15 Ocak 2026 Perşembe

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

"MİLLETİN SESİ" MİTİNGİ, İSTANBUL`DA… AYLİN NAZLIAKA: “HEP BİRLİKTE UMUDU ÖRGÜTLEYELİM, GÜZEL YARINLARI KURALIM”


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP`nin İstanbul Maltepe`de düzenlediği “Milletin Sesi” mitingi öncesinde, miting alanında; “Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarınları kuralım. İlk seçimlerden sonra ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” değerlendirmesini yaptı.

 

Tarih : 21 Mayıs 2022 Cumartesi 15:04   Okunma : 848

Haber: EDDA SÖNMEZ - ÇAĞATAN AKYOL / Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP`nin İstanbul Maltepe`de düzenlediği “Milletin Sesi” mitingi öncesinde, miting alanında; “Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarınları kuralım. İlk seçimlerden sonra ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” değerlendirmesini yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun çağrısıyla bugün İstanbul Maltepe`de düzenlenecek “Milletin Sesi” mitingi öncesinde; ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Bursa`da yapılması planlanan mitingin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından İstanbul`da yapılmasına karar verildiğini anımsatan Nazlıaka, şunları söyledi:

“BU MİTİNG, HUKUKSUZLUĞA KARŞI BİR DURUŞ OLARAK GERÇEKLEŞİYOR: Dolayısıyla çok kısa bir süreç içerisinde hazırlanıldı. Ama öylesine birikmiş bir duygu var ki o duygu yoğunluğu bütün yığınları eminim, buraya toplayacak. Halkı buraya toplayacak. Bizler de günlerdir bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Tabii Canan Kaftancıoğlu`nun aynı zamanda bir kadın siyasetçi olmasından kaynaklı olarak da alanları mora boyamak istiyoruz, dedik. Aslında bizler kırmızı beyaz giyiniyoruz. Ama mor bayraklarımız var. Bu mor bayraklar kadın- erkek herkesin taşıması gereken, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır` dediğimiz; insan hakkına, bir insanın en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip çıkar nitelikli. Bu bayraklarımızı sallayacağız. Aynı zamanda CHP`nin ve Türk bayrağının da dağıtılacağı bir miting olacak. Şurası bir gerçek. Bu miting, aslında hukuksuzluğa karşı bir duruş olarak gerçekleşiyor. Tıpkı Adalet Yürüyüşü`nde olduğu gibi.

İLK SEÇİMLERDEN SONRA TEK ADAM REJİMİNİ GÖNDERECEĞİZ: Adalet Yürüyüşü`nde nasıl genel başkanımız o dönemde bir milletvekilimize yapılmış olan haksızlığa yönelik olarak yürüyüşü başlatmış; ancak tüm adaletsizliklerle karşılaşanlar onun yanında yer almış ve o yürüyüş her geçen gün daha da kalabalıklaştıysa bugün de aynı duruş gerçekleşecek. Buna eminiz. Çünkü gerçekten de büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Gerçekten de hayatın her alanında çok büyük adaletsizlikler yaşıyoruz. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü kurmak için, bu ülkede kadın erkek eşitliğini inşa edebilmek için, özgürlük için, eşitlik için; kısacası herkesin daha rahat nefes alabildiği bir Türkiye için burada buluşacağız. Biliyoruz ki buraya gelemeyen, ekranları başından da bizlerle duygu birlikteliği içinde olacak olan vatandaşlarımız var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu birlik, beraberlik için. Buradan her birine de söz vermek istiyoruz. O adil, eşit, özgür, güzel günleri hep birlikte kuracağız. Hepimiz tok, hepimiz eşit, hepimiz özgür oluncaya kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biliyoruz ki ilk seçimlerden sonra tek adam rejimini göndereceğiz. AKP`yi ve küçük ortağını göndereceğiz. Millet İttifakı olarak halkın iktidarını kuracağız.

CANAN KAFTANCIOĞLU PES ETMEDEN, YILMADAN MÜCADELE EDEN BİR KADIN SİYASETÇİDİR: Şunu da özellikle ifade etmek isterim. Biraz önce söylediğim gibi İstanbul İl Başkanımıza yönelik olarak yapılmış olan bir hukuksuzluk neticesinde mitingi buraya aldık. Tabii bu ülkede siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Ama bu ülkede hem siyasetçi, hem muhalif, hem de kadın olabilmek en zor. İşte Canan Kaftancıoğlu bunu başarabilen, pes etmeden, yılmadan mücadele eden bir kadın siyasetçidir. O yüzden biz elbette tüm adalet arayışı içerisinde olan vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz ama bu mitingde özellikle kadın kolları olarak da bir kadın siyasetçiye yapılan bu hak gaspının ayrıca karşısında dimdik durmak ve sesimizi, sözümüzü yükseltmek istiyoruz.

BU HUKUKSUZ KARARI TANIMIYORUZ, İL BAŞKANIMIZ GÖREVİNDEDİR: Tekrar söyleyelim. İl Başkanımız görevindedir. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Kendisi çalışmalarına aynen devam etmektedir. Kadın kolları örgütü olarak bizler de sahada olmayı ve umudu örmeyi sürdüreceğiz. Çünkü umut sadece bir duygu değildir. Aynı zamanda bir direniştir. İşte umudu örgütleyerek aydınlık yarınları hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz. Yurttaşlarımız da lütfen bize inansın. Gelin hep birlikte umudu örgütleyelim. Hep birlikte güzel yarınları kuralım. İlk seçimlerden sonra ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz` diyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA