23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

VAHAP SEÇER, KENTİN DOĞU GİRİŞİNDEKİ TIR TRAFİĞİ İLE İLGİLİ KONUŞTU: “MERSİN GİBİ BİR KENTE YAKIŞMAYACAK DÜZEYDE”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Meclisi toplantısında kentin doğu girişinde bulunan TIR trafiği sorununu gündeme getirerek, “Oradaki uygunsuz TIR parklanmaları ve hareketliliğin o bölgeye verdiği tahribat nedeniyle kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde” dedi. Bu sorun hakkında ilgili firmayla gerçekleştirilen görüşmelerde verilen 9 aylık sürenin 6 ayının geçtiğini, ancak hala çalışma yapılmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “Kent olarak kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 17:47   Okunma : 826

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Meclisi toplantısında kentin doğu girişinde bulunan TIR trafiği sorununu gündeme getirerek, “Oradaki uygunsuz TIR parklanmaları ve hareketliliğin o bölgeye verdiği tahribat nedeniyle kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde” dedi. Bu sorun hakkında ilgili firmayla gerçekleştirilen görüşmelerde verilen 9 aylık sürenin 6 ayının geçtiğini, ancak hala çalışma yapılmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “Kent olarak kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 2022 yılı Mayıs ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. 

“ENGELSİZ BİR MERSİN YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ ÇÜNKÜ MERSİN`DE ENGEL YOK, BİRLİK VAR”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası`nı kutlayan Başkan Seçer, “Özel gereksinimli tüm vatandaşlarımızı toplumun ayrı bir kesimi olarak değil bütünleşmiş bir parçası olarak görüyoruz. Onların sosyal hayata katılımları belediye olarak bizim sorumluluğumuz, onların da en temel insan hakkıdır. Aldığımız yeni otobüslerden yolların erişebilir olmasına kadar onlara engelsiz bir Mersin yaratmak için çalışıyoruz çünkü Mersin`de engel yok, birlik var” dedi.

19 MAYIS MERSİN`DE DOLU DOLU GEÇECEK

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nda gerçekleştirecekleri etkinliklerin bir kısmını Meclis`ten duyuran Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı her zamanki gibi büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hafta süresince bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Gençlik Haftasının başlangıcı olan 15 Mayıs Pazar günü gençlik yürüyüşümüz saat 18:00`de Mersin İdman Yurdu Meydanı`nda başlayacak ve Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda sona erecek. Yine 17 Mayıs Pazartesi günü de Gençlik ve Spor Çalıştayı düzenleyeceğiz. 19 Mayıs`ta da Özgecan Aslan Meydanı`nda Kosmos, Güneş, Sagopa Kajmer konserleri olacak. Buradan gençlerimize duyurmak istiyorum. Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.” 

“KENTİN DOĞU GİRİŞİ MERSİN GİBİ BİR KENTE YAKIŞMAYACAK DÜZEYDE”

Mersin`in doğu girişinde yaşanan TIR trafiği yoğunluğu ile ilgili yapılması gerekenlerin ilgili firma tarafından henüz yerine getirilmediğini de hatırlatan Başkan Seçer, konuyu yeniden Meclis`e taşıdı. Seçer, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bahsettiğim liman kapısının olduğu cadde, Mersin`in ana girişi, evimizin holü. Oradaki uygunsuz tır parklanmaları ve oradaki çalışmaların, hareketliliğin o bölgeye verdiği tahribat ve zarar nedeniyle kentin doğu girişi Mersin gibi bir kente yakışmayacak düzeyde. Bu durum hala devam ediyor. D-400, Turgut Özal Bulvarı ve 132. Caddeleri kapsayan, limana gelen ve giden tır trafiğinin şehir trafiğinden ayrıştırılması bundan 6 ay önce yapılan mutabakat gereğince MIP tarafından sağlanacaktı. Zaten gerekli teknik ve imar düzenlemeleri konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmıştır. Yol güzergahındaki Tarım İl Müdürlüğü`nün veterinerlik binasının yıkımı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları hemzemin geçidinin üst geçidi yine ilgili firma tarafından yapılacaktı.”

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK. BİR AN ÖNCE GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILMALI”

Başkan Seçer, görüşmeler yapılırken 9 ay içerisinde o bölgedeki çalışmaların yapılacağı yönünde kendilerine bilgi verildiğini belirterek, “Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait olan o caddede bir takım altyapı çalışmaları yapacağız. Ardından Mersinimize yakışır bir doğu girişi için üst yapı çalışmalarını yapacağız. Dolayısıyla 6 ay gibi bir süre geçti ama fiili olarak; sizler de gözlemliyorsunuz, vatandaşlar da bana şikayet ediyor. Tabi vatandaşlar işin iç yüzünü bilmiyor ama buradan aydınlatma gereği duyuyorum. O cadde bize ait ama limanın doldur boşalt işlemleri aksamasın diye herhangi bir çalışma başlatmadık. Bize belirli bir yapılma süresi verildi ama ben buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; bizim kent olarak kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce gerekli çalışmaların başlatılmasını, yakın takipte olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA