27 Haziran 2025 Cuma

11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE TADEKA’NIN KÖY ŞENLİKLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla başlattığı şenlikler devam ediyor. Tarsus’un Çiçekli ve Hacıhamzalı Mahallelerinde düzenlenen şenlikte, müzik dinletisi, atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar, Karagöz hayal oyunu ve daha pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Şenliklerde çocuklar doyasıya eğlenirken, anne ve babaları da keyifli dakikalar yaşadı.

 

Tarih : 10 Mayıs 2022 Salı 17:55   Okunma : 1121

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla başlattığı şenlikler tüm hızıyla sürüyor. Ramazan Bayramı’nda Tarsus’a bağlı Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı Mahallelerinde gerçekleştirilen şenlikler, ovada yer alan Çiçekli Mahallesi ile kırsalda yer alan Hacıhamzalı Mahallesi’nde devam etti.  

Çocuklar doyasıya eğlendi

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Erhan Okyay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı etkinlikler, Çiçekli ve Hacıhamzalı Mahalleleri’nde bulunan okul bahçelerinde gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen etkinliklerde çocuklara yönelik drama atölyesi, yüz boyama, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, diğer geleneksel oyunlar, cere-çömlek çalışması, resim ve Karagöz hayal oyunu sunumu yapılırken, anne ve babalar da etkinliklere katıldı. Etkinliklerde ikramlıkların yanında çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Köy şenliklerinde sahne alan müzisyenler ise seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Çocuk kahkahalarının yükseldiği şenliklerin Hacıhamzalı bölümünde ise köy gençleri, yörede artık geleneksel hale gelen ‘çillibom’ dansını oynadı.

“Çok mutlu oldum”

Çiçekli Mahallesi’nden etkinliklere katılan 10 yaşındaki Çınar Koçak, “Bir sürü etkinlikler oldu. Yüz boyaması yaptılar, çanak yaptık, el boyaması yaptık. Çok mutluyum” dedi.

Lavin Sarıgül, ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediğini belirterek, “İlk defa böyle bir şenlik olduğunu gördüm ve çok mutlu oldum. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çömlek vardı, el boyama, yüz boyama vardı, şarkılarla oyunlar oynadık” diye konuştu.

Hacıhamzalı Mahallesi’nden Umut Adaş, “Bu etkinlikte çömlek var, yüz boyama var, resim yaptık. Biz burada çok eğlendik” ifadelerini kullanırken, 14 yaşındaki Hayrünnisa Yıldızhan da “Hava da bugün bayağı güzeldi. Bu etkinlik sözle değil, yaşanması gereken bir etkinlik. Yani yaşadığımız için de çok mutluyuz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA