23 Haziran 2025 Pazartesi

12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR  
 
     
   

Sokakları süpüren üniversite öğrencisi


Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Meltem Durul, temizlik işçisi olarak çalıştığı Mezitli Belediyesi’nin gülümseyen yüzü oldu. Durul, iki yıla yakın süre sokakları süpürdü. Özverili çalışması sonrası alınan süpürme aracıyla vatandaşların şaşkınlık ve hayranlık dolu bakışları altında işin

 

Tarih : 10 Mart 2018 Cumartesi 23:55   Okunma : 1275

İki yıllık ön lisans eğitimi sonrası dikey geçişle lisans eğitimine devam eden Meltem Durul, genç yaşta evlenmesine karşın hedeflerinden ve mücadelesinden vazgeçmedi. Eşinin iş bulmakta zorlanması üzerine önce limon işçisi olarak tarım alanında çalışan Durul, Mezitli Belediyesi’nde Yol süpürme kadrosunda boşluk olduğunu duyunca hiç düşünmeden işe başvurdu.

Gayretli çalışması Meltem Durul’un gerek iş arkadaşları gerekse vatandaşlar arasında çok sevilmesine yol açtı.

Durul, şimdi yeni alınan yol süpürme aracının direksiyonunda pek çok erkeğin beğenmediği işini severek yerine getiriyor.

‘NEDEN BÖYLE BİR İŞ YAPIYORUM DİYE KENDİME SORMADIM’

Sabahın çok erken saatlerinde herkes uykudayken temiz bir kent için yolları süpürmeye başladığını ifade eden Meltem Durul, “Kızımı derin uykusunda bırakıp sokakları süpürmeye çıkmak ilk başta zor gelmişti ama zamanla alıştım. Erken başlayıp mesaimi erken bitirdiğim için okuldan dönen kızımla daha fazla zaman geçirebiliyorum. Hiçbir zaman neden böyle bir iş yapıyorum diye sormadım kendime. Ekmek mücadelesi içerisinde iş bulabildiğim için kendimi şanslı bile sayıyorum” dedi.

HEM ANNE, HEM ÖĞRENCİ HEM DE İŞÇİ

Sokakta karşılaştığı vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiye de alıştığını ifade eden Durul, “Belediyemizde süpürgeci olarak çalışan benim gibi 7 arkadaşım daha var. Hepimiz bir ekmek mücadelesi içerisindeyiz. Çocuğumla yakından ilgilenen bir anne, okulumu tamamlamaya çalışan bir öğrenci ve aileme destek olmaya çalışan bir işçiyim. Hayat mücadelesi içerisinde tüm kadınları ‘Böyle bir işi yapabilir miyim?’ diye düşünemeden çalışmaya davet ediyorum. Biliyorum ki kadınlar kimseye el açmadan her işi yapabilir” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTIYI EĞİTİMLİ İŞSİZLER YAŞIYOR

Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, en zorlanan kesimin de eğitimli işsizler olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “İş başvuruları arasında üniversiteli bir kadının süpürgeci olmak istediğini gördüğümüz de ilk önce tereddüte düştük. Ancak daha sonra Meltem Durul arkadaşımız gayretli çalışması ve azmiyle düşüncemizin ne denli yanlış olduğunu ispatladı bize. Hatta temizlik yaptığı yerden başka yere almak istediğimizde mahalle halkı ‘Meltem’in kendi mahallelerinde kalması için talepte bulundular” şeklinde bilgi verdi. 

MUTLU MEZİTLİ’Yİ KADINLARLA KURUYORUZ

Kadınların her işte başarılı olabileceğine inandığını ifade eden Başkan Tarhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ sözünden yola çıkarak Mutlu Mezitli’yi kadınlarla birlikte kurmaya çalışıyoruz. Sosyal demokrat anlayışımızla hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Yine, mevcut kadromuzda bulunan yirmi müdürlükten onunda kadın müdürler görev yapıyor. Sadece Meltem kardeşimiz değil diğer çalışma arkadaşlarımız da çok güzel işler yapmaktalar ve hizmet kalitemizi artırıyorlar” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEMİZDE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Başkan Tarhan, kadınlara yönelik çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Belediyemizde aynı işi yapan kadın çalışanlarımız, erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla maaş alıyor. Sadece belediye personelimiz değil, vatandaşa hizmet ederken de ‘kadın’ olgusunu ön planda tutma gayreti içindeyiz. Farklı bölgelerde oluşturduğumuz 7 kadın üretici pazarında beşyüze yakın kadınımız istihdam ediliyor. Ev ekonomilerine katkı sağlamanın yanında toplumsal özgüven sahibi olmaları da sağlanıyor. Bu projemiz çeşitli otoriteler tarafından kadına karşı şiddet için çözüm olarak önerilmektedir. Yine toplam 10 Gönüllü Evimizde yüzde 90’ı kadınlardan oluşan gönüllü ordumuz çok değerli çalışmalara imza atmaktalar. Ürettikleri ürünleri değerlendirerek onlarca kızımızın okumasına katkı sunmaktalar. Biz de bu emekleri karşılıksız bırakmamak adına Mezitli’yi kadınları sembolize eden mor çiçekler açan Jakaranda korulukları ile donattık. Toplam 36 koruluğumuzda 8 bin jakaranda ağacımız hem havamızı temizlemekte hem de kadının toplumsal yaşamda ki yerine dikkat çekmektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  meltem durul, mezitli belediyesi, neşet tarhan, chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA