19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

CHP SADAT`IN ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ: "SAYIN ERDOĞAN, İLİŞKİN OLMAYAN KİŞİNİN MASADA YERİ BUYSA İLİŞKİN OLANIN MASADAKİ YERİ NE OLACAK"


TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun “Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin (SADAT) araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SADAT`ın yöneticileri ile alakası olmadığı yönündeki ifadelerine karşı, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi`nin Cumhurbaşkanlığı`ndaki Güvenlik Zirvesi`nde çekilen fotoğrafını gösterdi. Tezcan, “Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak” diye sordu.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:45   Okunma : 796

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun “Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin (SADAT) araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SADAT`ın yöneticileri ile alakası olmadığı yönündeki ifadelerine karşı, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi`nin Cumhurbaşkanlığı`ndaki Güvenlik Zirvesi`nde çekilen fotoğrafını gösterdi. Tezcan, “Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun, SADAT`ın araştırılması amacıyla verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan söz aldı. Tezcan, şöyle konuştu:

ARKASINA DEVLETİN EN YETKİLİ KURUMUNU ALIP BİR DE İZİN ALIP BİR ŞEYLER YAPMAK PEŞİNDELER: SADAT, bir paramiliter örgütlenmedir. Bu paramiliter örgütlenmenin arkasında Saray`ın olması, bunun bir suç olmasını ortadan kaldırmaz. Tam tersine, Saray`ın da bu suçun ortağı olduğunu gösterir. SADAT, on yıl önce kuruldu, kurulduğu zaman soru önergesi verdim. Sordum, ‘Dayanağı nedir bunun` diye. SADAT`ın kuruluş izni İstanbul Valiliği tarafından verilmiş. Diyorlar ki ‘Özel güvenlik izin belgesi, ben bununla çalışıyorum` diyor. Bu kuruluş belgesinin dayanağı ne? Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu. Bu kanun ne, biliyor musunuz? Yurt içinde özel güvenlik yetiştirip özel güvenlik sağlamaya dönük kanun. Yani bankaların, şirketlerin önündeki güvenlik var ya bu kanun onu söylüyor. ‘Uluslararası harp stratejilerini öğretebilirsin` demiyor. Şirketin adı ne? Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi. Soruyorum; iç güvenlikte özel güvenlik hizmeti vermenin uluslararası savunma ile ne ilgisi var? Türkiye, beyaz Torosların dönemini de yaşadı. Bugün Türkiye, paramiliter suç örgütlerinin acısını, hala hesaplaşamadığı için çekmek zorunda. Arkasına devletin en yetkili kurumunu alıp, bir de izin alıp bir şeyler yapmak peşindeler.

İLİŞKİN OLANIN MASADAKİ YERİ NE OLACAK: ‘Psikolojik harp yeteneği kazandıracağım. Sabotaj, baskın, pusu, tahrip, suikast, kurtarma ve kaçırma, terör; bunları yetiştireceğim` diyor. ‘Kursiyerler bu imkân ve kabiliyetlere ulaştırılır` diyor. Gelen kursiyerlere, nasıl terörist olunur, bunları gösterecek. Sayın Erdoğan, ‘Benimle ilgisi yok` diyor. Bu fotoğrafı herkes gördü. Bu masanın başında Sayın Cumhurbaşkanı var, istihbaratın en üst isimleri var, onun yanında da SADAT`ın kurucusu var. Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak?

BUNA NEYİ DANIŞTIN?: Bu, Sayın Erdoğan`ın danışmanıydı. Buna neyi danıştın? ‘Sabotaj nasıl yapılır, pusu nasıl kurulur, bomba nasıl atılır, terör nasıl işlenir, kurtarma ve kaçırma işlemleri nasıl yapılır, suikast nasıl yapılır, baskın nasıl yapılır` diye mi danıştın? Bu, benim danışmanım değil. Bu, senin danışmanındı. Bu milletin parasıyla verdin parasını?

BU TAAHHÜT ARASINDA BAĞ VAR MI: Tabii bu beyefendi, affını istedi. Niye istedi? Demiş ki ‘Mehdi gelecek, mehdinin geleceği zaman biz boş durmayacağız, peki bizim işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekir` diyor. Akidesi kuvvetli olanlar bilir. Mehdinin geleceği zaman, ortalığın kan gölü olacağı zamandır. Mehdinin geleceği zaman, terörün yükseleceği zamandır. Mehdinin geleceği zaman, mazlumların ve insanların boğazlandığı zamandır. Biraz önce anlattığım, bu söylediklerimle bu taahhüt arasında bağ var mı, yok mu?”

CHP`nin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi reddedildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA