19 Mart 2024 Salı

12:45   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI   12:42   NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YENİLİKÇİ PROJELERİNİ AÇIKLADI   12:40   GÜRAN DİNÇER’DEN EMEKLİLERE TAM DESTEK    12:38   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT “HALKIN SESİNE KULAK VERDİK, DERDİNE KOŞTUK”   11:34   CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ BİNGÖL: "TEKSTİL SEKTÖRÜ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARI NEDENİYLE KAN AĞLIYOR."   10:37   VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ   10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK  
 
     
   

NTV SPİKERİ ÖZLEM SARIKAYA YURT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 39 yaşında yaşamını yitiren NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, bugün İstanbul`da son yolculuğuna uğurlandı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 20:09   Okunma : 476

Mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 39 yaşında yaşamını yitiren NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, bugün İstanbul`da son yolculuğuna uğurlandı.

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii`nde tören düzenlendi. Özlem Sarıkaya Yurt`un eşi Yiğit Yurt ile annesi Pervin ve babası Sabit Sarıkaya ile kayınvalidesi Müfide, kayınpederi Abbas Yurt taziyeleri kabul etti.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları çelenk gönderdi.

Özlem Sarıkaya`nın cenaze namazında akrabalarının yanı sıra arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri de saf tuttu.

Genç spikerin meslektaşları, gözyaşları arasında duygularını dile getirdi. NTV spikeri Seda Öğretir, Yurt`un vefatının Türk televizyon haberciliği için büyük kayıp olduğunu dile getiren Öğretir, şunları dile getirdi:

"Son dakika yayıncılığının bence efsanesi ve bir numarasıydı. Yeni meslektaşların ondan öğreneceği çok şey var. Hepimizin öğreneceği hayat dersleri ise ayrı bir yerde değerlendirilecek konular. Çünkü biz 4 yıldır bir mücadelenin içerisindeydik Özlem`le beraber ve bu mücadele, `şimdi gitti ve arkasından iyi şeyler söyleyelim` şeklinde değil. Özlem, bu savaşında bize destek oldu, hiç abartmıyorum, gerçekten bu böyleydi. Hiç iletişimi koparmadık, hep birlikte iletişim halindeydik ve bir an olsun dün yaşadığım, haberi paylaşacağım anların gerçek olabilme ihtimalini düşünmemiştim. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal vermedik. Hepimizin başı sağ olsun, sahiden de zor bir gün hepimiz için."

Sunucu Cem Öğretir de konuşmakta zorlandığını belirterek, "Mesleği için çok şey yapabilecek bir arkadaşımdı. Bir evladı vardı. Keşke daha çok vakit geçirebilseydik. İnsanın kendisine ağabey dediği birinin kendisinden önce vefat etmesi gerçekten çok acı verici. Dünyanın düzeni böyle, bunu kabul etmek lazım. Meslek için en iyi isimlerden biriydi, çünkü güler yüzlüydü. Özlem hem iyi niyetiyle hem hayata bakışıyla, duruşuyla aslında hepimize örnek olacak bir isimdi. Kaybettik, çok üzgünüz" dedi.

NTV spikeri Burcu Kaya da meslektaşını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirirken "Muhteşem bir çalışma arkadaşıydı, muhteşem bir kardeşti. Biz, NTV olarak birbirimize çok bağlıyız tabii. Özlem`in gidişi hepimizi çok sarstı. Hastalığında bile `Ben iyiyim, yeter ki siz üzülmeyin` derdi. Çok özleyeceğiz onu" diye konuştu.

NTV spikeri Burak Özcan da Özlem Sarıkaya Yurt ile 10 yılı aşkın bir süredir beraber çalıştıklarını söyledi. Özcan, Sarıkaya`nın hep sevecen, yardımsever, iyi kalpli bir insan olduğunu belirterek, "Çok erken oldu, üzgünüz, özlüyoruz, çok acı bir gün" dedi.

NTV spikeri Erhan Yılmaz da Özlem Sarıkaya Yurt ile ilgili anılarını anlattı. Yurt`u 2004 yılında Habertürk`e stajyer olarak geldiği günden beri tanıdığını anlatan Yılmaz, meslektaşının o günden beri hiç disiplini elden bırakmadığını söyledi. Yılmaz, "O kadar ağırbaşlı ve işini o kadar iyi yapıyordu ki hayran kalmıştık. Yıllar sonra Habertürk`te tekrar çalıştık. Çok yakın arkadaş olduk. Haber dünyasında, bizim mesleğimizde tanıdığım en naif, en güler yüzlü, işini en çok ciddiye alanlardan bir tanesiydi, ama güler yüz konusunda tekti diyebilirim" diye konuştu.

Namazın ardından Özlem Sarıkaya Yurt`un cenazesi sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada Yurt`un yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Özlem Sarıkaya Yurt`un cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA