19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

ENERJİ BAKANI`NDAN ZEYTİNLİK YÖNETMELİĞİ YANITI: “DEĞİŞİKLİKLE ENERJİ ALANINDA DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZIN AZALTILMASI AMAÇLANMIŞTIR”


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan`ın zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılması ile ilgili yönetmelik değişikliğine ilişkin önergesini yanıtladı. Dönmez, “Yapılan yönetmelik değişikliği ile ülkemiz genelinde artan enerji ihtiyacımızın milli kaynaklardan karşılanması ve enerji alanında dışa bağımlılığımızın azaltılması amaçlanmıştır” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 18:04   Okunma : 359

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan`ın zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılması ile ilgili yönetmelik değişikliğine ilişkin önergesini yanıtladı. Dönmez, “Yapılan yönetmelik değişikliği ile ülkemiz genelinde artan enerji ihtiyacımızın milli kaynaklardan karşılanması ve enerji alanında dışa bağımlılığımızın azaltılması amaçlanmıştır” dedi.

Enerji Bakanı Dönmez, Türkkan`ın zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılması ile ilgili önergesini yanıtladı. Dönmez, “Yapılan yönetmelik değişikliği ile ülkemiz genelinde artan enerji ihtiyacımızın milli kaynaklardan karşılanması ve enerji alanında dışa bağımlılığımızın azaltılması amaçlanmıştır. Bahse konu düzenleme hakkında halihazırda devam eden davalar nedeniyle düzenlemenin hukuksal değerlendirilmesi yargı makamlarınca yapılacaktır” dedi.

Bakan Dönmez, maden işletme ruhsatı talep eden firmalarca hazırlanmış olan projelerin, 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında, teknik ve mali yönden incelendiğini ve uygun bulunanlara işletme ruhsatı verildiğini ifade etti.

Dönmez, söz konusu izinlerin alınması sürecinde de yapılacak olan madencilik faaliyetinin çevreye olan etkilerinin ilgili kurumlarca değerlendirildiğini, bu izinlerini tamamlayamayan hiçbir ocağın açılmasına Bakanlığın izin vermediğini belirtti.

TÜRKKAN, DANIŞTAY`IN 10 YIL ÖNCEKİ İPTAL KARARINI HATIRLATMIŞTI

İYİ Partili Türkkan Bakan Dönmez`e şu soruları yöneltmişti:

“Böyle bir yönetmelik değişikliği neden yapılmıştır, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur, bunun gerekçeleri nelerdir? Söz konusu değişikliğe benzer bir durum 10 yıl önce de yaşanmış, sonrasında Yönetmelik Danıştay kararı ile iptal olmuştur. Geçmişte böyle bir örnek varken şimdi hangi hukuki duruma dayanarak böyle bir karar alınmıştır, bu konuda Bakanlık olarak görüşünüz nedir? Bu yönetmelik yayınlandığı günden itibaren kimler başvuruda bulunmuştur, ruhsat başvurusu yapan firmalar hangileridir? 1 Mart 2022 tarihinde yayınlanan yönetmelik, 3573 Sayılı Kanun`un 4086 sayılı Kanun ile değişik 20`nci maddesine ve 17.maddesinin 1.fıkrasına ters düşmektedir. Kanun Anayasa`ya, Yönetmelik Kanun`a aykırı olamaz.  Bu konuda Bakanlık ne düşünmektedir, bu, hukuka aykırılık teşkil eden bir durum değil midir? Madencilik faaliyetine açılacak alanlar ile ilgili STK görüşleri ve ÇED Raporları dikkate alınacak mıdır? Bu yönetmeliğin iptal edilmesi düşünülmekte midir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA