11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

"Dünya Yerinden Oynar "


CHP Gençlik Örgütü Genel Başkan Yardımcısı Didar Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

Tarih : 7 Mart 2018 Çarşamba 13:19   Okunma : 1650

Didar Şimşek'in mesajı şöyle: "Türkiye'de kadınlık yazgısı değişmiyor değişemiyor bir türlü, oysaki hiçbir halkın kadını diyemez ki ben yurdumun kurtuluşu için Türkiye'nin kadınlarından daha çok çalıştım. İlk günden başlıyor kadın olmanın dayanılmaz zorluğu, kızım oldu diyene, en iyi ihtimalle, olsun sağlıklı olsun da deniyor ya işte o zaman başlıyor. Kız kısmı okumazlar, otur oturduğun yerdeler, kız başına ne işin varlar geliyor ardından, her dört kızdan biri çocuk gelin bu ülkede, oyunlarından, okullarından koparılan çocuk gelinler. Büyümemizi bile bekleyemeden başlıyor zulüm, koca dayakları, elti şiddeti, kaynana dayağı ve daha niceleri. Ailede başlayan erkek kayırmacılığı, okulda da devam ediyor, taciz ve istismar sokağa çıktığımız ilk anda başlıyor. Taciz, tecavüz, istismar ve şiddet bugün daha çok gündemde, iktidarı işgal edenler, hiç değilse yasalarla kadını ve çocuğu korumakla yükümlüyken, sapkınlıkların önüne geçmek zorundayken, suça ortak olmaktadırlar. Biz kadınlar, kadın erkek eşitliğini fıtrata aykırı görenlerin, makyaj yapan kadınlara kaportası bozuk diyenlerin, açık kadınları perdesiz ev olarak gören zihniyetin, 6 yaşında kızla evlenilebilir fetvası veren diyanet görevlilerinin, bir kadın olarak sus diyen devlet bakanlarının, tecavüzcüsüyle evlendirmeyi amaçlayan yasa koyucuların, ne var kızım kocandır diyen komiserlerin, bu eve kefenin girer diyen babaların, evinde oturup bekleyeceksin diyen kocaların, benim olmazsan taciz ederim diyen sözde türkücülerin, mini etek giyersen tecavüze uğrarsın diyen dekanın, kadınlar iş arıyor diye işsizlik var diyen çalışma bakanının, o saatte ne işi vardı diyen esnafın elinden kurtulmak zorundayız, belki bir erkeği evire çevire dövecek kadar merhametimizi kaybetmedik fakat faşizmi yıkacak kadar gaddarız, başaracak kadar güçlüyüz. Medeniyetin gereği olan her işte, her kulvarda var olmaya, erkek egemen zihniyeti rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bizim devrimimiz topla, tüfekle, kanla değil bazen ağız dolusu bir kahkahayla, istediğimiz kıyafetle istediğimiz saate istediğimiz yerde dolaşarak, olimpiyatlarda, sahnelerde, kürsülerde olmaya devam ederek, kaç çocuk doğuracağımıza kendimiz karar vererek, dans ederek ve en önemlisi bilinçlenerek devrim yapacağız. Dünya Yerinden Oynar kadınlar birlik olsa."

Paylaş :
Etiketler :  chp, gençlik kolları, didar şimşek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA