23 Aralık 2025 Salı

19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”  
 
     
   

Mersin’de "Yalnız Değilsiniz" Projesi


Mersin’de alzheimer hastaları ve engelli çocukların kaybolup bulunmaları halinde yakınlarına daha çabuk ulaşılması amacıyla "Yalnız Değilsiniz Projesi" hayata geçirildi.

 

Tarih : 5 Nisan 2018 Perşembe 17:31   Okunma : 1024

Türkiye AlzheimerDerneği Mersin Şubesi, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen "Yalnız Değilsiniz Projesi", özel çocukların aileleri ile alzaymır hastalarının yakınlarına dernekte düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Proje kapsamında kentte doğrudan bine yakın özel çocuk ve alzheimerhastasına, aile bireyleri ve çevrelerinden oluşan 5 bin kişiyle birlikte de toplamda 6 bin kişiye ulaşılması hedeflenirken, parmak izi ve kimlik bilgilerinin Emniyet Müdürlüğünün sistemine girilmesi amaçlanıyor.

Türkiye AlzheimerDerneği Mersin Şubesi Genel Sekreteri Necla Bal, tanıtım toplantısında, kentte 15 binden fazla alzaymır hastası olduğunu söyledi.

Hastaların kaybolmaları veya herhangi bir olaya karışmaları durumunda yakınlarına kolayca ulaşılabileceğine dikkati çeken Bal, "Kimse zarar görmeden olayın bir an önce çözülmesine fırsat yaratılacak. Bugün verilecek eğitimle hasta yakınlarına kendilerine en yakın şubeye giderek hastaların parmak izi kaydını yaptırmaları konusunda bilgilendirmek istiyoruz." dedi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Ömer Akpınar da projeyle kaybolan hastaların veya özel çocukların polis ekiplerince bulunduğunda adreslerinin parmak izinden kolayca tespit edileceğini anlattı.

Akpınar, şunları söyledi:

"Gerçekten çok güzel bir proje. Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasında fayda görüyorum. Engelli olup da kendini ifade edemeyen çocuklarımızı hem topluma kazandırmak hem de toplumun bakışını değiştirmek için önemli. Bu çocuklarımız kaybolduklarında toplumda istismar edilmemeleri veya başlarına bir sıkıntının gelmesini önlemek amacıyla parmak izlerini alacağız. Polis ekiplerimize bu kişiler denk geldiklerinde parmak izinden yola çıkarak ailelerine kolayca ulaşılacak."

Engelli çocukların aileleri de proje sayesinde artık çocuklarının ve kardeşlerinin daha güvenli şekilde sokağa çıkabileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından velileriyle birlikte gelen engelli çocukların parmak izleri alındı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, alzheimer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA