23 Aralık 2025 Salı

19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”  
 
     
   

Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu açıldı


Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanan Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu’nun açılışı geçekleştirdi. Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi önünde açılan ve yoğun ilgi gösterilen korulukta kadınlar diktikleri ağaçlara isimlerini yazarak astı.

 

Tarih : 21 Mart 2018 Çarşamba 02:30   Okunma : 1231

Mezitli Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi ile birlikte turunç ve limon koruluğu oluşturdu. Diktikleri ağaçlara isimlerini yazan kadınlar, koruluğu Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ettiler. Şölen havasında geçen ağaç dikme törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘DAHA YEŞİL BİR DOĞA ATAMIZA BORCUMUZ’

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ağacı kesmemek için köşkünü taşıtmasına vurgu yaptığı konuşmasında “1924 yılında ‘Sosyal ve siyasal haklarınızı bir çatı altında arayın’diyerek, örgütlü kadın mücadelesini başlatan ve Türk Kadınlar Birliğinin kurulmasına öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, hasret ve minnetle anıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Nezihe Muhiddin adına açtığımız korulukta Atamızın işaret ettiği gibi yaz kış yeşil kalan turunç ve limon ağaçları dikerek, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ediyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

‘MEZİTLİ AYRICALIĞI OLAN FARKLI BİR YER’

Mezitli’de beklentilerin diğer bölgelere göre daha farklı olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan ise, “Mezitli ayrıcalığı olan farklı bir yer. Bu kadınlarımızın hak ettiği şekilde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Türk Kadınlar Birliği böyle bir talepte bulunduğu zaman bu alanı önerdim. Aktif Yaş Alma Evi sakinlerimize uygun bir faaliyet olacağını düşündüm.

Göreve geldiğimizden bu yana başlattığımız koruluk yapma çalışmamızda 40. Koruluğumuzu bugün hayata geçiriyoruz. 36’sı jakaranda, 2 zeytinlik ve bir kayısı bahçesinin yanında bugün de Türk Kadınlar Birliği tarafından limon ve turunç koruluğu oluşturuyoruz. İnşallah bu ağaçlar büyüdüğünde, altında oturup birlikte etkinlikler yaparız” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL PROJELERDE BİRLİKTE YER ALALIM’

Toplumun gelişmesinde örgütlenmenin önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Herkese bir yerden dokunmaya ortak bir çalışma etrafında buluşmaya çalışıyoruz. Kimse evinde oturmasın boş durmasın bir sosyal faaliyet içerisinde bulunsun istiyoruz. Engelli, yaşlı, çocuk, kadın erkek hiç fark etmeden herkesin yapabileceği bir faaliyet var diye düşünüyoruz. 40’ın üzerinde kursun yer aldığı çok sayıda tesisimiz var. Onlara katılsınlar istiyoruz. Biraz daha toplumsal projelerde beraber olalım. Biraz daha Türkiye’nin özgürlüğü için kadınların güç birliği içerisinde olmasını istiyoruz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karanlık sıkıntılı süreçten kurtulmasının yolunun kadınlardan geçeceğine inanıyorum. 7 tane Kadın Üretici Pazarımız var. Gidin oradaki kadınlarla tanışın yüzlerine bakın. Nasıl bir özgüven içerisinde, cesur dirençli olduklarını görün. Türkiye kadınlarla özgür bağımsız bir ülke olacaktır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA