4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

Özel Sporculardan Özgürlüğe Yelken


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından başlatılan çalışma kapsamında yelken branşında eğitim alıp Mersin’de denizle buluşan 22 engelli, suda tek başlarına mesafe katetmenin mutluluğunu yaşadı.

 

Tarih : 26 Şubat 2018 Pazartesi 21:28   Okunma : 1998

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun hem engellileri sosyal hayata dahil etmek hem de yeni sporcular kazandırılması için başlattığı çalışmaya katılarak yelken eğitimi alan 22 engelli, Mersin'de tek başlarına denize açılmanın mutluluğunu yaşadı.

Federasyon tarafından engelli yelken branşına yeni sporcular kazandırılması için başlatılan çalışmaya katılan yaşları 12 ile 50 arasında değişen 22 sporcu, Mersin'de 3 günlük teorik eğitime tabi tutuldu.

Daha sonra pratik eğitime geçen engelliler, kendileri için özel dizayn edilen tek kişilik yelkenli teknelere binip büyük bir heyecanla denize açıldı.

İlk başlarda suda ilerlemekte güçlük çeken sporcular, birkaç saatlik alıştırmanın ardından engellerini unutup denizin tadını çıkardı, kimsenin desteği olmadan ilerlemenin verdiği özgürlüğün keyfini yaşadı.

Yıl içerisinde gerçekleştirilecek şampiyonalara da katılacak sporcular, başarı elde etmeleri durumunda çeşitli organizasyonlarda Türkiye'yi temsil edecek.

 

- Olgaç: "Bu eğitim kampından Avrupa, dünya şampiyonları çıkacak"

 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Başkanı Aynur Olgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli yelken branşının eğitim kampını 22 sporcunun katılımıyla 1 hafta önce Mersin'de başlattıklarını söyledi.

Kampın çok başarılı geçtiğini belirten Olgaç, "Amacımız engelli bireyleri sporla sosyal hayata dahil etmek, evlerinden çıkarmak. Ama bunun ötesinde de bizim hedeflerimiz var. 2024 Olimpiyatları, dünya şampiyonaları var. Dört yıl önceki yaş ortalaması 50 iken bugün bu yaş ortalaması 20-25'e düştü. 12-13 yaşında da sporcumuz var. Bunlar 2024 Olimpiyatları için çok büyük bir hedef. Bu eğitim kampından Avrupa, dünya şampiyonları çıkacak." diye konuştu.

Olgaç, sporcuların denize ilk çıktığında korku yaşadığını ancak teknelerin çok güvenli olduğunu ve batmayacağını kendilerine anlattıklarını bildirdi.

Sporcuların da denizde güvende olduklarını anlayınca rahat hareket ettiğini aktaran Olgaç, "Ben tüm sporcularla konuştum. 'İnanılmaz keyifliydi. Denizde özgürdük. Denizde kolumuz, bacağımız hiçbir eksiğimiz yoktu. Denizle bütünleştik, denizde spor yapmak bizi özgürleştirdi.' dediler. Onlara bu duyguyu yaşatabilmek çok önemli. Bizim beklentimizin üzerinde bir performans oldu." ifadelerini kullandı.

 

- Sporcu Paker: "Keşke yıllar önce yapmış olsaydım"

 

Engelli sporculardan Sema Paker, teorik eğitimin ardından denize açıldığını belirterek şunları söyledi:

"İnanılmaz bir heyecan yaşadım. Hele ki suda yalnız olduğunuzu hissettiğimiz anda bazen çığlık çığlığa kaldım. Keşke yıllar önce yapmış olsaydım diye düşündüm."

Özcan Aydemir ise denize ilk kez çıktığını ve çok heyecanlandığını aktararak, özgürce dolaştığını ve büyük keyif aldığını dile getirdi.

Sporculardan 12 yaşındaki İbrahim Köseler de yelkenliyle ilk açıldığında korktuğunu ancak zamanla alıştığını ifade etti. Bu sporla tanıştığı için çok memnun olduğunu aktaran Köseler, "Ben bu sporda iddialıyım ve ileride şampiyonluklar yaşayacağım." diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  tbesf, yelken

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA