13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

“YAKALANMASAYDIM BOMBALI EYLEM DÜZENLEYECEKTİM” DİYEN IŞİD`Lİ CANLI BOMBAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET YERİNE 34 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ


Bursa`da gözaltına alındığında “Yakalanmasaydım Türkiye`de polis ve askerin olduğu bir kuruma bombalı eylem düzenleyecektim” diyen IŞİD`li canlı bomba Muhammed Alzalan`a, iddianamede ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis` talep edilmesine karşın suç vasfı değiştirilerek 34 yıl hapis cezası verildi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:16   Okunma : 592

TAMER ARDA ERŞİN - GÜRKAN DEMİRTAŞ

Bursa`da gözaltına alındığında “Yakalanmasaydım Türkiye`de polis ve askerin olduğu bir kuruma bombalı eylem düzenleyecektim” diyen IŞİD`li canlı bomba Muhammed Alzalan`a, iddianamede ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis` talep edilmesine karşın suç vasfı değiştirilerek 34 yıl hapis cezası verildi.

Bursa`nın İnegöl ilçesinde, 2020 yılında bombalı saldırı düzenlemek üzereyken yakalanan IŞİD`li canlı bomba Muhammed Alzalan, emniyetteki ifadesinde, “Yangınlardan tatmin olmadığım için canlı bomba olmaya karar verdim. Yakalanmasaydım Türkiye`de polis ve askerin olduğu bir kuruma bombalı eylem düzenleyecektim” diye itirafta bulunmuştu. Alzalan, Bursa Adliyesi`ne getirildiği sırada ise Arapça olarak “Allah`ın izniyle İslam devleti kalıcıdır” demişti.

BOMBA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede, Alzalan`ın ağırlaştırılmış müebbet hapsin yanı sıra çeşitli suçlardan cezalandırılması istendi. İddianamede, Alzalan`ın kod isminin ‘Ebu Kasım Eşşiat` olduğu, silahlı eğitim ve canlı bomba eğitimi aldığı, bomba yapımında kullanılan malzemelerin fotoğrafını yabancı bir ülkeye ait telefon numarasına gönderdiği belirtildi. Alzalan`ın iş yerinde ise bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Alzalan hakkındaki yargılama, Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yedi duruşma sürdü. Yargılama sırasında avukatı Onur Güler, Alzalan`ın akıl sağlığının yerinde olmadığını, emniyetteki ifadesinin işkence altında alındığını ileri sürerek tahliyesini ve beraatını talep etti. Ancak bu talepler mahkeme tarafından reddedildi.

SUÇ VASFI DEĞİŞTİRİLDİ

Davanın karar duruşması 10 Mayıs 2022 tarihinde yapıldı. Duruşma savcısı, Alzalan hakkında cezası ağırlaştırılmış müebbet olan ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma` suçundan iddianame hazırladığını, ancak Alzalan`ın suçunun ‘silahlı terör örgütüne üye olma` olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Savcı, Alzalan`ın, ‘silahlı terör örgütü üyeliği, mala zarar verme, iş yeri dokunulmazlığını ihlal, tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması` suçlarından üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, Alzalan hakkında ‘devletin birliği ve milletin bütünlüğünü bozma` suçundan iddianame hazırlansa da yargılama sırasında toplanan delillerin ‘silahlı terör örgütüne üye olma` suçunu oluşturduğunu belirterek, Alzalan`a bu suçtan 12 yıl, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma` suçundan 10 yıl ve yöneltilen diğer suçlarla beraber toplamda 34 yıl hapis cezası verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA