29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

EMRE KONGAR VE ZÜLAL KALKANDELEN, BEŞİKTAŞ BELTAŞ KİTAP KAFE`DE OKURLARIYLA BULUŞTU


Beşiktaş Belediyesi`nin yazar, düşünür ve gazetecilerle vatandaşları bir araya getirdiği imza ve söyleşi günlerinin bu haftaki konukları  Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen oldu. Kongar ve Kalkandelen`nin birlikte hazırladıkları "Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı" adlı kitabın imza günü yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:04   Okunma : 650

Beşiktaş Belediyesi`nin yazar, düşünür ve gazetecilerle vatandaşları bir araya getirdiği imza ve söyleşi günlerinin bu haftaki konukları  Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen oldu. Kongar ve Kalkandelen`nin birlikte hazırladıkları "Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı" adlı kitabın imza günü yoğun ilgi gördü.

Beşiktaş Belediyesi`nin düzenlediği, Beltaş Kitap Kafe`de düzenlenen imza ve söyleşi günlerinde bu hafta Prof. Dr. Emre Kongar ve Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen okurlarıyla buluştu. Kongar ve Kalkandelen etkinlikte, birlikte hazırladıkları "Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı" adlı kitabın yazım süreci hakkında bilgiler verdi.

Kitapta adının geçmesinden onur duyduğunu söyleyen Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen, “Emre Kongar Hocam taslak halinde olan bu çalışmadan bana bahsedince çok heyecanlandım ve hemen kabul ettim. Kitabın oluşma süreci 7 yılı aşkın bir sürede gerçekleşti. İlk zamanlar kitabı tek cilt olarak tasarlamıştık. Ama içeriğinin zengin olması ve yayın evinin de yönlendirmesiyle kitabın üç cilt olarak çıkartılmasına karar verildi. Umuyorum ki bu üç ciltlik kitap, tarih ve cumhuriyet tarihimizle ilgilenenlere bir referans kitap olacak. Bu kitabı kendi ideolojimiz doğrultusunda değil, tamamen objektif ve bir gazeteci hassasiyetinde yazdık. Özellikle gençlerimizin bu kitabı tarihsel bir roman bakış açısıyla okumasının bugün neler yaşadığımızı anlamalarına büyük katkısının olacağını düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Emre Kongar ise kitabı bir diyalektik tarih analizi ve bakışıyla yazdıklarını belirterek, “Kitapta Atatürk dönemini 2 bölüme ayırarak yazdık. İlk bölüm herkesin de bildiği gibi 19 Mayıs 1919 -1923 arası dönem. İşte bu dönemden sonra yaşanan süreci yeni bir anlayışla ele aldık ve inceledik. Bunlar ise 1923 – 1930 yılları arasında yaşanan dönem. Yani Cumhuriyet`in ilanıyla Serbest Fırka deneyiminin sonlandırıldığı tarih” diye konuştu.

Atatürk`ün iki büyük mucizeye imza attığını belirten Kongar, şöyle devam etti:

“Bu mucizelerden ilki batmış bir imparatorluğun yoksul ve yenilmiş bir ordusuyla Kurtuluş Savaşı`nı başlatmak, bu orduyla 1. Dünya Savaşı`nı kazanmış olan İngiliz, Fransız ve İtalyan güçlerini yenmek. Yaygın olarak bilinen ve öyle dillendirilen, Kurtuluş Savaşı Yunanlılara karşı verilmiştir savı yanlıştır. İkinci mucize ise Osmanlı Devleti`nin çöküş sebebine doğru teşhis koymak ve endüstri devriminin temellerini atmak. Batının 400 yıla yakın bir süreç içerisinde temellendirdiği endüstri devrimini, Atatürk 15 yıl gibi kısa bir sürede temellendirmiştir. Bu temeller çok uğraşılmasına rağmen 70 yıldır yıkılamadı.” 

Etkinlik sonrası Beşiktaş Belediyesi tarafından Tema Vakfı`na bağışlanan fidan plaketi, Emre Kongar ve Zülal Kalkandelen`e takdim edildi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA