13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

İMAMOĞLU TAKSİM`DEKİ CUMHURİYET ANITI`NA ÇELENK KOYDU: "GENÇ İŞSİZLİĞİNİN SONA ERDİĞİ BİR ÜLKEYİ GENÇLER ADINA DİLİYORUM"


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Taksim`de düzenlenen resmi törenin ardından Cumhuriyet Anıtı`na çelenk koydu. İmamoğlu, “Gençlerin, ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim` diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum” dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2022 Perşembe 11:53   Okunma : 894

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Taksim`de düzenlenen resmi törenin ardından Cumhuriyet Anıtı`na çelenk koydu. İmamoğlu, “Gençlerin, ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim` diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın 103`üncü yıl kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda düzenlenen resmi törene katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun da katıldığı resmî törenin bitiminden sonra, İBB`nin düzenlediği etkinliğe geçildi.

İBB Spor Kulübü sporcusu Tuana Tuna`nın “Atatürk Kurtuluş Savaşı`nda” şiirini okunmasından sonra İmamoğlu, İBB adına çelengi Taksim Cumhuriyet Anıtı`na bıraktı. İmamoğlu`nun ardından siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sırayla anıta çelenk koydu. 

İMAMOĞLU, GENÇLERİN ARASINDA KONUŞTU 

Ekrem İmamoğlu, törenle ilgili değerlendirmelerini anıtın önünde, gençlerin arasında yaptı. Taksim`den Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü`nün düzenlediği Harbiye`deki etkinliğe geçeceğini aktaran İmamoğlu, İBB`nin gün boyu sürecek etkinliklerini, “Maltepe`de çok özel bir atletizm stadını kazandırdık İstanbul`a. Onun açılışını yapacağız öğleden sonra. Akabinde İstanbul Planlama Ajansı`nda ‘Gençlik Buluşmamız` var. Yine gün boyu ‘Gençlik Festivalimiz` Maltepe Miting Meydanı`nda devam ediyor olacak. Akşam da saat 08.00`den itibaren ben yine oradayım. Akşam yine bir konserimizle beraber coşkuyla bayramımızı İstanbul`da geçirmiş olacağız” dedi. 

19 Mayıs`ı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk`ün “doğuş anı” olarak kabul ettiklerini belirten İmamoğlu, gençlere karşı sorumluk duyan yöneticiler olduklarına vurgu yaptı. Gençlere, “kötülüklerin değil iyiliklerin buluştuğu şehirler armağan etme” sorumlulukları olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

"BİR SÜRECİN SORUMLULARIYIZ: Özellikle genç arkadaşlarımızın enerjisini hissederek aslında ne kadar büyük sorumluluğa sahip olduğumuzu, bugünün yöneticileri onların mahcup olacakları, yarın görevleri devraldıklarında kötülüklerle değil, iyiliklerle buluştuğu şehirler, ülkemizin her sathında güzel gelişmeleri onlara armağan edeceğimiz bir sürecin sorumlularıyız.

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN: Ben o anlamda her 19 Mayıs`ta kendimi bu güzel kentin milyonlarca gencine daha sorumlu bir belediye başkanı olduğunu hisseden bir kutlama anını yaşıyorum ve hissediyorum. Bayramımız kutlu olsun. Gençliğin sorunlarının azaldığı, eğitimin en üst seviyede, en kaliteli şekilde olduğu, gençlerin, ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim` diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, işsizliğin azaldığı, genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30`lara tırmandığı bir ortamdan genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz. Bayramımız kutlu olsun.” 

İmamoğlu, Taksim`deki anmanın ardından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Harbiye`deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen 19 Mayıs etkinliğine katıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA