29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “SARAYIN VE SADAT`IN, MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI`NDA BAKAN YARDIMCILARI ÜZERİNDEN ZABİTLERİ, MEMURLARI, ATAMIŞ OLDUĞU NÖBETÇİLERİ VARDIR”  


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bartın`da; “SADAT`ın, 15 Temmuz sonrası, ‘ordunun yeniden yapılandırılmasında kritik rol oynadık` dediği laf, boşa laf değildir. Sarayın ve SADAT`ın, Millî Savunma Bakanlığı`nda bakan yardımcıları üzerinden zabitleri, memurları, atamış olduğu nöbetçileri vardır. Ordumuzun içinde SADAT, tepesinde de tarikatlar ve cemaatlerin takipçisi olduğu, alan bölüştükleri bir yer vardır. FETÖ ile mücadele konusunda samimiyetsiz hükümet, Millî Savunma Bakanlığı`nın tepesindeki yapı noktasında da son derece tehlikeli işlere kalkışmaktadır. Ve onların SADAT`ın önünü açan tutumlarını izliyoruz, takip ediyoruz, not ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:29   Okunma : 894

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bartın`da; “SADAT`ın, 15 Temmuz sonrası, ‘ordunun yeniden yapılandırılmasında kritik rol oynadık` dediği laf, boşa laf değildir. Sarayın ve SADAT`ın, Millî Savunma Bakanlığı`nda bakan yardımcıları üzerinden zabitleri, memurları, atamış olduğu nöbetçileri vardır. Ordumuzun içinde SADAT, tepesinde de tarikatlar ve cemaatlerin takipçisi olduğu, alan bölüştükleri bir yer vardır. FETÖ ile mücadele konusunda samimiyetsiz hükümet, Millî Savunma Bakanlığı`nın tepesindeki yapı noktasında da son derece tehlikeli işlere kalkışmaktadır. Ve onların SADAT`ın önünü açan tutumlarını izliyoruz, takip ediyoruz, not ediyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Bartın İl Başkanlığı`nda gündemi değerlendirdi. Açıklamaya, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da katıldı. Özel, şunları söyledi:

“ATATÜRK`ÜN ADINDAN DUYULAN RAHATSIZLIK 20 YILLIK AK PARTİ`NİN SİCİLİNDE KARA BİR LEKEDİR: Atatürk Havalimanı tartışması sürüp gidiyor. Atatürk Havalimanı açılışının 110. Yılında bir yok edilme girişmişiyle karşı karşıya. Dünyanın en önemli havalimanından bir tanesini inşa ettiklerini söyleyenler. O havalimanına taşındılar ama o havalimanına Atatürk`ün adını taşımadılar. Atatürk`ün adından duyulan rahatsızlık 20 yıllık AK Parti`nin sicilinde kara bir lekedir. ‘Atatürk ismini niye kaldırıyorsunuz?` diyenlere o ismi münasip bir yere vereceğiz` deyip Çorlu Havalimanına Çorlu Atatürk Havalimanı adı verdiler. Türk Dil Kurumu`na bakıyorsunuz, hastalıklı, düşkün anlamına gelen ‘çorlu` kelimesini, Atatürk`ün önüne koyup biz Atatürk ismini silmeyin` deyince bu kelime oyununa bile tenezzül edenlerin nasıl bir kötülük içinde olduğunu bütün Türkiye`nin görmesi lazım.

İLK İŞ PİSTLERİ KIRMAK, TALİMAT NERDEN? KATAR`DAN: İstanbul Atatürk Havalimanı`nın pistlerini yok etmeye çalışıyorlar. Bahane ‘Millet Bahçesi yapacağız` gün gelir doğal faaliyetten gün gelir asgari bir ihtiyaçtan memleketi kurtaracak değerdeki pistlerini korumayıp kırmaya kalkıyorlar. Oysa CHP pistleri koruyarak, uçuşla ilgili önemli yapıları koruyarak, ama bunun dışında kalan devasa alanları kullanarak, oraları kentsel kullanım içerisinde katacak, ormanlar kazandıracak, yine adı ‘Atatürk` olarak korunacak bir projemiz var. Ama işe dozerle başlıyorlar. İlk iş pistleri kırmak. Talimat nerden? Talimat Katar`dan, talimat Birleşik Arap Emirlikleri`nden. ‘Size para vereceksek, bize burayı vereceksiniz.` ‘Çünkü beşli çete korkuyor, gelince ellerinden alacağız. Onu çok bağlayıcı anlaşmalarla Katarlılara veya Arap sermayesine satmak istiyorlar. Şart koşuyor, ‘Ya CHP gelirse öbür havalimanını işletirse, önce pistini kır` milletimizin buradaki oyunu görsün. Bir pist kolay mı yapılıyor? Memleketi kurtaracak önemi olan o pistleri bugün ilk iş olarak kıranların ne büyük bir ihanet içerisinde olduğunu milletimiz görsün.

HER İSTEYEN BUNLARA İSTEDİKLERİNİ YAPTIRIYOR: Kimse sakın, Atatürk Havalimanı`nda Katar`a peşkeş projelerini çevre projesi gibi göstermesin. Çevreci olacak olsanız, başta yalana sarılmazsınız. Dün, Süleyman Soylu diyor ki, ‘Gezide üç beş ağaç…` Gezi parkı duruyorsa Gezi`ciler sayesinde duruyor. Efendim, ‘CHP İstanbul`da ağaç kesmiş. Ağaçlarda virütik benzeri bir hastalık olduğunu anıtlar kurulu tespit etmiş Valiliğe yazmış, bunlar gezi paradisiyle hasta ağaçları kesmeyip, bütün çınarları kanser yapmışlar. Valiliğin, İstanbul Büyükşehir`e verdiği yazıyla kanserli ağacı kesip o hastalığın yayılmasına engel olanlara ‘Ağaç kesiyorlar` diyor Süleyman Soylu. Algı operasyonu yapıyor. Öbür tarafta yaptığı rezalet ve çevre katliamı ortada. O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi`ne şunu soruyoruz, ‘Bu pistleri kırmak için sizi peşinizden kovalayan var mı?` Millet bunları peşinden kovalıyor. Seçim yaklaşıyor. İktidardan gidecekler. Katarlı dostlarına verilen sözleri, istedikleri çil çil dolarların peşinde; her isteyen bunlara istediklerini yaptırıyor. Paldır küldür yapacağın bir iş varsa o Katar`ın gönlünü yapmak değil, havalimanının pistlerini kırmak değil; öğretmene atama sözü verileli son üç ay oldu. Millet peşinizde, bunu yapmanızı istiyor. 3600 ek gösterge sözü verileri 4 yıl oldu. Emekliye müjde sözü verileli 18 gün oldu, 1 Mayıs`ta ilan edilecekti. Vatandaşın talebini yerine getirmek; örneğin, sağlık çalışanlarına 6 ay önce verdikleri, ‘özlük haklarınızı düzelteceğiz` sözü Sağlık Bakanı`nın ağzında ama mecliste 6 aydır yok ve her gün sağlık ordusu güç kaybediyor.

SADAT NEREDE FAALİYET GÖSTERİYOR?: Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta cuma günü, SADAT`ın önündeydi. Kim bu SADAT? Uluslararası alanda savunma danışmanlığı yapan, güvenlik güçlerine eğitim veren, ithalat ve ihracat yapan firma olarak kurulan; terörü kendi faaliyet ve eğitim alanı olarak belirlemiş… Bu SADAT nerede faaliyet gösteriyor? Bu SADAT`a bakacaksak, mesela Milli Savunma Bakanlığı`nın bakan yardımcılarına bir bakacağız. FETÖ`nün önünü açtığı, Genelkurmay Başkanlığı`na giderken otobandan ilerlemiş Hulusi Akar`ın Milli Savunma Bakanı olduğu yerde; hepsi bir yerlerden FETÖ ile veya başka yerlerle ilişkili bir takım ordunun içinde olmaması gereken tarikatlarla, cemaatlerle ilişkili bakan yardımcılarına bir bakmak lazım. SADAT`ın 15 Temmuz sonrası ‘ordunun yeniden yapılandırılmasında kritik rol oynadık` dediği laf, boşa laf değildir. Sarayın ve SADAT`ın, Milli Savunma Bakanlığı`nda bakan yardımcıları üzerinden zabitleri, memurları, orada koymuş olduğu, atamış olduğu nöbetçileri vardır. Ordumuzun içinde SADAT, tepesinde da tarikatlar ve cemaatlerin takipçisi olduğu, alan bölüştükleri bir yer vardır. FETÖ ile mücadele konusunda samimiyetsiz hükümet, Milli Savunma Bakanlığı`nın tepesindeki yapı noktasında da son derece tehlikeli işlere kalkışmaktadır. Ve onların SADAT`ın önünü açan tutumlarını izliyoruz, takip ediyoruz, not ediyoruz. Bunun karşısında da Kuvayı Milliye ruhuyla dimdik duruyoruz.

272 MİLYAR RANTÇILARA VERİLMESEYDİ. 13 MİLYON 650 BİN EMEKLİMİZE BAYRAM İKRAMİYESİ VEREBİLİRDİK: Cumhuriyetin kuruluşundan beri bu devlet, millet için 713 milyar dolar para harcadı. Bu ülkede en ücra köyde musluktan akan suyun döşendiği o borunun parasının dahi içinde olduğu 713 milyar harcadı cumhuriyet, bu millete. AK Parti iktidarı hepimizin vergileriyle topladığı paralarla bunun üç katını 2 trilyon 631 milyar doları harcadı. Biz yaptık dedikleri her yerde yap- işlet torunlara borç devret` var. Bir tanesini de desin ki ‘biz yaptık. Bizden sonraki iktidar bunu satarsa parası onundur` desin. Bu kötü yönetim yüzünden son bir haftada hazineye 272 milyar lira daha yük geldi. Eğer ekonomi doğru yönetilip bu 272 milyar rantçılara verilmeseydi. Bu paranın 86 milyarını 13 milyon 650 bin emeklimize bayram ikramiyesi verebilirdik. Bunun üstüne 64 milyar lirayla çiftçimize ne veriliyorsa üç katını verirdik 1 yılda. Kalan parayla 6,5 milyon işçimizin asgari ücretini 5 bin liraya çıkarabilirdik. Elimizde kalan paranın son kalan 36 milyarıyla da açlık sınırı altındaki 4 milyon ailenin her birine 5 bin lira gıda çeki yanına 4 bin lira da enerji çeki verirdik. Bunların hepsinin bir ayda AKP`nin kötü yönetimiyle çar çur ettiği parayla yapabilirdik.

SEN BUGÜN METHİYELER DÜZÜYORSUN DA ŞANSÖLYE MERKEL SANA FETÖ`CÜLERİ VERİYOR MU?: Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliği konusunda ülkemizin tarihine de kendi beyanlarına da ülkemizin genel tutumuna da uygun olmayan birtakım savrulmalar içerisinde. Biz ebetteki İsveç ve Finlandiya`nın başvuruları sonrasında Türkiye`nin kendine birtakım terör örgütlerine yapmış oldukları hamilikler ve ev sahiplikleri üzerinden hatırlatmayı son derece anlamlı buluyoruz. NATO üyeliği konusunda bu itirazlar varken Recep Tayyip Erdoğan`ın bu ülkelerin başbakanlarına gidip ‘Sizi NATO`ya alalım` demesini bugün nasıl izah ediyor. Şaşkınlıkla diyor ki, ‘Beni Recep Tayyip Erdoğan dün NATO`ya davet etti, bugün karşı çıkıyor` diyor. Peki davet ettiğin gün bunlar PKK`nın hamisi değiller miydi? Sen bugün oturuyorsun methiyeler düzüyorsun da giderken arkasından şansölye Merkel sana FETÖ`cüleri veriyor mu? Örneğin Zekeriya Öz`ü veriyorlar mı? Vermiyorlar. Biden sana dönüp Fehullah Gülen`i veriyor mu?  Vermiyor. Bunların hepsinde PKK`cısı FETÖ`cüsü cirit atıyor. İç politikada malzeme yapacak. Rusya`dan Putin`den talimat almış, ‘Bunları NATO`ya sokmayın.` Onun için dönüyor ben PKK için karşı çıkıyorum diyor. Yabancı ülkeleri başkanlarını da daha geçen NATO`ya davet etiğini herkes biliyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA