3 Haziran 2025 Salı

14:16   GÜLCAN KıŞ: İKTIDAR EMEKLIYE 4 BIN TL VERDI, 21 BIN LIRASıNı GASP ETTI   11:57   BÜYÜKŞEHIR VE TESEV’DEN ‘VERIYE DAYALı AFET YÖNETIŞIMI: EĞITIM VE ATÖLYE’ ETKINLIĞI   10:01   BÜYÜKŞEHIR, ‘DOĞUMDAN ÖLÜME’ BELEDIYECILIK ANLAYıŞı İLE VATANDAŞıN HER ANıNDA YANıNDA    09:35   CHP ADANA MILLETVEKILI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 15 ILÇE IÇIN 15 AYRı SORU ÖNERGESI   08:40   YUMURTALıK, BAYRAMA VE YAZ SEZONUNA HAZıRLANıYOR   08:22   İÇMIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı MUSTAFA BAYıK, “İÇMIMARLıK GELECEĞE IZ BıRAKMAKTıR”    07:20   AK PARTI YENIŞEHIR İLÇE DANıŞMA MECLISI TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:45   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE HERKES SPOR YAPıYOR   20:20   YENIŞEHIR BELEDIYESI HALK KARTıN MAYıS AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:20   BAŞKAN YıLDıZ: “HIÇBIR BELEDIYE BAŞKANı DIZ ÇÖKMEYECEK, HIZMETLERIMIZE DURMADAN DEVAM EDECEĞIZ’’   17:21   DOĞAN DALDA: ‘MIP’YI ATATÜRK PARKı’Nı DÜZENLEMEYE ÇAĞıRıYORUZ!’   15:11   TARSUS’TA MINIKLERDEN MEZUNIYET COŞKUSU   13:57   KURBAN BAYRAMı E-TICARET SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDIRDI   10:45   MESKİ, SILIFKE’DE İÇME SUYU İYILEŞTIRME ÇALıŞMALARıNı TAMAMLADı   21:37   “İLIÇ’TE SIYANÜR SıZıYOR, MARMARA’DA MÜSILAJ HORTLUYOR AMA ‘ÇED OLUMLU’ DIYORLAR”   19:17   BÜYÜKŞEHIR, HALK KART ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı   16:56   SARAÇHANE EYLEMLERINDE TUTUKLANAN 14 ÖĞRENCIYE TAHLIYE   14:02   MERSIN SANAYIDE VITES YÜKSELTTI; 23 FIRMA BIRINCI İSO 500’DE   13:05   “TÜRKIYE’NIN MADEN YATAKLARı VE RUHSATLARı HARAÇ MERAÇ SATıŞA ÇıKıYOR”   10:30   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR  
 
     
   

MİTHAT SANCAR: “TEK ÇARE BÜYÜK DEMOKRASİ İTTİFAKI VE GÜÇLÜ ORTAK MÜCADELEDİR”


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 16:28   Okunma : 852

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Muğla İl Kongresi`nde konuştu. Sancar`ın konuşması özetle şöyle:

“Geçen sene aşağı yukarı bu mevsimde ya da birkaç ay sonra yine Muğla`daydım. O yangınların açtığı o yaraları beraber göğüsleyeceğimizi ilan etmek için buradaydık. Ortak mücadeleyle yağmayı, talanı, yıkımı durdurma mesajlarımızı iletmek için buradaydık. O gün yaşananları hiç unutmamamız gerekiyor. O yangınlar sadece bir doğal felaket olarak anlaşılamaz. O yangınlar, aynı zamanda bir yönetim felaketiydi. O yangınların yarattığı tahribat bir zihniyetin, bir iktidarın anlayışının sonuçlarıydı. 13 bin 700 hektar civarında orman varlığımızı kaybettik. Biz ormanlara baktığımızda ekosistemi, insanların doğayla uyumlu bir yaşam sürmesini görüyoruz. Bu hedefimizi yaşıyoruz ama mevcut iktidar her yere rant alanı olarak bakıyor.

“TEK ÇARE BÜYÜK DEMOKRASİ İTTİFAKI VE GÜÇLÜ ORTAK MÜCADELEDİR”

Nevroz`dan sonra o coşkudan duydukları korkuyla her yerde gözaltı operasyonları başlattılar. Muğla ilçelerimiz de bundan nasibini aldı. Her gün üçer beşer gözaltı yapıyorlar. Amaç, sindirmek ama bizleri korkutamıyorlar. Sadece bir gerçeği ortaya koyuyorlar. Kendileri korkuyorlar. Ortak mücadeleyle bunların önüne geçeceğiz ve demokratik cumhuriyete doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Herkesin kimliğiyle, inancıyla eşit olduğu bir demokratik cumhuriyet kurma tek çıkış yol. Oraya giden yolda da tek çare büyük demokrasi ittifakı ve güçlü ortak mücadeledir. Bu zihniyet 30 yıl önce başka görünümle iktidardaydı. 20 yıldır başka bir dizaynla karşımızda duruyor.  

“DEMOKRATİK CUMHURİYET, BÜYÜK BARIŞLA GELECEKTİR”

Bu ülkeyi karanlıktan çıkaracağız ve mutlaka aydınlığa çıkaracağız. Bizim hedefimiz gerçek anlamda demokratik cumhuriyeti inşa etmektir. Demokratik cumhuriyet, büyük barışla gelecektir. Büyük barışı, kalıcı hale getirecektir. Hem geçmişle onarıcı adalet temelinde yüzleşerek ve yaraları saracak yolları bularak büyük barışı kuracağız. Hem inançlar arasında yaşatılan ayrımcılığın mağduriyetini gidererek büyük barışı kuracağız. Herkesin inancını özgürce, kimliğini eşitçe yaşadığı bir düzen kurarak büyük barışı sağlayacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA