASIN, ETMESİN”


Rize`de SOL Parti Fındıklı İlçe Başkanlığı, yaklaşan çay sezonu öncesinde çay alım politikalarını protesto etti. Açıklamaya katılan yaşlı bir çay üreticisi, “Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum. Biz çaya gübre atmayınca, çay olmuyor evlatlarım. Bu dereler akmayınca, çaylar olmuyor. Buraya geldi, canımız. Ne olur yapmasın, etmesin" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2022 Cuma 13:24   Okunma : 625

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize`de SOL Parti Fındıklı İlçe Başkanlığı, yaklaşan çay sezonu öncesinde çay alım politikalarını protesto etti. Açıklamaya katılan yaşlı bir çay üreticisi, “Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum. Biz çaya gübre atmayınca, çay olmuyor evlatlarım. Bu dereler akmayınca, çaylar olmuyor. Buraya geldi, canımız. Ne olur yapmasın, etmesin" dedi.

Rize`de, Sol Parti Fındıklı İlçe Örgütü, yaklaşan çay sezonu öncesinde, Fındıklı Meydanı`nda basın açıklaması yaptı.  Kota, kontenjan kaldırılması ve ürün desteğinin arttırılması gerektiğini söyleyen Murat Alişan şunları söyledi:

"Ülkemiz ve halkımız zor zamanlardan geçiyor. Elektrik, akaryakıt, doğal gaz fiyatları, gıda fiyatları, işsizlik ülkeyi kasıp kavuruyor. Gençler, ülkeyi terk etmenin yollarını arıyor. Umutsuz şekilde bekliyor. Bölgemizde çay gübre hayat pahalılığı can yakıcı hal aldı.

ÇAYKUR halkındır satılamaz. ÇAYKUR varlık fonundan derhal çıkarılmalıdır. ÇAYKUR satılırsa yerli ve yabancı sermaye gruplarının bu halk oyuncağı olacak. Kota ve kontenjan kaldırılmalıdır. Ürün desteği sağlanmalıdır. Gübre desteği derhal yapılmalıdır. Yaş çay fiyatları belirlenirken gübre fiyatları esas alınmalıdır. Yaş çay taban fiyatı yaş çay alımı yapılmadan önce belirlenmelidir. Özel sektörün yaş çay taban fiyatı altında çay alması yasaklanmalıdır. Özel sektör ödemeleri ÇAYKUR ödeme takvimine göre yapılmalıdır. Çay ithalatına izin verilmemelidir. Planlanan Çamlıhemşin ve İkizdere çay fabrikaları hemen yapılmalı hizmete sunulmalıdır. Gizli tutulan çay yasası derhal halka açıklanmalıdır. ÇAYKUR`dan farklı sendikal örgütlenmeye yönelik baskılar son bulmalıdır. İşçiye kadro verilmelidir. Çaydan geçinen yarıcı ve işçilerin talepleri karşılanmalıdır. Çay nakliyecilerine giderleri ölçülerinde nakliye fiyatları belirlenmelidir."

Çiftçileri, kamyoncuların, balıkçıların, emekçilerin halk kürsüsünde görüşlerini ifade etmelerini isteyen Alişan, "Sözümüz iktidar sahiplerine iletilecek. Meydanlar bizimdir. Bu meydanları kullanalım. Bu sesimiz 1 Mayıs`ta Rize`de çay ve emek mitingi ile büyütelim. Orada hep beraber olmayı bekliyoruz" dedi.

"YAPMASIN, ETMESİN. YALVARIYORUZ"

Basın açıklaması esnasında çay üreticisi bir kadın ise tepkisini, "Sayın Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum, buradan. Biz çaya gübre atmayınca, çay olmuyor evlatlarım. Bu dereler akmayınca, çaylar olmuyor. Buraya geldi, canımız. Ne olur yapmasın, etmesin. Yalvarıyoruz, tövbeye gelsinler, Müslümanlıkta bunlar adet değildir. Bizden koparıp başkasına veriliyorsa zehir olsun onlara" diye tepki gösterdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA