29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Mersin İdmanyurdu Bölgesel Amatör Lig’e düşüyor


TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 3. lige düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nun, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’e düşme riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

 

Tarih : 12 Mart 2018 Pazartesi 09:04   Okunma : 1442

Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 3. lige düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nun, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’e düşme riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Bir zamanlar Süper Lig’de büyük takımların korkulu rüyası olan Mersin İdmanyurdu, ligin bitmesine 11 hafta kala küme düşmeyi garantilerken, yabancı futbolcuların alacakları nedeniyle devam eden davalardan dolayı daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Kulüp Başkanı Hamit İzol, 5-0 mağlup oldukları Tuzlaspor karşılaşması sonrası düzenlediği toplantıda, Mersin İdmanyurdu’nun kurulduğu 1925 yılından bu yana ilk defa bu kadar büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Bazı taraftarların da katıldığı toplantıda, geçmişte de bu takımın zor günler yaşadığını hatırlatan İzol, "Ama hiçbir zaman bu duruma düşmedik, bu kadar dibe vurmadık. Gerçekten hiç bu kadar onurumuzu zedeleyecek duruma gelmemiştik. Tabii biz burada suçlu aramıyoruz. Başarısızlığı bir başkasına yüklemek çok kolay. Bizim buradaki amacımız, takımı düştüğü bu durumdan kurtarmak, bir çıkış yolu bulmak olacaktır" dedi.

Görevde oldukları 4 aylık dönemde Mersin İdmanyurdu’nun borcunun bir tek kuruş artmadığını, aksine düştüğünü söyleyen İzol, futbolcu alacaklarının büyük bölümünün ödendiğini, personel alacaklarının ödendiğini, kurumlara olan bazı borçların ödendiğini ve işlevde hiçbir eksikliğin olmadığını belirtti.

Ancak yaşadıkları en büyük sorunun, yabancı futbolcuların alacakları konusu olduğunu vurgulayan İzol, "Tüm çabalarımıza rağmen bu yabancı futbolcuların alacaklarını makul bir seviyeye düşüremedik. Bu yüzden de puan silme işlemini durduramadık ve transfer tahtasını da açtıramadık. Bunları yapabilmemiz için ise 60 milyon liraya ihtiyaç var. Yerli futbolcu alacakları ile diğer alacakları makul bir seviyeye çektik, ancak yabancı oyuncular 1 tek kuruştan vazgeçmediler. Bu yabancı futbolculara ödememiz gereken para ise 35-36 milyon lira" diye konuştu.

Yabancı futbolculara borçların ödenememesi nedeniyle devam eden davalardan dolayı FIFA Disiplin Kurulu’nun, önümüzdeki sezon için Mersin İdmanyurdu’na puan silme cezasının yanı sıra küme düşme cezası verdiğini aktaran İzol, şöyle devam etti:

"FIFA tarafından iki dosyaya istinaden gönderilen yazıda, önümüzdeki sezon 3 puan silmenin yanında eğer borçlar 1 ay içerisinde ödenmezse bir alt lige düşme cezası veriyor. O bir aylık süreç başlamış durumda. Bu durumda zaten bu sezon 3. lige düşmemiz kesinleşmişti, eğer parayı ödeyemezsek ki, bu pek mümkün görünmüyor, önümüzdeki sezon Mersin İdmanyurdu Bölgesel Amatör Lig’e düşecektir. Bu durumda gelecek yıl şehrimizde BAL’da 4 takım olacak. Bu 4 takımdan biri 3. lige çıkmak mecburiyetinde. Burada herkesin bu 3. lige çıkacak takımın etrafında kenetlenmesi lazım. Böylelikle Mersin İdmanyurdu yeniden küllerinden doğacaktır. Yeniden doğması için mücadele edeceğiz."

Mersin İdmanyurdu’nun isminin değiştirilmesi tartışılıyor

FIFA’dan gelen yazıda BAL’a düşmesine kesin gözüyle bakılan Mersin İdmanyurdu’nun isminin değiştirilmesi yönünde bir fikir doğduğunu dile getiren İzol, "Benim, Mersin İdmanyurdu isminin Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmesine gönlüm razı değil. O nedenle bir isim değişikliği fikri ortaya çıktı. Bu şimdilik bir fikir olarak düşünülüyor. Bu konuyu taraftarlarımızla, halkımızla ve diğer ilgililerle tartışacağız. Tabii Mersin İdmanyurdu ismi yine bizde olacak. O daha sonra farklı bir şekilde değerlendirilebilir. Aksi taktirde, eğer ’bu borçları ben öderim’ diyen birileri varsa gelsinler kulübü onlara devredelim. Mersin İdmanyurdu’nun şu an markasında dahi 300 bin liralık haciz var. Bu neye benziyor, ölünün kefenine haciz koymaya benziyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin idman yurdu, bal ligi, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA